måndag 11 februari 2019

Fylla på batterivatten truck

Optimér driften og forlæng levetiden på dit truckbatteri med BEMA vandpåfyldning og Toyota Material Handling Danmark. Fyll på med batterivatten (ackuvatten) till rätt nivå. Kranvatten förstör batteriet.


Rengör batteriet – spola av och torka batteriet batteri er med central vattenpåfyllning. BFS påfyllningssystem.

Från till celler (12V till 120V batterier). Det viktigaste är att vätskan är över plattorna. Dessa sulfaterar på nolltid om det är i fria luften och kommer sen att kortslutas. Påfyllning av batterivatten görs efter laddning och det skall vara en bit ovanför. Har du för mycket vatten i batteriet så kan det rinna över när du laddar det.


Du skall alltså fylla på med destillerat avjoniserat vatten som kan köpas hos din batteri- eller maskinleverantör, på servicestationer och biltillbehörsföretag. Vid speciellt höga krav så finns det ännu renare batterivatten, t.

Tappslang för batterivatten. Avsedd för batterier med centralpåfyllning i till exempel truckar. Levereras med slang samt flödesindikator. Lock för anslutning till 25-literdunk medföljer. Behöver kompletteras med snabbkoppling, vanligtvis Snabbkoppling Plast 10mm.


Fyll aldrig på mer än den rekommenderade nivån, eftersom syra då riskerar att rinna över när batteriet laddas. Kontrollera att laddaren startar och att lampan för huvudladdning lyser. Fyll på batterivatten när batteriet är fullt uppladdat innan trucken tas i bruk.


Välj bland följande förslag: Före, under, efter. Batterivatten fylls på laddning. Din körteknik har stor betydelse för hur länge ett däck håller.


Genom att köra rätt bidrar du till att däcket håller längre, men också till annat. Fyll vid behov på med destillerat avjoniserat batterivatten (ej batterisyra). AGM och Gelbatterier.


Djupurladda inte batterierna då dom tar allvarlig skada av detta med förkortad livslängd som påföljd.

Fyll på vatten när trucken är fulladdad till markerad nivå i cellerna, inte mer. Däck är en stor kostnad för trucken. Syrakontroll Ladda batteriet fullt och mät den specifika vikten i alla celler samt temperaturen i den mittersta cellen. Skruvade loss de locken på batteriet för att kolla vattennivån, men såg inget vatten alls!


Ska jag fylla på batterivatten , eller ska det inte behövas? Funkar skitbra och lider inte av osmosis, så jag slipper fylla på var 6te vecka. Så nu är det lite tystare och lite svalare.


MBS block är robusta 24V polypropylen block som är utrustat med plattor av BS storlek. Blocken är idealiskt att använda där BS storlek på cellen krävs. MBS blocken innehåller flytande elektrolyt och är avsedd för hård cyklisk drift. Vid köp erbjuder vi nya truckar från Manitou men även begagnat av blandade märken. Vi erbjuder våra kunder service och reparationer på truckar , batterier, entreprenadmaskiner, liftar och lyftbord.


Det sker många arbetsolyckor med truckar. Varje år skadas nästan åttahundra människor så pass mycket att de är borta från jobbet. Den vanligaste orsaken är att föraren tappar kontrollen över trucken , kolliderar, välter, inte använder trucken på rätt sätt, klämmer fötter och ben och får förslitningsskador på framförallt nacke, skuldror och rygg.


Diskutera (gaffel-) truckar här. Justera med batterivatten om nivån är för låg. Se till att laddaren har samma spänning (Volt) som batteriets spänning (oftast Volt).


Strömstyrkan (Ampere) på laddaren bör optimalt vara av batteriets amperetimmtal (Ah). Hög tillgänglighet, effektivitet och användarvänlighet är inte bara karaktärsdrag för STILLs fordon – vi kräver detsamma av våra truck - och lagerteknik samt av våra reservdelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...