På motsvarande sätt räknar man ut resistanserna för givartyper som Pt 25 Pt 5etc. Andra vanligt förekommande metaller är nickel och koppar. The table below can be used as a referencing tool to find the relationship between a range of temperatures and resistance for Pt1RTD sensors. Mätelement av nickel som är producerade för 1Ω vid °C, har beteckningen Ni100.
Lütze-Mätvärdesomvandlaren hanterar i stort sett alla förekommande temperaturgivare inklusive PTC-element och resistans. Termolement kan kopplas redundant för säkrare funktion och PT-1kan anslutas för 2-, 3- samt 4-trådsanslutning. Temperaturområdet kan anges både mycket smalt t. Normalt kan Pt100-givare användas i temperaturer upp till ca 250°C. Högre temperaturer kräver skyddsrör med t ex mineraloxidisolering. C blir mätning med Pt1inte lika meningsfull.
Anledningen är att platinatrådens resistans shuntas av omgivande material på ett oförutsägbart sätt. Resistansen ändras om det t ex blir veck på tråden under tillverkning, om givaren utsätts för stötar och vibrationer och om den cyklas mellan hög och låg temperatur. Typisk stabilitet för ett Pt100-element är ±°C per år. Pentronic tillhandahåller tabeller med tätare indelning för den som så önskar.
Tabellerna stegas med intervallet ºC. By far the most common devices used in industry have a nominal resistance of 1ohms at °C and are called Pt1sensors (Pt is the symbol for platinum, 1for the resistance in ohms at °C). Den industriella varianten benämns IPRT och den vanligaste kallas Pt10 vilket betyder att den har resistansen 1ohm vid 0°C.
Das ist, wonach Sie n! Givarens resistans ökar linjärt med temperaturen. Programmering sker med hjälp av en mjukvara FDT. Funktionen är densamma men resistansen skiljer mellan de olika typerna. Vår standard är PT1-givaren med toleransklass enligt DIN klass B ( resistans och toleranser anges i tekniska data). Motståndstermometrar, även så kallade resistanstemperaturgivare (RTD), är sensorer som används för att mäta temperatur.
Många RTD element består av en längd av fin tråd lindad runt en keramik- eller glaskärna men andra konstruktioner används också. Generella egenskaper för en RTD-givare är hög noggrannhet och stabilitet, mycket god linjäritet, robust konstruktion med god mekanisk hållfasthet och vibrationstålighet. PT100-Test mäter och simulerar resistans från PT-1givare. Den har ingång för både två- som tretrådsgivare.
Resultatet presenteras på en LCD-display i antingen temperatur (°C) eller i resistans (Ω). Batteridrift gör att testning kan göras snabbt och enkelt i både fält och laboratoriemiljö. Där Pt är den kemiska betäckningen för platina. Givarelementet består av ett platinableck som har den nominella resistansen 1Ω vid °C. Vid förlängning av kabeln (rekommenderat max.
1meter) och om allt för tunn kabel används ökar den totala resistansen i mätkretsen och kabelresistansen läggs till det verkliga mätvärdet. DIN klass B ( resistans och toleranser anges i tekniska data). Pt 1von verschiedenen Shops. Pt1betyder att motståndet har en resistans på 1ohm vid 0°C. Instrumentet mäter helt enkelt det elektriska motståndet i Pt100-elementet och beräknar aktuell temperatur.
Denna mätmetod håller generellt högre noggrannhet jämfört mätning med termoelement. Noggrannheten på Pt100-sensor beror på standardiserad noggrannhetsklass. Nominell resistans.
Pt1element har praktiskt taget ingen oxidationsbenägenhet. Däremot kan de elektriska värdena driva beroende på bl. Förändringarna orsakas oftast av föroreningar i metallen och i de omgivande isolationsmaterialen. Ett normalt krav från användare är att mätsignalen skall hålla en noggrannhet på ±°C.
Auf GigaGünstig vergleichen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.