onsdag 25 april 2018

Alla känslor som finns

Alla känslor som finns

Ett allmänt kännetecken hos känslor är att de har ett föremål, det som känslan riktar sig mot. Jag håller med dig i allt du skriver här, och vill bara tacka för att du ger mod till att våga! Känslor är bland det svåraste som finns. Men ibland kan konstiga känslor som förbryllar oss dyka upp. Jag tror att det finns i stort sett hur många som helst, för även om nog alla människor kan bli glada och arga, känns det ju helt unikt för var och en.


Alla känslor som finns

Däremot finns det bara sex grundläggande ansiktsuttryck, alla andra är bara blandningar, sägs det. När känslorna får namn blir de en slags verktygslåda som kan hjälpa oss att bättre förstå både oss själva och andra. Bakom varje känsla finns ett handlingsmönster som varit och fortfarande till viss del är, betydelsefulla för vår överlevnad. IG, så först: tack! Fraktfritt över 2kr Alltid bra priser och snabb leverans.


Allt som händer inuti är en bok som borde finnas i alla skolor men även på hemmaplan för att kunna vara ett stöd i vardagen när tankar och jobbiga känslor dyker upp. Bra eller dåliga känslor existerar inte, även om vi normalt tror detta och delar in känslorna i dessa fack. De ska sorteras, man funderar i tusentals år innan man vågar öppna sig och visa känslorna , men jag håller med dig! Vad som finns är känslor som kan vara mer eller mindre behagliga.


Alla har de en specifik funktion och samtliga är nödvändiga. Vilka roller spelar dessa grundläggande känslor ? Hur du än gör, uppmuntra till att prata om känslor i vardagen, fråga var i kroppen som känslan finns , tillåt dina barn att känna alla slags känslor och döm inte ut ”tråkiga” känslor. Det finns flera sätt att jobba med korten. Det där med känslor , det är inte alltid så enkelt, eller hur? Förstå och kunna reglera känslor har avgörande betydelse för barns psykiska hälsa och välmående.


De som arbetar i förskolan måste göra upp med sina egna känslor och förstå dem innan de kan vara de förebilder som barnen har rätt till och behöver för att få en god känslomässig utveckling. Vad är det egentligen som händer inom dig när du träffar främmande människor och bara vill gå och gömma dig? Eller är det mer komplicerat än så?


Vad betyder egentligen fjärilarna i magen, eller de spända musklerna? Utan att kunna sätta ord på sina känslor är det svårt att förstå varför man känner som man. Inte ”dricka sönder sitt hjärta”, som Rasmus Arvidsson sjunger i Vita nätter.


Det kemiska skyddet är borta. Att behöver tackla svackor som nykter är väldigt jobbigt, men samtidigt: det finns en renhet i alla känslor nu. Min hjärna har varit som en gegga i många år. Tänk om alla känslor endast är en känsla - en form av kärlek.


När vi har inre själsliga sår och agerar från hat och rädsla till att så småningom känna frid så springer vi upp och ner på den så kallade känslotrappan. Alla känslor är tillåtna, det är inte fel att ha olika slags känslor. Redan att kunna acceptera att de egna känslorna finns och identifiera de känslor som man haft under dagen är en värdefull emotionell färdighet. Du bär på ett mysterium. Mellan dina öron finns en märklig grå klump på drygt ett kilo.


Låt alla starka känslor som finns får vara där. Den formar dina tankar. Men vänta med att be din partner att dra åt helvete – tills du lugnat ner dig något. När man är mitt i känslorna tar man ofta förhastade beslut.


Ni alla glömmer hur mycket känslor som finns i Bookens mening. Det är en helt normal reaktion. Få kommer ens ihåg alla de tillfällen i historien då Anna drabbats hårt och blivit utan Mat.


Det som kan bli problem för oss är när vi lärt oss att förknippa något som händer med en viss känsla. Till exempel om jag blivit skrämd av en schäfer när jag var liten och blir rädd för alla hundar! Rädslan gör att jag reagerar utan att hinna tänka efter.


De som fått den känslan byter då plats med varandra samtidigt som du själv sätter dig på en av stolarna. När som helst kan lekledaren ropa känslosallad! En avskild plats finns också reserverad för den som är ledsen.


Knappt synlig i ett hörn i hallen, mellan barnens hyllor, finns en mjuk hjärtformad kudde att krypa upp på. Vi är begåvade med alla känslor för att kunna ha roligt, läka, fly och annat. Det gäller att lägga bort alla känslor På fredag inleds rättegången om mordet på Hörbyflickan Helén Nilsson.


Alla känslor som finns

För chefsåklagare Pär Andersson är det inte första gången som han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...