torsdag 9 augusti 2018

Kroppstemperatur 35

Kroppstemperatur 35

Kroppstemperaturen. Din ålder, hur du mår och vilken tid det är på dygnet kan påverka vilken kroppstemperatur du har. Det behövs för att du ska kunna hålla kroppstemperaturen på en jämn nivå.


När kroppstemperaturen sjunker under grader kallas det hypotermi. Det betyder nedkylning och kan vara mycket allvarligt. Så reagerar kroppen på nedkylning. När du blir väldigt kall försöker kroppen först att bevara kroppsvärmen på olika sätt: Blodkärlen i huden dras ihop.


Som vi tidigare har tagit upp så kan kroppstemperaturen variera för varje person. En normal temperatur ligger dock mellan och 3grader. Detta kan variera beroende på vilken del av kroppen man mäter, samt vilken tid på dygnet det rör sig om. En bebis har feber då temperaturen ligger mellan och grader.


Jag har låg kroppstemperatur, ,0-3som högst. Men symtomen vid underfunktion av sköldkörteln stämmer inte på mig! Det enda som stämmer är låg kroppstemp. Hos alla människor varierar kroppstemperaturen över dygnet. Den är som lägst under småtimmarna och som högst framemot eftermiddagen då vi varit aktiva under dagen.


Utom när jag är gravid då går den upp till 38. Så när jag har 3grader i kroppen har jag feber! Det är ungefär som när en vanlig-tempad människa har graders feber.


Kroppstemperatur 35

Låg kroppstemperatur, ,- 36. Svårigheter att få barn eller missfall. Förstoppningar och andra problem med mag-tarmkanalen. Torr hud och dåligt, krispigt hår. Sämre njurfunktion.


Ibland långsammare nerver och reaktionsförmåga. Man kan ibland se ett accelererat åldrande. En kroppstemperatur på , - , - , ligger nära de acceptabla temperaturvärdena men uppmärksamhet bör betalas eftersom den är lite låg och kan vara ett symptom på hypotermi. Den normala kroppstemperaturen för vuxna människor varierar mellan 3 5-3 eller mer. Men nya resultat från Märtha Sund-Levanders studier visar att en person som har en normal kroppstemperatur runt °C har feber även om termometern bara visar på 3°C.


Tas inte hänsyn till detta hos äldre människor fördröjs möjligheterna till diagnos och behandling vid en pågående infektion, säger Märtha Sund-Levander. När kroppen inte klarar av att reglera kroppstemperaturen , kan denna stiga okontrollerat. Du anses ha hög kroppstemperatur när den överstiger 3ºC.


Det innebär att vi inte längre har en kroppstemperatur på grader. Central kroppstemperatur är temperaturen i kroppens inre. Skulle säga att det beror på vad hans normaltemp är. Det beror på vad personen brukar ha för kroppstemperatur när hen är frisk.


Kroppstemperatur 35

En tumregel är att när temperaturen har ökat med minst en gra personen inte mår bra och känner sig sjuk så räknas det som feber. Kärntemperaturen kan mätas i hörselgången, i rektum, oralt, i urinblåsan, i lungartären eller i matstrupen. Det kan vara måttligt - med en kroppstemperatur av 32- ° C och en tung en - med 35-3° C. Dödlig eller kritisk låg kroppstemperatur - mindre än ° C, och detta är en djup grad av hypotermi.


Termoregleringen är en av kroppens mekanismer för homeostas. Perioperativ hypotermi definieras som en kärntemperatur på grader eller lägre, medan accidentell hypotermi definieras som en kroppstemperatur under grader. Hypotermi påverkar kroppens alla organ och generellt kan sägas, att ju lägre kroppstemperatur desto större påverkan. Ibland kan en liten avvikelse från kroppstemperaturen nedåt vara ett individuellt inslag i kroppen. Om den här personen känns bra, borde du inte oroa dig.


Men när du känner trötthet, svaghet, och kroppstemperatur är ° C och stabil på denna nivå, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Du har feber när din kroppstemperatur är grader eller högre. Feber är ett tecken på att immunsystemet arbetar på högvarv för att bekämpa exempelvis virus, bakterier eller inflammationer.


Om febern inte har gått över efter fem dagar bör du söka vård. Ordet feber kommer från latinets febris och definieras som en förhöjning av kroppstemperaturen över 37. Celcius (C) på morgonen respektive grader på eftermiddagen, uppmätt i ändtarmen (rektalt). Normaltemp ca ,7. Senaste veckor 36-38.


När din kroppstemperatur återgått till under dessa siffror i mer än timmar anses du inte vara smittsam. Jag låg runt 38- ,länge men nu under kvällen har det vänt och blivit till 3istället. Har upplevt en del hjärtklappning under dagen också men inget som jag känt varit oroväckande. Min normaltemp är typ 32-3så nu ligger jag över normal. Min mamma är här och har koll på mig.


Lätt hypotermi (32- ºC) leder genom adrenerg reaktion till ett allmänt sympatikuspåslag med takykardi, vasokonstriktion och takypné. Med sjunkande kärntemperatur avtar kroppsfunktionen, och patienten går över till ett allmänt reducerad tillstånd med bradypné, bradykardi, hypotoni och till och med asystoli. Hundens normaltemperatur ligger mellan 35-30°C.


Kroppstemperatur 35

Efter motion kan hundens temperatur komma upp till 40°C utan att den har feber. Förhöjd kroppstemperatur kan dock vara ett tecken att hunden håller på att utveckla värmeslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...