tisdag 5 december 2017

Abs lampa lyser ibland

Stort utbud av lampor. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Hos oss finner ni både taklampor, bordslampor och fönsterlampor till ditt hem.


Vi erbjuder alltid inredning av högsta kvalitet och till riktigt bra priser!

Så här löser du problemet! En ABS-lampa lyser: chansen är stor att du har sett det visas i kombiinstrumentet. I många bilar tänds detta ljus tillsammans med de andra varningslamporna en kort tid när bilen slås på för att göra ett kort funktionstest.


Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet. Om den tänds när jag sätter på motorn så lyser den hela tiden tills motorn stängs av och om den inte lyser när motorn startar så tänds den inte alls. ABS - lampan lyser ibland.


Slår jag av tändningen och sen till igen kanske den fungerar och släcks.

Den tänds när jag slår till tändningen och ibland släcks den inte. Det är alltså random, den strular gång av 5 och det verkar inte vara något med givarna, samt om jag kör eller ej spelar ingen roll. Detta gäller en -Gt.


ABS-lampan lyser ibland och slocknar av sig själv under färd. Det ligger inte några felkoder i datorn. Alla kablar ser hela ut, och skulle det var anågot brott eller glapp så borde det välan bli en felkod? Abs samt tracs lampa lyser på min voch jag får fram följande felkoder.


Finns det någon som är hajj på felkoder som kan berätta vad exakt som är fel. Det varierar på tiden, ibland efter min och ibland efter min. Lampan för ABS-bromsarna lyser Om lampan för ABS-bromsarna lyser underkänns fordonet med krav på efterkontroll eftersom lampan indikerar ett fel i systemet.


När den tänds slutar hastighetsmätaren att fungera och trippmätaren visar bara streck. I displayen står det Bromsfel, stanna snarast. Ibland räcker det med att stänga av och starta bilen igen så har lampan slocknat.


Styr eluttag, lampor etc. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar.

Men det finns även bilar där lampan visar att bromsen tappar sin servoverkan. Kunde räcka med att slå av tändningen och starta igen så förblev lamporna släckta. Läste av felkoder med Techoch felet fanns i givaren vänster bak.


Jag har ingen ambition att fixa problemet. Men jag skulle vilja fixa bilen genom besiktningen. Den är dock till stora delar allmängiltig och bör i dessa delar kunna användas mer eller mindre rakt av för flertalet andra modeller.


Har fått byta givare på samtliga mina golfar under åren. Ibland får man även upp en gul lampa som ser ut som en ratt. Verkar också vara en indikation på att ESP inte funkar.


Bromsarna funkar men ABSen är jag själv tveksam till. Har mätt värdena på givarna vid framhjulen och värdena verkar ok ( 1kOhm ). Kan det vara fel på givaren bak eller ? Alla moderna bilar har ett varningssystem som varnar om något är fel. Det är ett känsligt system som ibland varnar i onödan. I övrigt fungerar bilen normalt, stänger jag av den så slutar lamporna att lysa.


Min abs-lampa lyser ibland på min 323i-96. Kan någon veta varför den gör det? Om någon givare är kass så ska ju lampan lysa hela tiden.


ABS-Lampan och ESP-lampan lyser ibland ! DanKri Miniormedlem Ort: Arvika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...