måndag 19 november 2018

Köpa begagnad båt utomlands

Auktioner för verktyg, maskiner och fordon. Vi fyller på med nya spännande auktioner varje dag. Välkommen att lägga ditt bud nu!


Välfyllt lager, högsta kvaliten, lägsta-prisgaranti och leverans inom dgr. Når du köper begagnad båt inom EU ska vare sig moms eller tullavgifter betalas.

Momsen är trots allt redan betald en gång. Däremot finns det andra kostnader som tillkommer som man ibland inte tänker på, exempelvis är det inte gratis att åka runt i Europa och titta på båtar – roligt kanske men inte gratis. Sök och köp din begagnade båt på den största båtmarknaden online. Att låta oss biträda med granskning av handlingar och för att säkerställa hela affären ger dig en trygghet.


Stockholm Att köpa en begagnad båt utomlands kan vara en bra affär. Den starka kronan har gjort att det går att spara ännu mer än tidigare, inte minst vid köp från Storbritannien. Det kan finnas klipp att göra genom att köpa en begagnad båt i ett annat europeiskt land.

Här berättar Praktiskt Båtägande om fallgroparna man bör undvika och delar med sig av egna erfarenheter vid köp av båt utomlands. Det är lätt att bli förälskad vid första ögonkastet i Maxi 34. Köp och försäljning och andra affärer med båtar utomlands blir allt vanligare i den gemensamma EU-marknaden. Men det finns svårigheter.


Ett problem är att eventuella tvister kan bli underkastade en utländsk rättsordning och utländska domstolar, ett annat att man står rätt svagt mot säljaren när man farit utomlands för att hämta sin båt. Importera båten själv eller köp begagnat utomlands ? Båtfinansiering, köpa båt. Använd filtret för att hitta begagnade motorbåtar, segelbåtar, katamaraner, gummibåtar båtar och begagnade yachter.


Begagnade båtar i Spanien. Du kan kontakta ägaren av den begagnade båten direkt. Du som köper en båt i ett annat land kan behöva betala tull, moms och eventuellt andra skatter. Du som säljer en båt kan behöva anmäla det till Tullverket. Läs i tabellen nedan vad som gäller för just din affär.


När man köper ny båt tillkommer som vanligt moms. Upplägget med moms inom EU går ut på att du betalar hemlandets momssats på de varor du köper, vilket i de flesta fall innebär att du som svensk betalar mer för samma varor.

Köpa en ny eller begagnad båt. Annonsera din nya eller begagnade båt på Boatshop24. Köp båt hos Europas ledande båthandlare. Du har lagstadgad reklamationsrätt och tryggheten i tillgång till en väletablerad serviceverkstad. Du som inte vill köpa nytt kan köpa nästan nya och begagnade båtar , segelbåtar och motorbåtar av flera märken på vår begagnad sida.


Dessutom har vi sveriges största båtdatabase med fakta, bilder och prisstatistik. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom fordon. I stora drag gäller samma riktlinjer när du köper båt utomlands som när du köper på hemmaplan, men det blir i nästan alla avseenden en aning krångligare. Båtar till salu – här på Båtbörsen på Livetombord. Köper du båten av en privatperson?


Kontrollera att säljaren verkligen äger båten. Det låter enkelt men glöms ofta bort. Be att få se säljarens legitimation och dokument som kvitto eller godkänt köpebrev över att säljaren en gång köpt båten. Om du köper båten av en privatperson är det villkoren i köplagen som gäller.


Andrahandsmarknaden erbjuder ett stort utbud till ofta bra priser. Därför följer nu ett antal tips som kan hjälpa dig undvika fallgroparna och göra en lyckad affär. Den som ska köpa begagnad båt bör som alltid leta efter välkända varumärken. Svenska, norska och finska motorbåtar upp till 7–m längd är oftast i toppklass.


Samma sak gäller för segelbåtar, men där finns det bra varumärken även från tillverkare i övriga Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...