tisdag 14 augusti 2018

Fiber eller 5g

Välkommen till en obegränsad framtid med 5G hos Tele2. Med 5G säkrar vi en robust och pålitlig uppkoppling, även i framtiden. Slipp krångel och ansvar. Norden ingår utan extra kostnad.


Fiber eller 5g

Business-specialister. Ha koll på företagets abonnemang. Testa vår självserviceportal. Get Info From Multiple Sources. Bör man invänta 5g i stället för fiber? Nej, svarar alla tre.


Mobilkommunikation är ett bra komplement. Men fiber kommer – för överskådlig framtid – att ha högre kapacitet. Vänta inte på 5g, uppmanar Fredrik Tufvesson. En fördel med fiber är att man får den hastighet man köpt, i alla fall nästan. Mats Lundbäck: - Det går inte riktigt att jämföra täckningen i fiber och 5G, eftersom fiber går in i ditt hus vilket innebär att där har du alltid full ”täckning”, medan 5G består av en radiosignal som täcker en yta.


Fiber eller 5g

G- täckningen kan variera inom den ytan beroende på radiosignalens utbredning och avstånd till masten där radiosändaren och antennen är placerad. Signalen går igenom en kabel som ofta är nedgrävd , istället för i luften – vilket ger färre störningsmoment. Enligt Tufvesson är båda alternativen bra men.


Det finns flera anledningar till att fiber är bättre än 5G, som jag tycker säger sig självt. G är ju trots allt en trådlös lösning som kan störas ut av flera anledningar. Som det är just nu så finns 5G bara på få ställen i landet, mest för att testa. Denna teknik påverkas inte av väder, vind eller av avstånd och antal användare. Fördelen med fiber är att du kan surfa obegränsat med den hastighet du valt, till en fast månadskostna utan att surfmängden tar slut.


Teknikerna konkurrerar inte, de kompletterar varandra. Vad 5G kommer att tillföra till mobilnätet är snabb anslutning med stabil täckning. Dessutom så förutspås både fiber och 5G klara av den belastning som framtidens teknik kommer innebära på anslutningen. Det som talar för att 5G är underlägset fiber är att trådlösa anslutningar inte klarar av avstånd lika bra som fasta anslutningar. Dvs 5G finns inte definerat ännu, vad din kompis tänker på är möjligen några unversitetsexperiment eller visioner hos telekombolag som har höga 5G hastighet.


Sen så är vi knappast i närheten av gränsen vad fiber kan leverera. G på gång som en förberedelse inför 5G. Frågan är om aktörerna som jobbar med att alla ska ha nedgrävd fiber har analyserat det framtida behovet och framför allt det hot som man utsätts för av 5G? Vi får ibland frågan om fiber kontra trådlöst, det vill säga 3G, 4G eller 5G.


Här redogör vi för skillnaderna och skickar med några saker att tänka på! Så som det var när 4G lanserades. Frågan om huruvida 5G kommer att ersätta fiber eller inte är vanlig bland många fastighetsägare som står i valet av att hoppa på fibertåget. Både Telia och Telenor säger nej till att man bör invänta 5G istället för att välja fiber.


I dagsläget verkar det dessutom vara tveksamt om Telia kommer att. Ska man invänta 5G i stället för fiber ? Med 5G ser vi fram emot att kunna surfa fritt och i hastigheter kring vad du idag kan få via fiberoptik och detta utan att behöva gräva upp gatan eller gården. Därför bör du idag tacka ja till fiberoptik. Men det ligger flera år i framtiden.


Fiber eller 5g

På Ny Tekniks hemsida kan man läsa en intressant artikel där flera experter, bland annat från flera mobiloperatörer uttalar sig om fiber jämfört med 5G. This is where 5G and fibre optic are coming to the fore, but there is still confusion about what each of them will provide users. G is a cellular wireless technology. What are the differences between 5G vs.


So one is wireless and one is wired. En basstation per hus eller lägenhet är vad 5G erbjuder. Fiber is a wire, effectively. Trådlös teknik klarar inte av tung trafik annat än över mycket korta avstånd.


Fiber eller 5g

Därför behöver man optisk fiber , men 5G är ett bra och nödvändigt komplement till fibern. Man kan ju inte använda fiber i fordon och andra mobila tillämpningar. Det är ju en lite fånig diskussion. G är inte fastställt vad det är än och således blir det bara spekulationer. Jag är helt säker på att 5G inte kommer att slå fiber , än mindre fibern vi har då, när det gäller hastigheter och framför allt inte svarstider men samtidigt är jag ganska säker på att vi så småningom kommer att ha trådlösa uppkopplingar som ersätter fasta så.


G är nästa generations mobila bredband som kommer att revolutionera det mobila nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...