onsdag 30 maj 2018

Eluttag italien adapter

Vi finns där för dig! Samt dagar returrätt! Batterier till det mesta! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!

SteyrTek -adaptrarna är gjorda av aluminium i hög kvalitet. I Italien så är det 2V och Hz som gäller och därför så behöver du ingen adapter till dina apparater vad gäller själva strömstyrkan. Men uttagen ser inte alltid likadana ut. Det är vanligt att se stickkontakt av typ L, C och F. Du bör kunna använda dessa utan en adapter, men det förekommer undantag.


Om du har en europlug, typ C, så ska det gå bra i Italien. För elkontakterna i Italien kan det variera vilken strömstyrka som går att ta ut innan säkringen går. Det är främst Italien tillsammans med Chile som använder uttag av typen L.

Om du åker till Italien på tjänsteresa får du 6kr i traktamente varje dag och då kan du gott och väl köpa dig en adapter eller USB-laddare för pengarna. Reseadapter behövs till eluttag i Italien. Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Italien så måste du ta med en reseadapter, då de i Italien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Den är konstruerad för att kunna användas i de flesta eluttag i Europa, med undandag för Storbritannien och Irland.


Länder som använder denna stickkontakt. Eluttag för länder i Europa. Ifall ni reser runt i Europa är det viktigt att veta vilka eluttag som finns i de olika länderna så att man inte står med en urladdad telefon och en dator utan batteri. Kontroller därför innan ni åker i väg till något land i Europa vilka olika eluttag som används. Se hela listan på eluttag.


Jag åkte i våras till Prag och upptäckte där att jag inte kunde använda vare sig mobilladdaren eller hårfönen då eluttagen var helt annorlunda där än här hemma. Dum som man är hade jag utgått från att alla eluttag var likadana i Europa. Vi har specialiserat oss på reseadaptrar till hela världen.


Målsättningen är att ha det bredaste sortimentet av adaptrar, mest information om länders elkontakter och riktigt snabba leveranser. Har man en svensk kontakt som är konstruerad att klara 250V, även kallad europlugg – typ C eller F på illustrationen – behöver man oftast inte en adapter om man ska resa inom Europa, till vissa delar i Sydafrika, Ryssland eller flera länder i Nordafrika och Sydamerika. Konverterar ej spänningen (men spänningen i UK är samma som i Sverige, dvs 230V).


Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.

Den typ eller de typer av eluttag som används i Italien är och Typ L, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 2V respektive Hz. I Sverige använder vi eluttag av typen och Typ C, sedan är vår standardspänning är 2V och vår standardfrekvens Hz. Köp reseadapter hos MediaMarkt i butik eller online redan idag.


Vi har ett stort utbud av belysning till superbra priser! Vilken adapter passar i USA? Vilka adaptrar packar man för en rundresa i Asien? Om du reser med elektronisk utrustning så som en laptop, hårtork, rakapparat, mobiltelefon etc.


Ström och eluttag Strömmen i Italien är som i Sverige 220V. En adapter finns oftast att låna på internationella hotell, annars finns att inhandla i närmasta elaffär. Behövs adapter : Nej, svenskar behöver inte adapter. Jordad reseadapter för att koppla in svensk utrustning i Italien. Länkar: Korsreferenslista över världens olika uttag.


Italien , men jag kom nu på att eluttagen kanske är annorlunda. Jag ska stoppa in mobilladdare, handdatorladdare, datorladdare,. Stickkontakt eller stickpropp, till vardags kallat kontakt eller stöpsel, syftar på han-delen av ett kontaktdon för hushållsbruk.


I ett antal europeiska länder finns det flera olika standarder för både 230V och 400V.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...