onsdag 15 november 2017

Feber barn

Det viktiga är hur barnet mår i övrigt. Kroppstemperaturen kan variera något mellan olika barn. Det brukar räknas som feber om temperaturen är 3grader Celsius eller högre. Barn får oftast inga eller bara lindriga symtom, som en.


Allmänna åtgärder i alla åldrar. Ett barn som har feber ska vara hemma för att vila och återhämta sig. Det bästa är att låta barnet avgöra hur mycket hen orkar vara uppe. Barn behöver rikligt med vätska vid feber. Både barn och vuxna har feber när kroppstemperaturen är grader eller högre.


Var uppmärksam på allmäntillståndet och om barnet har andra symptom. Och det viktigaste är alltid att kolla hur barnet mår i övrigt. Gör det lättare att ha feber.


Feber barn

När barn har feber finns det saker du kan göra för att underlätta. Klä barnet svalt och låt det själv bestämma hur aktivt det vill vara. Man brukar säg att temperatur över grader räknas som feber. Generellt så är kroppstemperaturen lägst på natten och högst på eftermiddagen.


De vanligaste infektionerna är virusinfektioner och de brukar ge feber, ofta uppemot grader. I de flesta fall är feber ett tecken på infektion, men barn som har varit mycket aktiva, eventuellt skrikit mycket, kan få lite förhöjd temperatur utan att ha infektion. Feber är ett vanligt symtom hos barn. En bebis liksom små barn i 1-, 2- och 3-årsåldern har generellt sett högre kroppstemperatur än vuxna och kan lätt få feber av lindriga orsaker. Om barnet har över 3grader eller mer efter trettio minuters vila så räknas det som feber.


Feber barn

Försök alltid se till att ditt barn får i sig ordentligt med vätska och undvik att barnet fryser eller blir för varmt. Barn som leker livligt kan också få högre temperatur. Du kan till exempel få halsont, hosta eller huvudvärk.


Vid en del virusinfektioner hos barn kan feber vara det enda symtomet. Normal kroppstemperatur varierar mellan olika individer, tid på dygnet, omgivningens temperatur, och metod för temperaturmätning. En så stor variation som 3till 3grader Celsius har angetts kunna vara normalt. Små barn får lätt feber även vid ganska lindriga infektioner.


De kan också få tillfälliga temperaturstegringar om det är varmt och de sprungit omkring och lekt. Många barn är förvånansvärt opåverkade även vid feber upp mot 40°. Orsak och symptom vid feber hos barn. Barn med feber tappar ofta aptiten och vill inte äta under några dagar. C är exempelvis vanligt vid förkylning och barn kan också få feber utan att vara särskilt sjuka.


Låt barnet äta mat hen tycker om och stressa inte över att hen får i sig lite mindre några dagar. Ofta kan barn som har feber ändå ha ork till lek. Men har barnet feber ska det vara hemma.


Feber barn

Förkylning är vanligaste orsaken till feber hos barn. Den allra vanligaste orsaken till feber hos barn är en förkylning. Det klokaste är då att avvakta i hemmet så länge barnet dricker och kissar. Läs mer om ont i halsen och förkylning hos barn.


Om barnet får feberkramper (förlorar medvetandet, blir stel i kroppen, kan bli blå runt munnen, får ryckningar i armar och ben) så ska barnet läggas på sidan, svalka snabbt av barnet med handduk fuktad med kallt vatten och kontakta genast läkare för undersökning och rådgivning. Febern inte går ner av febernedsättande, receptfria preparat. Vid högt CRP och feber bör barnet handläggas akut i samråd med specialiserad vård. Röntgen eller ultraljud bör göras vid avvikande status, påtaglig palpationsömhet eller rörelseinskränkning. Barnet får feberkramp för första gången.


Orsaker till hälta Coxitis simplex. En hög uppmärksamhet för UVI är därför nödvändig, särskilt hos de små barnen. Könsfördelningen är jämn första levnadsåret, men därefter är UVI betydligt mer ovanlig hos pojkar.


Det föreligger en risk för såväl under- som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...