tisdag 7 augusti 2018

Avdrag mobiltelefon aktiebolag

Stort urval av mobiltelefoner. Köp online och få snabb leverans! Se vårt sortiment av klocker här. Leverans till din dörr på 48timmar! En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Gratis att använda! Nordens största varuhus. Enormt utbud från välkända varumärken! Samtals- och abonnemangskostnader för mobiltelefoner som används i företaget är avdragsgilla rörelsekostnader, på samma sätt som vanliga telefoner.


Mobiltelefoner räknas normalt som förbrukningsinventarier vilket gör att de är direkt avdragsgilla. Läs även: Guide för skatteplanering i aktiebolag HÄR. Exempel på avdrag ”ute i periferin” Även om huvudprincipen är att de kostnader som dras av i näringsverksamheten ska ha varit nödvändiga för att bringa inkomster till företaget, gäller att kostnaderna ska ha viss rimlig proportion och relevans mellan avdraget och själva verksamheten.


Företagets samtals- och abonnemangskostnader (för mobiltelefoner som används i företaget) är avdragsgilla rörelsekostnader oavsett företagsform, vilket även gäller vanliga telefoner. Om privata tillgångar såsom dator eller mobiltelefon används i näringsverksamheten medges avdrag för skälig del av utgiften, fördelat på nyttjandeperioden. Detta gäller även den del av den löpande utgiften för bredbandsuppkoppling och mobiltelefonabonnemang som används i näringsverksamheten (kap. § IL). Avdrag för kostnader i aktiebolag.


Alla kostnader som är nödvändiga för att kunna driva verksamheten är avdragsgilla. Det betyder att ni får dra av alla kostnader som har anknytning till den verksamhet ni bedriver. Dra av hela beloppet direkt om värdet är max ett halvt prisbasbelopp.


I annat fall, dra av av den genom regelbundna avskrivningar. Gäller oavsett företagsform. Se hela listan på vismaspcs. Programvaror som är direkt tillverkade för din verksamhet beviljas avdrag över flera år, enligt samma princip som för inventarier. Skatteverket har diskuterat möjligheten till förmånsbeskattning om telefonen används privat.


På detta belopp behöver bolaget inte betala några arbetsgivaravgifter. Utöver milersättningen kan du även få skattefri ersättning för parkerings-, färje-, bro-, väg- och tunnelavgifter samt trängselskatt som uppkommit vid tjänsteresor. Har du en enskild näringsverksamhet eller handelsbolag gör du ett avdrag med 1kr per körd mil i verksamheten. Du kan aldrig ta ut skattefri ersättning från dessa företagsformer.


Genom att du gör avdraget i näringsverksamheten minskar både din skatt och dina egen­avgifter. Arbetsgivaren kan erbjuda sina anställda ett friskvårdsbidrag att använda för motion eller annan friskvår som den anställde själv väljer inom ramen för arbetsgivarens godkännande. För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt krävs att det erbjuds med lika stort belopp och på samma villkor till hela personalen. Det måste dessutom vara av mindre värde. Friskvårdsbidraget kan endast användas för motions- och friskvårdsaktiviteter som är av enklare slag.


Numera ses också ridning, golf, segling och utförsåkning som sporter av enklare slag. Om arbetsgivaren ersätter en anställd för dennes utlägg för en aktivitet som inte är av enklare slag, så ska den anställde beskattas såsom för lön för hela beloppet. Speciallitteratur som du köper för verksamheten och som du behöver för att kunna upprätthålla jobbet, är avdragsgill oavsett företagsform. Du måste kunna tala om på vilket sätt inköpet är nödvändigt och hur den används. Inget avdrag medges för litteratur för studiesyfte eller vidareutbildning, allmänna uppslagsverk eller litteratur som läses av en bredare krets.


Detsamma gäller för dagstidningar och vanliga veckotidningar som läses av en bredare krets och kan anses vara av privat karaktär. Nyckelordet här är facklitteratur. Enskild firma Om du använder en särskild lokal i din bostad som är avsatt för ditt företag får du göra avdrag för en skälig del av de löpande kostnaderna för drift som till exempel värme, ström, vatten och förslitning. Du får också göra avdrag för de utgifter som direkt hör till näringsverksam­heten. Om du inte har en särskilt inrättad del i bostaden till verksamheten, kan du fortfarande få avdrag, dock inte så mycket.


Du får ett schablonavdrag för arbetsrum i bostaden under förutsättningen att du under beskattningsåret arbetat minst 8timmar där. I detta schablonavdrag ingår samtliga merkostnader för arbetsrum i bostaden som kostnader för värme, vatten, el, internet och bredban med mera. Aktiebolag Om du hyr ut din privatbostad eller hyresrätt till din, eller någon närst.


En kurs eller konferens är avdragsgill om den är till nytta för företaget och det finns ett utarbetat kursprogram. Enligt praxis bör den matnyttiga delen av en kurs eller en konferens pågå minst timmar per dag eller ca timmar under en femdagarsvecka. En väldigt lång eller helt allmän utbildning, till exempel körkortsutbildning, är inte avdragsgill. Inte heller yrkesutbildningar.


Istället blir kostnaden avdragsgill som för lön och den anställde riskerar förmånsbeskattning. Inom EU gäller samma regler som i Sverige. EU så görs en jämförelse om det är ekonomiskt försvarbart. Det kan också ha betydelse om kursen finns i Sverige till lägre kostnad.


När du driver företag får du göra avdrag för alla kostnader du har för att kunna tjäna pengar i företaget. Genom att planera rätt längs vägen kan du spara pengar och snabbare nå ditt mål. I det här blogginlägget tipsar vi om några smarta avdrag du kan göra i företaget!


Om du tecknar ett nytt abonnemang (med eller utan ny telefon) i företagets namn så kan du dra av hela kostnaden. Om du redan har en privat mobiltelefon, som används verksamheten, så får du göra avdrag för den del av kostnaden som rör din firma. En momsregistrerad person som har fått avdrag för moms som ingående moms för en mobiltelefon måste ta ut utgående moms av köparen när denna mobiltelefon säljs. I ett företag och som enskild näringsidkare kan du göra avdrag för mobiltelefon vid inköp av telefonen. Eftersom telefonen har en begränsad livstid och räknas som förbrukningsinventarier kan du dra av hela beloppet direkt.


Privata kostnader går inte att dra av. Men för mobilen går det faktiskt. Här är reglerna för fyra bra avdrag. VÅR POLICY FÖR AVDRAG.


Om du undrar vilka avdrag som är OK att ta upp i ditt företag kan du få lite hjälp av nedanstående förteckning. Här får du som har aktiebolag veta lite mer om dina möjligheter och vad som krävs för att få göra avdrag för arbetsrum hemma. Använder privat mobiltelefon och dator i tjänsten, något uppdragsgivaren ej tillhandahåller.


Arbetar dessutom i hemmet med egen bekostad bredbandsuppkoppling, något som krävs för att kunna utföra uppgiften. Finns det möjjligheter att få ersättning för detta av uppdragsgivaren eller kan man begära skatteavdrag för detta. Enkelt uttryck gäller regeln att du inte kan göra avdrag för något privat. Detta är knappast ett problem i ett aktiebolag men i en enskild firma är ju privatliv och företagarliv tätt integrerat. Dessa begränsningar för avdrag enskild firma kan ändå vara nyttiga att ha i bakhuvudet: Du kan inte göra avdrag för friskvård och motion.


Om du kan antas få avdrag för kostnaderna behöver företaget inte dra av någon skatt eller betala sociala avgifter på kostnadsersättningar. Här kan du läsa om alla avdrag du kan göra som privatperson eller företag helt gratis. Till exempel avdrag för resor och avdragsgill representation.


Om du jobbar mindre än 8timmar i din bostad får du inte göra avdrag för för värme, vatten och el, däremot kan du få göra avdrag för telefon, bil etcetera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...