fredag 9 februari 2018

Abs lampan lyser golf

Stort utbud av lampor. Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem.


Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Så här löser du problemet!

En ABS - lampa lyser : chansen är stor att du har sett det visas i kombiinstrumentet. I många bilar tänds detta ljus tillsammans med de andra varningslamporna en kort tid när bilen slås på för att göra ett kort funktionstest. Felsökning ABS system. ABS är en Tysk förkortning som står för Anti Blockier System på svenska låsningsfria bromsar.


Systemet har till uppgift att se till att fordonets hjul inte låser sig vid en kraftig inbromsning, så att föraren fortfarande har kontroll över fordonet. Det är under starten som en självdiagnos körs och om fel hittas så tänds varningslampor på instrumentpanelen. Vanligast är att varningslamporna för ABS och antisladdsystemet tänds.


Det är inte heller ovanligt att lamporna för parkeringsbroms och motorstyrdon tänds. På min Golf -har antisladdlampan och ESP OFF (nere vid växelspaken) börjat lysa permanent och går inte att släcka.

Felkodsavläsning gav Givare för bromstryck - G201. Verkstadskillen sa att det bara är en givare som är kass, inget som helst problem med själva bromssystemet - men givaren är integrerad i ABS -enheten, så för att fixa det måste hela klabbet bytas till en. Abs samt tracs lampa lyser på min voch jag får fram följande felkoder.


Finns det någon som är hajj på felkoder som kan berätta vad exakt som är fel. Efter ett tag går bilen som den ska o den går ryckigt. Förnya ditt badrum hos Cellbes. Från badrumsmattor till handdukar. Lakan, örngott, påslakan och mer.


Har ordnat sig med min Golf nu. Det var rätt att byta denna ABS Givare. Problemet var att jag skulle ha kört bilen i några hubndra meter på en gång. Hade nämligen gett upp för dagen och då jag åkte hem med bilen så slutade lampan att lysa och sedan har bilen besiktats så det var vad som krävdes för att få lampan sluta lysa.


I samband med det så började ABS och ESP- lampan lysa gult. Stannade vid en parkering och startade om bilen utan problem, fast då lyste fortfarande ABS - lampan men slocknade efter drygt meter. Golfen min fortsätter att strula.


Och nu när det börjar blir kallare så börjar även blinkersen att strula, jag blinkar åt vänster då blinkar den åt höger. Ibland blinkar den inte alls. Nedan ser ni alla felkoder och deras betydelse.

Det finns massvis med hemsidor som ni kan hitta all den information ni behöver för att felsöka er bil. Hej alla VW vänner. Min Golf ger mig gråa hår på hela kroppen. Min ABS började krångla för ett tag sedan, så jag tog ut säkringen, så nu lyser ABS - lampan.


Jag har ingen ambition att fixa problemet. Men jag skulle vilja fixa bilen genom besiktningen. ABS lampan lyser för att det är ett problem någonstans i bromssystemet i din bil. Det är inte ovanligt att det är en sensor eller annan elektronik som gått sönder och behöver bytas ut.


Det finns till exempel oftast en ABS -sensor vid varje hjul som kan gå sönder eller glappa. Att lampan lyser är en indikation på att ABS -systemet inte fungerar. Men det finns även bilar där lampan visar att bromsen tappar sin servoverkan.


Detta gäller en -Gt. ABS-lampan lyser ibland och slocknar av sig själv under färd. Det ligger inte några felkoder i datorn. Alla kablar ser hela ut, och skulle det var anågot brott eller glapp så borde det välan bli en felkod? Om tändnings låset glappar lite grand kan abs - lampan tändas, avhjälps med en ny bottenkontakt på tändningslåset, detta ger ingen felkod.


När den tänds slutar hastighetsmätaren att fungera och trippmätaren visar bara streck. I displayen står det Bromsfel, stanna snarast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...