fredag 29 september 2017

Abs lampan lyser besiktning

Bilprovningen har över 1stationer i hela landet. Skriv in ditt registreringsnummer, välj station och ti slutför bokningen. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar.


Dagars Gratis Retur.

Säkra och snabba betalningar. Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet. Vad säger besiktningen om det? Vänligen Po Larsson.


ABS - lampan lyser. Jag har ingen ambition att fixa problemet. Men jag skulle vilja fixa bilen genom besiktningen. Så här löser du problemet!

I många bilar tänds detta ljus tillsammans med de andra varningslamporna en kort tid när bilen slås på för att göra ett kort funktionstest. Det är inte ovanligt att det är en sensor eller annan elektronik som gått sönder och behöver bytas ut. Lampan kommer och går. Fast den lyser funkar bromsarna på rätt sätt.


Kuggkransarna är hela. En mekaniker hittade inget fel, ändå bråkar den. Kan gå flera mil utan att tändas. Ibland lyser den flera veckor. Kan du peka på någon orsak?


Då jag inte har så mycket pengar eller ork att titta på det men överväger en kontroll på Saabverkstad för att se vad det är för fel. Detta gäller en -Gt. Det ligger inte några felkoder i datorn. Alla kablar ser hela ut, och skulle det var anågot brott eller glapp så borde det välan bli en felkod? Jag vet inte om detta är rätt ställe att ställa denna fråga, men man kanske kan ändra på det sen.


Alla moderna bilar har ett varningssystem som varnar om något är fel. Det är ett känsligt system som ibland varnar i onödan.

Och då är det flera som har skrivit att absen måste inte fungera vid besiktning. Och nu ä jag i drömstadiet då jag har felsökt det mesta utan några resultat så jag hoppas detta. Förr i tiden fanns ju inte den funktionen och ja dom överlevde det med. Om lampan lyser för…? Min verkstad har ej det program som krävs för att kunna söka felet.


Var på besiktningen idag. Igår började helt plötsligt abs lampan lysa på min santa fe. Det kan bero på en störning i systemet.


Men det finns även bilar där lampan visar att bromsen tappar sin servoverkan. Helt plötsligt börjar abs lampan att lysa. Dock är elen i min bil lite skum, och jag funderar på om det kan vara ett glapp.


Den släcks ibland när man kört en stund. Klipp en bit och klistra över lampan. Lite Eltape löser det problemet. Kolla med besiktningen om de kan läsa av vilken sensor som är dålig,.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...