torsdag 14 februari 2019

Glidlakan instruktion

Varje trycksår som vi kan undvika gör livet lättare för varje sängliggande brukare. Här hittar du också alla befintliga storlekar och tvätt instruktioner. Du kan ladda ned broschyren här. Sido-och undersidsparti, förbehandlad polyester och bomull. Skötselråd: Tvättas i valfri temperatur upp till grader.


Kan torktumlas i låg temperatur.

Direction glidlakan Börja med att placera ett 2Direction glidlakan direkt på madrassen. Innan VENDLET fungerar måste du montera en glidlakan och draglakan. EliGlide glidlakan Easy ofodrat. Tyget på sidorna är förenade med fällsömmar, vilket fungerar som ytterligare ett glidstopp.


Brukaren glider mycket bra i sidled men bromsas upp av ett strävare material på sidorna. Materialet motverkar också nedåtglidning. Klicka härför mer information om detta.


Se hela listan på handicare.

Ränder och rutor i olika kombinationer av vitt och ljust grått signalerar i vilka riktningar glidet sker. Designen gör också att lakanen är lätta att särskilja i tvätten. Och dessutom är de riktigt snygga. Lakanen är tillverkade i så tunna material att de med fördel kan placeras ovanpå en tryckavlastande madrass och för att ge brukaren maximal bekvämlighet har vi dessutom tänkt på att göra riktigt låga skarvkanter mellan de olika funktionsmaterialen och att inte använda tvärsömmar.


En märklapp visar vilken sida som ska placeras uppåt. Arbetsmoment som vändning i säng, förflyttning högre upp i säng, samt små lägesförändringar i liggande ställning blir enkla att utföra med denna kombination, även med stora, tunga eller helt passiva brukare. Vid extra tunga vändningar, där man behöver stå och hålla kvar brukaren i sidoläge, kan många ryggar sparas om man kompletterar lösningen med SystemRoMedic TopSheet. Med TopSheet fördelas trycket under hela kroppen, vilket är mycket viktigt när man hjälper brukare med smärta.


Förflyttningen kan göras helt utan friktion och skjuvkrafter mot brukarens hu vilket ytterligare bidrar till att förebygga trycksår. VENDLET V5S är ett hjälpmedel som ger en enkel och säker förflyttning av sängliggande. I den här filmen visar vi hur du snabbt och enkelt montera glidlakan p. Filmen visar enkelt handhavande av EasyRoll Svävaren. WendyLett4Way placeras ovanpå glidlakanet WendyLett. Ett bra sätt är att använda ett par rundstavar, lagom långa som bra grepp för att dra patienten på ett smidigt sätt.


Detta besparar din rygg på ett skonsamt sätt. Att glidlakan också är mycket komfortabelt får du som en bonus. Använd glidlakan om du har funktionshinder och upplev själv hur smidigt och enkelt som du med detta hjälpmedel vänder på dig i sängen.

På Protecta Medical kan ni handla komfortabla lakan till låga priser. Kortfattade instruktioner kring varje förflyttning. Att minska friktionen med tex glidlakan under tunga. Learn more about careful manual.


Vid bäddning med patienten kvar i sängen beaktas patientens egen förmåga att hjälpa till och ta hänsyn till patientens integritet. Använd hjälpmedel som underlättar förflyttning, till exempel glidlakan. Sänglinne byts vid behov, dock minst en gång i veckan.


Speciell hänsyn kan behöva tas när patienten vårdas hemma. På varje produktsida finns information om vilka förflyttningssituationer det. Glidlakanet har ett blankt mittparti med mycket låg friktion.


Denna glidyta gör det lättare att ändra ställning i sängen – på egen hand eller hjälp av vårdare. Friktionen minskas vid förflyttning i sidled. Vid förskrivning ge klara instruktioner att hjälpmedlet ska underlätta skjuvmotståndet vid kroppens tyngsta delar tex. Vid förskrivning av glidmatta kan behov finnas att använda grind eller del av grin för att hindra att vårdtagaren glider ur sängen.


Instruera patienten att flytta stjärten åt sidan och därefter vända sig över på sidan. Glidlakan finns även med inkontinensskydd och i flera längder. Det kombinerar två välbekanta grundfunktioner: sänggrindar och ett elektriskt vändsystem. Tillse att en effektiv manual handling plan finns. Finns risk för användaren att glida.


Omsorgens handböcker är de riktlinjer och rutiner som omsorgspersonalen arbetar efter. Webbplatsen ägs och drivs av omsorgsförvaltningen i Växjö kommun. Invacare tillverkar och distribuerar ett omfattande sortiment av produkter för personlig hjälp.


Allt för att hjälpa våra användare att njuta av en bekväm, säker och aktiv livsstil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...