tisdag 21 november 2017

Sifo väljarbarometer 2016

De tre rödgröna partierna får tillsammans 3procent av väljarstödet medan de fyra allianspartierna får 4procent. Det finns 3platser i riksdagen och varje plats motsvarar ett mandat. Se hela listan på svt. I det här diagrammet kan man se vilka partier som är överrepresenterade bland väljare i städer (högre upp i diagrammet), landsbygd (längre ner), bland män (till vänster) och bland kvinnor (till höger). Ett parti som placerar sig uppe i det högra hörnet har alltså en större andel väljare bland kvinnor i städerna, och ett parti nere i det vänstra hörnet är överrepresenterade bland män på landsbygden.


Diagramet är ett genomsnitt av det senaste årets mätningar. Hur skulle det bli om bara kvinnor eller bara män röstade? Klicka på partisymbolerna för att tända och släcka partiernas linjer. Du kan också zooma in i grafen om du vill titta närmare på en viss tidsperiod.


Gillade du den här artikeln? Aldrig tidigare har stödet för Liberalerna varit så lågt som nu. Bara procent av väljarna skulle rösta på partiet om det vore riksdagsval i dag, enligt decembers väljarbarometer.


Samtidigt har var fjärde väljare bytt parti sedan valet. Fram till valet publicerar SvD en ny väljarbarometer från Sifo varje vecka. Gapet mellan blocken är nu procentenheter. Socialdemokraternas och Centerpartiets ökning jämfört med förra veckan är statistiskt signifikanta.


Se enkelt var opinionen är på väg och hur den varit historiskt. Moderat erna 1. Partiets bästa område är Göteborgsregionen där man når procent. Fortsatt starkast är man bland män under år (). Följ skribent Följer.


Sifo väljarbarometer 2016

Det går dåligt i opinionen för Miljöpartiet och Liberalerna. Båda partierna når ett bottenrekord i den sammanvägning av opinionsmätningar som Sifo gör. Då ska man emellertid minnas att veckan dessförinnan gick S ner signifikant – det rör sig alltså om en återhämtning till sam. Politiska väljarbarometrar : demoskop. TV4Novus United Minds (Aftonbladet) YouGov (Metro) Att olika barometrar visar olika resultat beror bland annat på mätmetoder, urval och hur och när frågorna ställs.


STOCKHOLM (Direkt) Miljöpartiet faller och har det lägsta opinionsstödet på tio år. Sifo: Alliansen större än de rödgröna. Det är en ny nivå för Sverigedemokraterna, säger Sifos Toivo Sjörén till Expressen.


Sifos väljarbarometer för juni (maj inom parentes) S: 2. Här hittar du samtliga väljarbarometrar som gjorts i samarbete med Novus. Väljarbarometer Arkiv. Ange ditt användarnamn och lösenord som du har fått sänt till dig.


Grundprincipen för en väljarbarometer är att man försöker skapa en. Ipsos, Novus, TNS Sifo Grupp 3: Skop Grupp 4: Inizio. Kantar Sifo lyfter i sin väljarbarometer för april tre partier som ”vunnit” sedan förra valet: Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Coronakrisen har ännu inte gjort något avtryck i den politiska opinionen. Men Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo , säger att läget kan förändras snabbt.


Kantar Sifo opinionschef Toivo Sjörén sammanfattar december månads opinionsläge. Kristdemokraternas ökning är den enda som är statistiskt säkerställd. Internetmuseums digitala katalog. Här kan du söka i våra samlingar. SIFOs referansebudsjett viser alminnelige forbruksutgifter for ulike typer hushold.


Regn ut ditt eget budsjett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...