onsdag 6 december 2017

Medicinsk honung häst

Idag är medicinsk honung ett etablerat behandling s alternativ för svårläkta sår. Läs mer om manukahonungen. Ren medicinsk sårvårdshonung som skyddar och läker. Superfärsk honung kan döda multiresistenta bakterier och bli ett.


Vasquez har funnit att nyskördad honung kan förinta antibiotikaresistenta bakterier samt läka svårläkta sår hos hästar. Produkterna används för alla typer av sår. Från ytliga sår på tassar och ben till mer svårläkta och djupare sår på karleder från exempelvis mugg på en häst.


Används på rengjorda sår. Därefter trängdes det bort av Penicilin och senare av Antibiotika. I dag uppträder resistenta bakterier som gjort antibiotika verkningslös. Bina besöker och pollinerar miljoner blommor för att få ihop till 1kg honung.


Till glädje för alla! Rosendals Biprodukter är ett familjeföretag i Strömsnäsbruk som ligger i södra Småland och vi producerar och säljer honung , produkter av bivax, pollen och avläggare. Vi behandlar honungen varsamt och hettar inte upp den! Om hästen har tjocka krustor kan dessa lösas upp innan med salicylsyrevaselin som får verka under en halvtimme.


Efter behandlingen kan antibakteriellt medel utan antibiotika som exempelvis alkogel eller medicinsk honung appliceras. Honungen är renad och sterilisera vilket gör den mycket lämplig att använda i sår. Behandla sår som veterinären med Activon. För behandling av sår på hun katt, häst m. Steril medicinsk honung har kommit till ökad användning. Steriliserad är den genom gammastrålning.


Medicinsk honung häst

Obehandlad honung full med goda bakterier är sedan århundraden känt för sin otroliga effekt vid hudproblem och är med sina lindrande egenskaper en fantastisk salva gjord på enbart naturliga ingredienser. Då denna honung är helt obehandlad ( rå) kan sockret i den ibland kristalliseras och det känns då som sandkorn i salvan. Kan i vissa fall framkalla kortvarig sveda i såret.


Honungsförband är bakteriedödande och kan förhindra lukt. Den har bland annat visat sig effektivt kunna läka sår, motverka ärrbildning, lindra brännskador och akne samt vara mer effektiv än antibiotika vid infektioner som till exempel halsfluss. Manukahonungen är inte som annan honung. Och jag måste nämna att honung kan innehålla botulism bakterier, får man in det i såret då är man fucked helt enkelt.


Det finns medicinsk honung som man kan köpa på apoteket, det betyder att honungen är uppvärmd till hela 120°C i 10min och ja, då dör många bakterier men honungen är fortfarande effektiv på sår. Finns i salvform eller kompress. Medicinsk honung används idag i sårvård inom bland annat hemsjukvården, men evidensen för honung är inte helt tydlig. Därför görs denna litteraturöversikt med syftet att studera honungens effekter på sårläkning av kroniska sår Låt förbandet sitta kvar fyra till fem dagar så att såret får läka i lugn och ro. Du behöver inte byta förband om såret läker utan problem.


Vi har specialister som utreder avmagring, hudproblem, hjärtproblem, diarré m. Medicinsk laser kan användas vid problem i rörelseapparaten och problem i muskler och senor. Hästen kanske inte presterar som förväntat eller inte fungerar i arbetet som man vill. Visar din häst ovilja på något sätt kan den ha ont någonstans. Några exempel på besvär som kan behandlas effektivt med laser. Ingen annan honung har lika höga halter av methylglyoxal som manuka honung.


Maorierna använder honungen mot matsmältningsbesvär, kolik, diarré men också mot feber, förkylningar och halsont. Hästen kan vid behov få lugnande medel före, men då kan den inte användas som livsmedel. Medicinsk avlivning: En veterinär kan ge hästen en överdos av sömnmedel direkt i blodet. Hästen faller då omkull efter en kort stun och överdosen leder till medvetslöshet och att hjärtat slutar slå.


Irradia AB är ett svenskt medicintekniskt företag som specialiserat sig på medicinsk laserutrustning och LLLT - Low Level Laser Therapy. Vi har över års erfarenhet och vår utrustning är utvecklad och tillverkad i Sverige, av Irradia. Tycker hästarna om godiset? Efter att ha bakat godiset kom det slutgiltiga testet.


Alla hästar i stallet fick sig en smakbit, och resultatet blev delat. Fyra av stallets sex hästar fullkomligt älskade godiset, medan två var lite tveksamma till den nya konsistensen. Men helt klart godkänt av hästarna ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...