onsdag 25 juli 2018

Eliq pris

Eliq pris

Enligt ELIQ ska installationen inte behöva ta mer än fem minuter. Det bör inte vara helt omöjligt om man rappar på lite och undviker att stöta på problem. Huvudenheten, eller hubben, kopplas in direkt i routern med den medföljande nätverkskabeln. Det optiska ögat, som placeras på elmätaren med självhäftande tejp, kommunicerar däremot trådlöst med hubben.


Eliq pris

I vårt fall fungerade det helt problemfritt, men så är också routern placerad vägg i vägg med elmätaren. Den ska dock ha en räckvidd på ca m genom väggar och tak, vilket bör räcka i de flesta villor. Se hela listan på smarto. Den viktigaste tanken bakom ELIQ är förstås att göra det lättare att identifiera – och om möjligt, eliminera – hushållets strömtjuvar, med målet att reducera sina elräkningar.


Onlinetjänsten fungerar utmärkt för ändamålet. Vi har inte noterat några som helst problem efter en dryg månads konstant användning. För att få mer användbar statistik bör man fylla i lite grunddata, inklusive uppvärmningssystem, bostadsyta och adress. Den sistnämnda används för att automatiskt hämta yttertemperaturdata.


Genom att även lägga in de väsentliga delarna från sitt elavtal visas även elkostnaden per timme i realtid. En av de största fördelarna är just att förbrukningen spåras i realtid. Det gör det enkelt att testa hur mycket ström enskilda apparater, belysning o. Statistiken sammanställs och kan visas per timme, dag eller månad. Efter månadens slut får man dessutom en mer utförlig sammanställ.


Det känns som en fullt rimlig prislapp med tanke på att det är en engångskostnad – inga månadsavgifter tillkommer. Om man lägger manken till för att dra ner på elkonsumtionen kan nog ELIQ betala sig själv inom något år, eller rentav några månader om du snubblar över några riktiga energibovar. Om vi ska invända mot något är det framförallt att du, i alla fall inte i dagsläget, kan koppla ihop din ELIQ med energiförbrukarna, t. Det är en ren informationstjänst, även om det är en mycket bra sådan. Eliq Energy Engagement App.


The white label application lets your customers monitor their energy consumption in real time, at their fingertips. Identifiera dina energitjuvar och var du kan spara energi för att vara ett steg framför din elräkning. SDM120D MID för dinskena. Vi erbjuder högkvalitativa elmätare till Sveriges lägsta pris , snabba leveranser från eget lager. Yanzi är inte en elmätare i traditionell bemärkelse, den har enbart smartplugs som mäter elanvändningen på enskilda produkter och säljs i ett paket tillsammans med sensorer och en lampa.


I testet ingår både mätningar på labb och bedömningar av installation och användarvänlighet. Varje elmätare har fått ett betyg, på en skala från till 1 där är högsta betyg. De flesta elmätarna har fått betyg eller 8. Båda dessa elmätare vänder sig i första hand till privatpersoner, men elmätaren 100koll finns bara tillgänglig för dem som är kunder hos Eon.


Tre elmätare har fått betyg det är Efergy, Esmart och PowerConcern, där Esmart främst är avsedd för företag. I bedömningen ingår 1. Installation, finns bruksanvisning, är det lätt eller svårt att installera elmätaren? Hur lång tid tar det?


Användning, hur lätt är det att få fram information om elanvändningen just nu? Historik och går det att ändra elpriset på ett enkelt sätt? Bruksanvisning, finns all information du behöver? Du kan följa din egen elanvändning antingen via en mobilapp, en webbsida eller via en medföljande skärm som är kopplad till elmätaren. Ibland är webbsidan anpassad för mobilanvändning, eller så finns det en separat mobilapp.


Eliq pris

Fördelen med en mobilapp och webbsida som är anpassad för mobil är att du kan följa din elanvändning via mobilen precis var och när du vill, bara du har tillgång till ett nätverk. Om man har en app slipper man dessutom logga in varje gång man vill kolla upp sin elanvändning. På alla testade webbsidor och appar kan man logga in från flera datorer samtidigt, vilket är bra om flera i familjen vill kolla elanvändningen. Samtliga testade elmätare har en bruksanvisning på svenska. De smarta elmätarna kopplas in i ditt elskåp.


Läs mer i Bra att veta. Signalen från elmätaren skickas först till din router, antingen trådlöst eller via kabel, sen skickas det vidaretill en webbsida eller app. Energimyndigheten har låtit tre personer installera de olika elmätarna och klockat hur lång tid det tar, från det att de börjar packa upp elmätaren till att den finns på plats och fungerar. Den siffra som visas i tabellen är ett medelvärde för de tre testinstallatörerna. Här finns det varken webbsida eller mobilapp, utan bara en medföljande skärm som visar din elanvändning.


Längst tid tar det i detta test att packa upp och montera elmätaren från Vattenfall, Energywatch, det tar mer än minuter. Till skillnad från elmätaren från Eon så krävs det inte att du är kund hos Vattenfall för att du ska kunna köpa och använda denna elmätare. Näst längst tid tar det att installera elmätaren 100koll från Eon, det tar minuter. De övriga elmätarna i testet tar runt.


Eftersom detta är så kallade smarta elmätare som är uppkopplade mot ett nätverk så kan du räkna med att själva elmätaren också använder el. Här visar testet att det finns stora skillnader mellan de testade elmätarna. Enda undantaget är den enkla elmätaren från PowerConcern, den har bara batteridrivna delar och drar nästan ingen el als. Skillnaden mellan övriga testade elmätare är en faktor fem, vilket betyder att elmätaren Yanzi använder mer än fem gånger mer el för egen del än elmätaren från Eon.


I testet har ingått att mätta upp elmätarnas reaktionstid i sekunder och minuter. Detta är lite jämfört med den el du kan spara. Det visar hur lång tid det tar för elmätaren att regera när du kopplar in nya produkter eller stänger av något i ditt hem. Här har den enklare elmätaren med bara en skärm en reaktionstid på bara sju sekunder, men den har ju ingen app och ingen webbsida så det förklarar den snabba reaktionstiden.


För övriga testade elmätare är reaktionstiden mer än en minut. Det är en elmätare som kombinerar fördelarna med en enkel elmätare direkt i vägguttaget och en smart elmätare som kopplas till elskåpet. Två av de testade elmätarna kan både mäta den totala elanvändningen och elanvändningen på enskilda produkter. Det går även att stänga av och sätta på uttagen via mobilen.


De kombinerade elmätarna kommer från elbolagen Eon och Vattenfall. Tre av elmätarna erbjuder ytterligare funktioner på sin webbsida och eller i appen. Dessutom kan du sätta upp dina egna energisparmål och utmaningar, t. Du gör apan Bongo eller energicoachen, som spelas av komikern Kristoffer Appelquist, glad genom att du sparar energi. När du slösar blir Bongo ledsen och du får en utskällning från energicoachen. Epro från Esmart erbjuder visst samspel med sina användare.


Här kan du som företag jämföra din elanvändning med andra företag och sätta upp egna mål för din framtida elanvändning. Elmätaren 100koll från Eon erbjuder humor. Gemensamt för de testade elmätarna är att de alla kräver en intresserad användare som aktivt vill lära sig mer om sin egen elanvändning och sätta upp egna besparingsmål. För att få se dina besparingar i kronor krävs det att du lägger in aktuellt elpris själv och formulerar egna sparmål. För att få till långsiktiga energibesparingar är visualisering, att synliggöra, energianvändningen, ett steg i rätt riktigt.


Eliq pris

Om du har köpt vår energihubb eller vill använda vårt energiforum så är det här du trycker. Under 1kr (11) Under 2kr (33) Leveranstid. Köp Energimätare online på kjell.


Var du än befinner dig ser du snabbt och enkelt hur mycket el du förbrukar i realti antingen i mobilen eller på din dator. Sändaren läser av elmätaren i realtid och skickar. Jämför priser och läs recensioner på Elartiklar. Välkommen till PriceRunner!


Vi har luftvärmepumpen du söker! Luftvärmepumpar avsedda för den svenska marknaden med fulla garantier till otroligt bra priser. ELIQ Online levereras ut från den november, i tid för julhandeln.


Rikstäckande installation!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...