onsdag 9 januari 2019

Koppla dator till tv hdmi

Koppla dator till tv hdmi

Bay ist für Sie da! Heute verkaufen und Geld verdienen. Wir machen die Rückgabe einfach. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Jetzt modernste Elektronik kaufen.


Koppla dator till tv hdmi

Hos oss hittar du allt inom batterier, lampor, strömförsörjning och IT. Vi finns där för dig! Samt dagar returrätt! De ger också digitalt ljud med stöd för surround.


Slå på TV:n nu och ställ in den på den ingång som matchar utgången på datorn. I Windows söker du efter och öppnar Kontrollpanelen. Klicka på Ljud och sedan på fliken Uppspelning. Ljud även direkt från dator till soundbar och isf hur på bästa sätt?


Om du önskar så bör du ta reda på vad anslutningsalternativen är i båda ändarna. De senaste MacBook-modellerna kräver en USB-C adapter för att. Det bör finnas fler än en, så välj en som inte används. Notera vilken port du väljer.


Men ofta är de också märkta med andra namn och förkortningar som kan vara något kryptiska. Sedan får du oftast gå in i motsvarande inställning på datorn. Oftast för bildskärm eller liknande. En Displayport-utrustad dator kan kopplas direkt till en Displayport-utrustad skärm.


Koppla dator till tv hdmi

När du bestämt dig för en passande kabel är det dags att koppla den till datorn och till tv :n. Kabeln ska kopplas från datorns utgång till tv :ns respektive ingång, i bästa fall via hdmi eftersom du då även får med ljud. När den är i kan du starta dem igen. Stäng av både dator och tv innan du sätter i kabeln.


Men hdmi eller dvi finns inte alltid som utgångar på datorn. I vår stora guide hjälper vi dig att snabbt hitta rätt kabel för dig och visar steg för steg hur du kopplar datorn till tv :n. Det här är egentligen inget mer komplicerat, utan det enda är att din dator är låst till en plats. En sådan kabel för över både ljud och bild digitalt direkt i samma kabel.


Exempelvis kan endast en person normalt bekvämt visa media på grund av bildskärmens relativt liten storlek. Om videon på din HD-tv eller skärm sträcker sig utanför gränserna på skärmen öppnar du skärminställningar och anpassar med reglaget för underskanning så det passar bättre. Märkte att det inte finns något uttag på datorn som det passar. Apple själva har ju.


Vi har kablarna du behöver! Använder du en bärbar dator brukar det räcka med att trycka på tangenterna fn och fsamtidigt (på en del datorer är det istället fn och f5). För övriga behövs en kabel även för ljudet.


Koppla dator till tv hdmi

Hdmi -kabel från datorn. En hdmi -kabel av god kvalitet kan vara maximalt meter lång. Se också till att välja rätt hdmi -ingång i tv :n.


Kan användas både för att spegla bilden på datorn eller för att dubblera arbetsytan. Du skall alltså kunna köra med TVn som bildskärm till din dator och göra allt som du kan med en vanlig bildskärm. TV eller projektor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...