tisdag 19 februari 2019

Göra egen rökvätska

Att göra sin egen rökelse är faktiskt inte särskilt svårt. Här kommer mina tips! Men först en liten varning: en del ingredienser kommer från växter som är utrotningshotade (vissa sorter av olibanum t ex – kolla ursprunget!) och i en del recept förekommer ingredienser som är giftiga. Göra egen rökvätska Så gör du torris hemma. Det här med torris är ju rätt så coolt faktiskt.


Det höjer partystämningen på vilken fest som helst och du kan faktiskt göra det själv hemma! Allt du behöver är en brandsläckare, ett örngott och sen är du good to go. Vill du göra den extra personlig kan du bränna in en liten text eller bild i träet.


Det faktum att det finns så många parametrar i hur en egentillverkad tvål blir gör det lätt att få lust att prova fler och fler ingredienser, tillsatser och metoder. Det du främst behöver för att göra din egen hudvård är en noggrann våg, en värmetålig behållare för vattenbad eller för smältning i mikrovågsugn, samt något att röra om med (en glasstav är idealt då det inte fastnar så mycket på den som t.ex en sked). Lägg sedan i alla ingredienser förutom apelsincesten och toppa upp med cl vodka. Om du följer mitt eget recept så ska du bara lägga i halva ingredienserna av enbär, timjan och rosmarin i det här steget.


Ställ sedan burkarna på en mörk och sval plats, exempelvis din kyl eller ditt skafferi. Det är inte lätt eller billigt att göra egen kolsyreis hemma. Det krävs mycket utrustning och lite kunskap om hur du gör torris. I Sverige finns det två större företag som dominerar markanden för kolsyreis.


Müsli är gott att ha i filmjölk eller yoghurt och är perfekt frukostmat. Hur göra egen linsvätska ? Barn under år ska inte få egen vätskeersättning. Gör egen vätskeersättning. Havremjölk - Steg för steg.


Plocka fram utrustning och dina ingredienser. Många skickar fortfarande julkort till nära och kära. Med tanke på den uppsjö av korvar som finns så kan det vara svårt att veta vad du ska göra för korv. Korv är verkligen en produkt du kan göra året om! Sushi är supergott - och går att göra själv med lite planering.


För din trygghet granskar vi manuellt alla motiv för att säkerställa kvaliteten innan tryck. Kvalitetsgranskning innan tryck. Om man vill göra egna korsord kan man använda den här sidan!


Man matar enkelt in sina egna ord och ledtrådar, så genererar sidan ett korsord som både går att spara online, spara som PDF eller skriva ut! Folk börjar tröttna på de dåliga korvar som finns till försäljning och vill satsa på riktigt smaker. Då är hemlagat det bästa sättet. Mät upp mandelolja, jojobaolja, sheasmör och bivax i en värmetålig skål.


Smält samman dessa i ett vattenbad under omrörning. Koka upp nytt vatten i en kastrull och häll över 0. Det är hur enkelt som helst att göra en egen smörblandning. Så här brukar jag göra men man kan självfallet välja hur mycket olja man vill ha. Vatten kan man tillsätta om man vill ha blandningen lite lösare. Jag hoppar över vattnet.


Färgen kommer inte att vilja blanda sig med oljan, men det gör inget. Blanda bikarbonat och citronsyra i en liten bunke. Häll i kokosolje-blandningen. Jobba in kokosoljan i blandningen med händerna.


Har du såriga händer så är det bra att använda handskar när man gör detta. Annars kan det svida! Det är viktigt att använda destillerat för att förlänga hållbarheten av blandningen.


Rör om tills helt upplöst. Låt svalna helt och förvara i flaska eller sprayflaska. Grossisten med allt för dig som vill göra din egen hudvård - snygga förpackningar, naturliga råvaror och en kundtjänst som finns här för dig.


Denna förpackning räcker till ca kilo smet. Sen kan du ju piffa upp den ytterligare om du vill t. Det enda du behöver göra sen är att blanda färsen och kryddorna med lite vatten, arbeta sedan smeten med händerna tills du har en klibbig korvsmet som håller ihop. En rostfri kastrull och matlagningstermometer.


Läs också: Så gör du din egen keso. Det finns några saker att tänka på, men om man gör rätt kan man sedan smaksätta korvsmeten med det man gillar bäst. Malmas tidigare köksmästare Christer Eklund ger sina bästa tips.


Låt inte dina bästa minnen falla i glömska i din telefon eller kamera. Använd dina bilder och gör en härlig fotobok som familj och vänner kan njuta av. Det bästa sättet att bevara dina digitala minnen på idag är att skapa dina egna fotoböcker online direkt hos oss på smartphoto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...