måndag 29 januari 2018

Koppla dator till smart tv trådlöst

Sedan finns det också numera andra smarta sätt att föra över ljud och bild från datorn till en tv , utan att behöva dra en enda sladd. Det kräver att din dator har rätt teknik under skalet och rätt program, samt att tv :n är en modern smart - tv uppkopplad till nätverket, eller att du köper speciella adaptrar för det. Det du behöver för det är en router hemma med trådlöst nätverk (wifi), och en någorlunda modern tv.


Antingen en så kallad smart-tv eller en vanlig platt-tv med en extra hdmi-ingång du inte använder. Du kan koppla ihop din dator med din TV. När datorn är ihopkopplad med TV:n kan du sitta i TV-soffan och se program från SVT Play - när du vill.


Tekniken använder vanlig wifi och kan ungefär beskrivas som hdmi via wifi där det trådlösa ersätter kabeln från enheten till skärmen. Det finns många olika slags datorer och. Stäng av tv och dator och koppla in de rätta sladdarna enligt någon av kombinationerna ovan. Det är utgångarna på datorn och ingångarna på tv:n som ska användas.


Slå på datorn och tv:n. Se till att tv:n är inställd på rätt av-kanal. Ofta kan du växla mellan olika ingångar.


Kitet består av en sändare som du kopplar in i datorn för att få trådlös usb, om du inte redan har det inbyggt, och en mottagare som du kopplar in i tv:ns vga-port. Sedan ska du enligt Iogear kunna strömma video trådlöst. Vi har dock inte hunnit testa hur bra det fungerar ännu.


Koppla dator till smart tv trådlöst

Från den nyligen uppkomna menyn klickar du på Anslut till en trådlös skärm. Som det är nu SKULLE jag kunna dra en HMDI-kabel dit ( TV :n är på andra sidan av samma, relativt stora, rum), men vill helst undvika detta. Kopplas till nätet.


Eller också kan du titta på filmer som du sparat på andra medier, t. TV -världen och datorvärlden börjar flyta samman allt mer. Idag är det helt naturligt att ha mediaspelarfunktioner i TV :n för att kunna spela upp film och surfa på internet. Många vill dock kunna nyttja alla datorns funktioner i TV -rutan och idag är det sällan svårt att koppla datorn till TV :n. Men har du en modern tv och en hyfsat ny dator är chansen god att du redan har tillgång till Miracast.


Läs även: Stor guide: Så kopplar du datorn till tv :n - trådlöst och med sladd Miracast är en standard för trådlösa anslutningar från till exempel bärbara datorer , plattor eller telefoner till skärmar, exempelvis tv -apparater eller. Chromecast eller en Apple- tv som vi berättat om tidigare här i bloggen, läs det inlägget här. Den gör det också möjligt för dig att koppla upp din dator till TV :n.


Ta nu en titt på din dator. För att kunna koppla ihop din TV med datorn behöver den ha någon av följande kontakter. Anslut datorn trådlöst till en TV , projektor, en annan dator eller någon annan extern bildskärm som stöder Miracast.


Starta TV :n eller projektorn. Om du använder en Miracast-adapter (kallas ibland för dongel) ser du till att den är ansluten i skärmen. Kontrollera att Wi-Fi är aktiverat på datorn. Exempel på trådlös TV -överföring.


Om du kopplar en smart - tv till ditt hemmanätverk kan du även använda den för att titta på bilder du tagit med din mobil eller dator. Digital- TV -boxen placeras vid uttaget och skickar ett program åt gången till mottagaren som är kopplad till TV :n. I motsatt riktning skickas samtidigt fjärrkontrollssignalen så att det går att byta program på digital- TV -boxen även om den står långt bort.


Alla tv apparater är smart tv. Jag flyttar in till ett hus i Januari som har fiber. Jag kommer att ha net at once som fiber leverantör och sappa tv kanaler.


Enligt sappa så kostar det att ha extra trådlös tv till varje rum, där den ena tv :n kostar ca 100kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...