fredag 31 augusti 2018

Avdrag bredband aktiebolag

Alla kostnader som är nödvändiga för att kunna driva verksamheten är avdragsgilla. Det betyder att ni får dra av alla kostnader som har anknytning till den verksamhet ni bedriver. Avdraget var på av kostnaden. Här hittar du allt om din deklaration.


Fler avdrag i hemmet. Här kan du läsa om fler avdrag du kan göra som privatperson. Det är en skatte- och avgiftspliktig förmån om du bekostar en anställds installation av bredband eller löpande abonnemangsavgifter för bredband. Den kan vara skatte- och avgiftsfri om bredbandet uppfyller förutsättningarna för att vara ett arbetsredskap. Se hela listan på skatteverket.


Om en anställd privat använder företagets persondator kan förmånen vara skatte- och avgiftsfri om persondatorn uppfyller förutsättningarna för att vara ett arbetsredskap. I vissa fall är det svårt att skilja värdet av en förmån från varans eller tjänstens nytta i anställningen. Om du bekostar en anställds terminalglasögon är det en skattefri förmån.


Förutsättningen är att den anställde behöver dem i sitt arbete vid en dator. Skattefriheten gäller även så kallade terminalprogressiva glas om arbetsförhållandena kräver sådana glas. I schablonavdraget ingår samtliga merkostnader för arbetsrummet i bostaden – inklusive kostnader för värme, vatten, el, internet och bredband etc.


En kostnad för bredband värderas till det verkliga värdet av förbrukade (utnyttjade) resurser under en redovisningsperiod baserat på värdet av utgifter för bredband. Moms och beskattning Momssatsen för bredband är normalt och avdragsgill som ingående moms för en momsregistrerad fysisk eller juridisk person. Dra av hela beloppet direkt om värdet är max ett halvt prisbasbelopp.


I annat fall, dra av av den genom regelbundna avskrivningar. Gäller oavsett företagsform. Programvaror som är direkt tillverkade för din verksamhet beviljas avdrag över flera år, enligt samma princip som för inventarier. Samtals- och abonnemangskostnader för mobiltelefoner som används i företaget är avdragsgilla rörelsekostnader oavsett företagsform, på samma sätt som vanliga telefoner.


Mobiltelefoner räknas normalt som förbrukningsinventarier vilket gör att de är direkt avdragsgilla. Skatteverket har diskuterat möjligheten till förmånsbeskattning om telefonen används privat. På detta belopp behöver bolaget inte betala några arbetsgivaravgifter. Utöver milersättningen kan du även få skattefri ersättning för parkerings-, färje-, bro-, väg- och tunnelavgifter samt trängselskatt som uppkommit vid tjänsteresor. Har du en enskild näringsverksamhet eller handelsbolag gör du ett avdrag med 1kr per körd mil i verksamheten.


Du kan aldrig ta ut skattefri ersättning från dessa företagsformer. Genom att du gör avdraget i näringsverksamheten minskar både din skatt och dina egen­avgifter. För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt krävs att det erbjuds med lika stort belopp och på samma villkor till hela personalen. Det måste dessutom vara av mindre värde.


Friskvårdsbidraget kan endast användas för motions- och friskvårdsaktiviteter som är av enklare slag. Numera ses också ridning, golf, segling och utförsåkning som sporter av enklare slag. Om arbetsgivaren ersätter en anställd för dennes utlägg för en aktivitet som inte är av enklare slag, så ska den anställde beskattas såsom för lön för hela beloppet. Speciallitteratur som du köper för verksamheten och som du behöver för att kunna upprätthålla jobbet, är avdragsgill oavsett företagsform.


Du måste kunna tala om på vilket sätt inköpet är nödvändigt och hur den används. Inget avdrag medges för litteratur för studiesyfte eller vidareutbildning, allmänna uppslagsverk eller litteratur som läses av en bredare krets. Detsamma gäller för dagstidningar och vanliga veckotidningar som läses av en bredare krets och kan anses vara av privat karaktär.


Nyckelordet här är facklitteratur. Enskild firma Om du använder en särskild lokal i din bostad som är avsatt för ditt företag får du göra avdrag för en skälig del av de löpande kostnaderna för drift som till exempel värme, ström, vatten och förslitning. Du får också göra avdrag för de utgifter som direkt hör till näringsverksam­heten. Om du inte har en särskilt inrättad del i bostaden till verksamheten, kan du fortfarande få avdrag, dock inte så mycket. Du får ett schablonavdrag för arbetsrum i bostaden under förutsättningen att du under beskattningsåret arbetat minst 8timmar där.


I detta schablonavdrag ingår samtliga merkostnader för arbetsrum i bostaden som kostnader för värme, vatten, el, internet och bredban med mera. Aktiebolag Om du hyr ut din privatbostad eller hyresrätt till din, eller någon närst. En kurs eller konferens är avdragsgill om den är till nytta för företaget och det finns ett utarbetat kursprogram. Enligt praxis bör den matnyttiga delen av en kurs eller en konferens pågå minst timmar per dag eller ca timmar under en femdagarsvecka.


En väldigt lång eller helt allmän utbildning, till exempel körkortsutbildning, är inte avdragsgill. Inte heller yrkesutbildningar. Istället blir kostnaden avdragsgill som för lön och den anställde riskerar förmånsbeskattning. Inom EU gäller samma regler som i Sverige. EU så görs en jämförelse om det är ekonomiskt försvarbart.


Det kan också ha betydelse om kursen finns i Sverige till lägre kostnad. Från enskild näringsidkare till aktiebolag. Arbetsresor med motorcykel och moped. Läs även: Guide för skatteplanering i aktiebolag HÄR.


Exempel på avdrag ”ute i periferin” Även om huvudprincipen är att de kostnader som dras av i näringsverksamheten ska ha varit nödvändiga för att bringa inkomster till företaget, gäller att kostnaderna ska ha viss rimlig proportion och relevans mellan avdraget och själva verksamheten. Du kan köra din privata bil i verksamheten och få avdrag. Installation av bredband och telefoni i privat bostad.


Utgifter för kabeldragning och installation av bredband , fiber och telefoni i en privatbostad räknas enligt Skatteverket som privata levnadskostnader. Utgifterna är därmed inte avdragsgilla oavsett om de är nödvändiga för näringsverksamheten eller inte. Information om avdrag för bredband för privatpersoner. För att du som privatperson ska få göra avdrag på bredbandet kräver Skatteverket följande: Arbetet och de arbetsuppgifter du ska genomföra kräver att du har en bredbandsuppkoppling. Däremot kan avdrag medges för direkta utgifter för t. VÅR POLICY FÖR AVDRAG.


Om du undrar vilka avdrag som är OK att ta upp i ditt företag kan du få lite hjälp av nedanstående förteckning. När du driver företag får du göra avdrag för alla kostnader du har för att kunna tjäna pengar i företaget. Genom att planera rätt längs vägen kan du spara pengar och snabbare nå ditt mål.


I det här blogginlägget tipsar vi om några smarta avdrag du kan göra i företaget! För att du ska få avdrag i din privata deklaration krävs att arbetsrummet inte kan anses ingå i bostadsutrymmet eller att det blivit inrett på sådant sätt att det inte längre kan användas för bostadsändamål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...