torsdag 26 oktober 2017

Åh en bok om känslor

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Känslorna har vi fått för att vi biologiskt och socialt ska överleva, och varje känsla har en. Det här är en bok som vänder sig till både små och stora.


Med hjälp av Sari Feldt Norgrens uttrycksfulla och roliga illustrationer förklarar jag vad våra känslor egentligen är bra för – vilken funktion de haft under människans utveckling och hur de hjälper oss idag. En bok om känslor av Funck, Eva: Åh ! Våra experter hjälper dig eftersöka ÅH!

Glansholms Antikvariat har många tusentals böcker på lager - och över miljoner böcker hos våra underleverantörer. Vi har en unik service till dig - efterlys boken och våra experter eftersöker den åt dig och återkommer inom några dagar. Alla kan vi känna igen oss och alla vet vi - stora som små - hur en liten incident kan bli till stor dramatik. Drömduon Lotta Olsson och Emma Adbåge skapar nu ett par bilderböcker om känslor och med titlar som säger precis vad det handlar oLEDSEN som.


Hon berättade hur våra känslor fungerar, vilka känslor vi har. Boken har givits ut av förlaget Fri Tanke. Eva Funck har dessutom skrivit boken ”ÅH! Rekommenderar denna bok till alla!


Ester Arg och Daisy Galej av Anna Platt och Maria Källström är en bok om vänskap och känslor.

Den handlar om att ha rätt till sin egen känsla, även om den är ilska, och om att man kan uppleva saker på olika sätt. Den här utgåvan av Så känns det : en bok om känslor är slutsåld. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.


Vår bok är tänkt som en del av ett material. Den är avsedd att ligga som grund i ett temaarbete om känslor. Boken är tänkt att vända sig till en målgrupp av barn i förskolans senare år och skolans tidigare år.


Bilderboken är utformad som så att man först tittar på bilderna och samtalar om vad de ser. När ilskan får en att vilja explodera eller rädslan förlamar en – kan man då ändå påverka hur man känner sig och agera smart? Känslor ger oss kraft, driv och fördjupar livsupplevelsen.


Men de kan också göra att vi beter oss på sätt som vi inte förstår eller gillar, och bli ett hinder. Känslor kommer vi alltid att ha, men vi kan påverka hur de styr våra liv. Det är mer eller mindre svårt, men om det vore omöjligt skulle jag inte ha det här yrket, säger psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver som skrivit en bok om konsten att hantera känslor. AB Kultur recenserar en energisk ny novellist.


Vidare till arbetarbladet. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Boken är skriven utifrån Werthers perspektiv i form av en brevroman med inslag av dagboksanteckningar och ger läsaren en känsla av att vara mottagaren av breven. Han skriver om sitt liv, sina tankar och känslor och den egentliga mottagaren är Werthers vän Wilhelm.


Serien om Dunne börjar med att hon är nervös över att börja skolan — tänk om hon inte får någon kompis!

Lyckligtvis hittar Dunne och Ella Frida varandra, och det är just deras vänskap som är fokus i böckerna om Dunne. Varmt, charmigt och träffsäkert om stora känslor ur barns perspektiv. Böckerna finns här. Skriv ut dem och låt barnen själva sätta färg och form på olika känslor.


Brottsoffermyndigheten har i samarbete med Stina Wirsén och förlaget Bonnier Carlsen tagit fram boken Liten. Boken kan läsas för alla barn och syftar till att öppna upp för samtal om känslor och rättigheter. Läs boken om Liten på webben. Till och med i par-förhållanden när kommunikationen inte alls fungerar kan det finnas en vi- känsla.


Frågan är om det finns något det är nödvändigt att prata om för att få en bra relation. Ja, tycker Liria Ortiz, man måste kunna prata om två saker: 1. Vad man kan kompromissa om i relationen och på vilket sätt. Börja gärna med att läsa boken om Liten om ni inte redan har gjort det. Prata med barnen om känslor.


Utgå från en känsla , till exempel gla och fråga: Hur känns det i kroppen när du är glad? Var i kroppen finns känslan glad? Dela ut målarblad till barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...