tisdag 9 april 2019

Nanoteknik vindruta

Det hela byggar på nanoteknik och verkar både smidigt och coolt. Rutan är uppbyggd i fyra lager där det första lagret skyddar mot solen och är vattenavstötande, det andra lagret innehåller nanopartiklar som ska stöta ut smuts mot kanterna av rutan, det tredje. Glasbehandling med nanoteknik. Den unika behandlingen med nanoteknik förenar sig med glaset genom en kemisk bindning.


Du får bättre sikt och vindrutan håller sig ren från smuts och partiklar. De senaste åren har i forskarvärlden kretsat mycket kring nanoteknik ,. Vad det handlar om är att med naturens minsta beståndsdelar kunna sätta ihop atomer till helt nya material med egenskaper som aldrig tidigare funnits. Obehandlad ruta till vänster och behandlad till höger. Bygger på nanoteknik och ger därför oslagbar hållbarhet, ca år! Pininfarina har designat en ny typ av vindruta till bilar som.


Riktigt bra var det och höll ett par månader med snö förra vintern. I år har jag en jäkla spricka i vindrutan och har inte brytt mig om att göra samma behandling. Men så fort den är utbytt kommer behandlingen att göras. Efter behandling, torkare överflödiga. Höganäs driver inga egna projekt inom nanoteknik , men deltar i ett antal projekt tillsammans med forskare i exempelvis Lund och på KTH.


Tetra Pak experimenterar med olika material och tätskikt. Mobilhållare för mobiltelefoner och surfplattor. Här hittar du lösningen för just dig. Skeppsskrov så jämna att de glider lättare fram genom vattnet än andra.


Möjligheterna för ett av de hetaste materialen. Reflekterande vindrutan skugga. Kraftigt aluminiumfolie. Nanoteknik kan skapa sikt och skinande ren bil. Vattenkokare grill eller kolgrillen.


Nanoteknik vindruta

Stor plast ugn väska. Glass pan täcka (passar gjutjärnspanna). Material som bygger på nanoteknik finns omkring oss i vattentäta och starka textilier, sportutrustning som tennisracketar och golfklubbor, i bilvårdsprodukter för att hålla vindrutor och.


Jag har ett liknande medle liggandes, men har av lathet inte impregnerat min vindruta. TEROSON VR 1Märkningsfri glasrengöring med mycket kort avdunstningstid. I samband med service gjordes det en glasbahandling med nanoteknik. Vi klarar av att laga av alla sprickor och stenskott.


Reparationen tar ca timme och ni slipper byta hela vindrutan. Special-T r godk nd av alla f rs kringsbolag och du betalar endast sj lvrisken. Hittade en intressant artikel om hur man genom nanoteknik lyckats konstruera en vindruta till en bil som är självrengörande.


Man ska alltså inte behöva ha vindrutetorkare på bilen. Starkt solljus, vatten och smuts klarar rutan av att hantera av sig själv! Paketet inkluderar: Polering med Nanopolish. Vindrutan hålls ren!


Konstruktörerna vid GM och Ford kommer de närmaste åren att ta fram bildelar som byggs upp atom för atom. Ceramic Pro Rain främre rutor. Gör att vindrutan blir vattenavvisande samt att flugor, snö och is får svårare att fästa sig mot rutan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...