torsdag 1 november 2018

Hund i bil värme tabell

Bilen , en dödsfälla för hunden – se tabell över hur varm din bil blir! Nu är det rejält varmt utomhus och så gott som varje år händer det att minst en hund blir lämnad i bilen under en varm dag och avlider till följd av överhettning. En bil som står i skuggan, när det är ca 25° C i skuggan ute, får en inne-temperatur på 49° C efter i genomsnitt minuter.


Minsta uppmätta tid det tog för temperaturen att gå upp så långt var minuter. En hund med med en inre kroppstemperatur på 42° C riskerar att dö utan snabb och effektiv veterinärvård. Se hela listan på vovva. Lämna aldrig din hund i en varm bil – den blir snabbt en dödsfälla!


Varje sommar påminner vi om hur farlig värmen kan vara för hunden. Hjälp oss att sprida budskapet om varför det är så farligt att lämna en hund ensam i en bil vad du gör ifall du ser en hund i fara. Lämna hellre hunden hemma om den behöver sitta i bilen ett tag en varm sommardag. Värmeslag kan komma snabbare än väntat! Nedan tabell visar hur lång tid det tar för temperaturen i bilen att komma upp till de höga nivåerna.


Källa Svenska kennelklubben. Temperatur i bilen för hund. Rastning hund i bil. Under transporten ska hunden rastas och få vatten minst var sjätte timme.


Den ska få foder med högst timmars intervall. Nu går polisen ut med information kring hur du ska göra om du ser en hund eller ett barn som lämnats ensam i en varm bil. Utöver ovanstående regler gäller ytterligare bestämmelser för transport av flera hundar.


Det ska finnas skyltar på motordrivna fordon och släpvagnar som djur transporteras i. Kravet gäller inte personbilar. Svenskregistrerade fordon ska ha skyltar både bak och fram. Det ska vara tydligt att det är levande djur i fordonet. Skyltarna ska vara lätta att läsa på håll.


Texten kan vara på svenska eller engelska. Utrymmet för en arbetande hund i yrkesverksamhet som bara transporteras kortare sträckor, som mest i två timmar, får ha följande minsta mått: 1. Längd = minst meter 2. Bredd = minst meter 3. Därför bör mankhöjden inte överstiga cm. Om du transporterar draghundar på lastbilsflak eller liknande ska transporten ske i burar eller liknande. Du måste se till att det inte förekommer någon genomströmningsventilation och att avgaser inte sugs in i burarna.


Om du i yrkesmässig verksamhet ska transportera hundar utomlands ska de besiktigas av en veterinär. Burarna ska vara väl förankrade på flaket och skydda hundarna mot ogynnsamt väder. Besiktningen får göras tidigast timmar före lastning. Vid transport utförd av privatperson finns inte motsvarande krav.


Det är viktigt att djur som transporteras mellan länder inte för med sig smitta. Det finns också bestämmelser som ska motverka handel med skyddade arter. I Reseguide för hundar och katter hittar du mer information om de villkor som gäller då hundar ska föras in i Sverige. Om du ser en varm hund i en bil SMS:A bilnumret. Mellan och minuter tar det i graders värme innan hunden får.


Om hunden är instängd i bilen utan fri tillgång till rastgård gäller de mått som visas i tabell 2. Det handlar om värmen i parkerade bilar, vilket blir speciellt viktigt under. I korthet så finns den vanliga temperaturstegringstabellen inte med i exjobbet. En hund som lämnades i en stängd bil på en färja dog av värmen. Tabellen finns på många sidor som vänder sig.


Det är denna logik som de flesta tabeller för hundår bygger på. Inte helt lätt att konvertera hundår till människoår. I själva verket är det dock lite mer komplicerat än så.


Till exempel lever mindre hundar i genomsnitt något längre än medelstora hundar. Medelstora hundar lever också lite längre än stora hundar. Undersökningen resulterade i denna tabell som talar sitt tydliga språk – lämna inte din hund i bilen när sommarvärmen kommer. Tips för att hunden ska må bra på resan.


Vid långa bilresor, kör tidigt på morgonen, eftermiddagen eller kvällen, när solen inte står som högst. Se till att hunden har tillgång till kallt, färskt vatten. Det är inte bara vi människor som ska åka säkert i bilen. När bilen står still finns en säkerhetsaspekt till att tänka på – det blir snabbt varmt i bilen.


Gärna några filtar som hunden kan krypa under om den vill. För varmt för en hund. Att det är farligt och ohälsosamt för hunden att lämnas i en varm bil är hundägare idag relativt väl medvetna om. Något som många hundägare däremot inte tänker på, eller inte vet om, är hur farligt det kan vara att lämna hunden i bilen om det är kallt ute. Det här är sajten för alla oss som älskar hundar ! Tanken med sajten är att försöka skapa en trevlig mötesplats för oss som har ett intresse för hundar.


Här kan vi lära av varandra, dela med oss av våra erfarenheter, få råd och tips, visa vackra bilder och roliga filmer och diskutera allt som har med hundar att göra. Nybliven hundägare, lång erfarenhet inom hund eller bara. Men medan exempelvis en siberian husky inte skulle ha några problem med att ligga en stund i minusgrader skulle en liten chihuahua eller en tunnpälsad whippet frysa och känna obehag redan vid betydligt högre temperaturer. Vi jobbar därför hårt på att göra sidan enkel för er att använda, ett exempel på detta är att vi har sorterat in de produkterna som passar en viss bilmodell i bilkatergorier. Tänkte bara höra om de finns någon typ av värmedyna man kan lägga i bilen.


Som hundarna kan ligga på när man inte är där. Hund i bilen , värme !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...