måndag 18 december 2017

Drän operation

Operation= strängt aseptisk procedur. Trots detta räknar man med att bakterierna vid djup sårinfektion ofta kommit in i såret innan det är suturerat. Vätskan dräneras med vakuum. Forts olika typer av dränage.


Passivt dränage: Ballong saknas, fritt flöde ner i påsen.

Vanligtvis saknas ballongen vid passiva dränage. För att göra ett aktivt drän passivt öppnas båda klämmorna är och ballong är uppblåst. Dock så kan andingsträning vara värt det om exempelvis en slemproblematik föreligger.


I regel upphör luftläckaget efter cirka 3-dagar. Här hittar du allt innehåll inom katetrar, sonder och drän. Medicinläkare granskar svaret och drar sedan ut dränet om pneumothoraxspalten är borta.


Pat uppmanas efter utförd röntgen att gå till akutmottagningen.

Dragning av drän efter bröstoperation. Visa videofilmen i en extern spelare. Efter 2-dagar stängs sugen av om det inte bubblar, man väntar 2-timmar och tar en röntgenbild. Om lungan är ute dras dränet, om inte upprepas proceduren. Blödning under operation som inte avstannar – Intrakraniell blödning eller intramuskulär blödning med hotande kompartmentsyndrom, tidigt i förloppet.


Som grundrutin läggs såret om måndag, onsdag och fredag om inget annat ordineras. Patienten förbereds som ovan (preoperativa förberedelser). KONTROLLER Viktigt är att regelbundet kontrollera att VAC-pumpen får.


Dræn med sug anlægges oftest i forbindelse med en større operation i abdomen. Der kan her være tale om en drænflaske eller et harmonikadræn. Begge typer giver sug ve at de klemmes sammen inden de sættes på drænslangen. Indikation för drän vid pneumothorax är vanligen cm. Dränage är vad det heter….


Tru-Close dränage är ett lätt och bärbart luftevakueringssystem som används vid okomplicerad pneumothorax. Fördelarna med dränbehandling med denna teknik är att patient kan skickas hem alternativt vara fullt mobila under pågående sjukhusvistelse.

Bukplastik görs för att ta bort överskottshud och fett från magen. Resultatet är en slätare och jämnare mage. På engelska kallas denna operation ofta för en ”tummy tuck”. En platt och välformad mage är något som många önskar sig.


Ibland kan det vara svårt att uppnå med hjälp av bara träning och bra kost. Inledning Antitrombotiska läkemedel som orala antikoagulantia och trombocythämmare ökar risken för blödningskomplikationer och förvärrar en pågående blödning vid t. Behandlingen är vanligen operation där gallblåsan tas bort (kolecystektomi) efter det att man kartlagt gallvägarna med en röntgenundersökning under ingreppet (peroperativ kolangiogra). Gallblåsan kan tas bort laparoskopiskt (titthålskirurgiskt) eller genom öppen operation.


Detta kallas drän och tas bort efter några dagar. Hur länge du stannar på sjukhuset efter operationen kan variera från att få gå hem direkt till ett par dygn. Det vanligaste är att man några veckor efter operationen får komma på återbesök till kirurgen.


Vid hemgång får du instruktioner om förhållningssätt och kvarstående drän som avlägsnas efter ett par dagar. Sjukskrivningstiden är 2-veckor om du har fysiskt krävande arbete. Mediplast AB är ett handelsföretag, som bedriver handel med - och teknisk service av - produkter til sjukhus i Skandinavien.


På denna websidan hittar du omfattande kunskap om de områden, där vi arbetar aktivt samt en komplett katalog over sjukvårdsprodukter med möjlighet till online beställning. När överskottshuden tagits bort dras den återstående huden nedåt och snittet sys ihop med dolda stygn, som kroppen successivt absorberar. Vi använder cookies, för att öka användarvänligheten i enlighet med lagen om elektronisk kommunikation. Sveriges största webbsidor för kunskap om hälsa och medicin till allmänheten.


För en operation av en spottkörtel kommer man vid en på förhand överenskommen tidpunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...