tisdag 13 november 2018

Chademo snabbladdare

Chademo snabbladdare

Fördelen med en snabbladdare är att det kan gå väldigt fort, ca. Det är först de senaste åren som el har blivit ett realistiskt drivmedel. Tidigare har det funnits en del teknologiska begränsningar, men idag är bilarna lättare och kan ta sig längre på en laddning. Vi har stationer som är igång med snabbladdare från Bee Charging Solutions med effekten kW. På varje station finns en snabbladdare med laddplatser.


Den har en laddeffekt på upp till kW och kan ladda en elbil betydligt snabbare än en hemma- eller destinationsladdare. Oavsett var du är kan du ladda din elbil när som helst. Elbilar som är utrustade med ett Typ 1-uttag kompletteras oftast med ett CHAdeMo -uttag.


CHAdeMO, japansk standard för snabbladdning med likström. Tesla Supercharger. Idag installeras CHAdeMO-laddare med upp till 100kW effekt. Bilar med endast Typ 2-kontakt (som alltså inte har CCS-kontaktens två extra pinnar) kan ladda på 230V Schuko och Typ 2-kabel-laddstolpar, men inte på snabbladdare. CCS (Combined Charging System) följer den europeiska standarden med ett Typ 2-uttag för växelströmsladdning, men har också ett särskilt uttag för snabbladdning med likström.


Chademo snabbladdare

Köper du en Typ 2-till-Typ 2-kabel kan du även ladda på stolpar med Typ 2-uttag. Köper du lämpliga adaptrar kan du även ladda från 230V CEE och 400V trefasuttag. Standarden används på många svenska snabbladdare tillsammans med CCS-standarden. Det är främst asiatiska bilar som kommit med denna standard.


Garos laddstationer för DC, även kallade snabbladdare är utformade för ett långt liv i offentlig miljö. I Europa förekommer främst två varianter av kontakter. Ofta är laddstationerna försedda med båda kontakterna. CCS kontakt (Combined Charging System) – Europeisk motsvarighet till CHAdeMO. Används vid snabbladdning med likström.


Vid viktiga knutpunkter i Dalarna finner du Dalakrafts snabbladdare. Vet inte om det är kylan, just denna snabbladdare , men inte är det någon fart direkt på laddningen. Publika snabbladdare som i dagsläget kan ge från kW till 1kW. Målet är att en snabbladdare ska ladda av bilens batterikapacitet på en halvtimme.


CHAdeMO kontakt – Klarar hög likspänning och ström. Laddstationer för DC, även kallade snabbladdare , är utformade för ett långt liv i offentlig miljö. På grund av den lätta och smidiga storleken kan laddaren med enkelhet få plats i bagageutrymmet. CHAdeMo Association har lanserat ett nytt protokoll som medger kortare stopp vid laddstationen.


Chademo snabbladdare

Detta är en rejäl förbättring jämfört med 1. Sverige har länge varit ett u-land när det gällde elbilar. Med endast några snabbladdare här och var -som dessutom fungerade bara sporadiskt- var elbilister. Dessa snabbladdare kostar såpass mycket att installera att de rimligen inte återfinns i flera exemplar hos t. En snabbladdare är större än en normalladdare.


Du kan också se det på kontakten som ska kopplas in i bilen. Du kan hitta Fortums snabbladdare utanför till exempel McDonald's och Preem, men även på andra ställen. När du har begränsad tid men behöver ladda bilen snabbt är det smartast att använda en snabbladdare Med snabbladdning kan du ladda din bil från till på till minuter, beroende på bilens batterikapacitet och temperatur. I laddnätverket hos Mer hittar du två typer av uttag för snabbladdare : CCS och CHAdeMO.


Chademo snabbladdare

Snabbladdning för elbil. Chargestorm har ett stort utbud av högkvalitativa laddstationslösningar för elbilar. Hos oss hittar du bland annat laddboxar, laddkablar och laddstolpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...