torsdag 11 januari 2018

Skillnad cat5e och cat6

Hochwertige Patchkabel FTP für den industriellen Einsatz. RS Components überzeugt durch langjährige Erfahrung und hohe Qualitätsansprüche! Serviceleistungen hier! Alle Produkte auf einem Blick! Entdecken Sie uns jetzt!


Riesenauswahl an Markenqualität. En Cat 5e-kabel är vriden för att ge högre hastighet, men är inte skärmad med folie, vilket är anledningen till att du i vissa fall upplever överhörning. Med en tvinnad Cat 6-kabel förbättras prestandan avsevärt. Cat6-kablar ger lägre överhörning och kan hantera hastigheter upp till Gbps (2MHz) upp till meter.


Vad är skillnaden mellan Cat5e och Cat6? Det gör det möjligt att leverera ännu högre hastigheter. Detta är väldigt förenklat och inte allt som är olika. Lättast är att kika på under kategori 5kabel och kategori kabel.


Anslutningsdon för katoch CAT5E kablar är identiska, men de för cathar subtila skillnader. Alla är RJ- typ av kontakt och kommer att passa in i RJ- typ uttag. Pin uppdrag är också identiska för alla tre kabeltyper och för kabel säljs som CAT6e.


Här är en översikt över nyare typer av nätverkskablage och vad de klarar för hastigheter, längder och bandbredder. Nätverkskabel Cat 5. Kat 5e-kablaget skall också klara 1MHz men man har specificerat normer för hur stor överhörning mellan par (NEXT), impedans, reflektion, etc får vara. Kategori - Tuffare krav än kat 5e, skall klara 2MHz bandbredd. Re: Cat 5E eller Cat?


Idag skulle jag dra oskärmad cat för ett datornät, Prisskillnaden mellan cat5E och catär liten. För liten för att man ska vara dumsnål enligt mig, Catär ingen riktig standard ännu och därmed tycker jag att den är onödigt dyr. För en normalanvändare räcker detta. Skillnaden på denna och den som enbart heter Catär att detta är en vidarutveckling. E:et i Cat5e står för enchanced (förbättrad).


I takt med att gigabit- ethernet blir vanligare blir även kabeltypen vanligare, och ersätter då CAT5-kablage. Kabeln har en bandbredd på 2MHz. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Cat5e ( kategori 5e ) och Cat( kategori ) är två på varandra följande generationer av Ethernet -kabel används för att ansluta datorer och andra nätverksenheter tillsammans. Skillnaderna mellan de två typerna av kabel-teknik och deras effekter på övergripande nätverksprestanda har varit omdiskuterad. Det finns olika typer av media för nätverk. Twittered-kabel, koaxialkabel och fiberoptisk kabel är några av dessa.


CAT CAT CAT 5E och CATär vridna parkablar. Viktiga områden som omfattas. Jag vill koppla ihop mina två datorer för att flytta en del filer, men när jag ska välja en korsad nätverkskabel kan jag välja antingen Cat5e eller Cat, vad är det för skillnad ? Undrar också skillnad på skärmad och icke-skärmad? När det gäller nätverkskabel finns det alltid olika val. Och naturligtvis föredrar människor kabel med hög prestanda och låg kostnad.


Skillnad cat5e och cat6

I den här artikeln kommer vi att diskutera tre varianter av koppartråd - Cat Cat5e , Cat6. Jag håller på och drar lite Catkabel i huset och på vissa ställen har jag Cat5e uttag. Så vad är det för skillnad i dessa uttag. CATär en förkortning för kablar av kategori där högre nummer grovt innebär striktare krav. Catoch Cat5e , är det mycket bättre på grund av en grundläggande skillnad i design.


Cat 6a är en nyare standard för partvinnad kabel och har frekvenser upp till 5MHz vilket är dubbelt så mycket som cat kabel klarar. CAT, och även CATeller KAT5e kablar är fortfarande praktiskt för den grundläggande dagliga nätverk. Eftersom det förväntas att 10Gbps anslutningar skulle bli standard och prisvärt i ungefär fem till tio år, kan det vara värt att investera i dyrare CAT6a kablage vid ledningsdragning ett hus eller någon struktur som är under uppbyggnad.


Din guide i vardagstekniken Vår populära bok med samma namn har sålts i fler än 450exemplar, till både privatpersoner, företag och skolor som vill lära sig mer om vardagsteknik. Informationen uppdateras löpande för att alltid vara aktuell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...