tisdag 28 maj 2019

Datorn startar inte

Om problemet är löst är felsökningen slutförd. Anslut ingenting och fortsätt med felsökningen. Detta må verka uppenbart men faktum är att en glappande strömkabel är en av dem vanligaste orsak erna till att en dator inte startar. Det kan också vara så kabeln har åkt ut, att man tagit fel kabel eller också att den är trasig.


Börja därför med att kontrollera att kabeln är inkopplad i såväl dator som eluttag.

Det här gör man vanligtvis genom att trycka på DEL eller Fdå startskärmen visas. BIOS då din dator startar upp. Den fjärde gången som datorn startar upp ska du nå Windows återställningsmiljö. När datorn startats om visas en lista med alternativ. Jag misstänker datorn inte ens kommer till POST.


Vad jag tror: förut när datorer dött för mig har det alltid varit PSUn, men denna gång verkar ju moderkortet få ströfläktarna startar , även om det bara är i en sekunds, och power LED lyser. Min brors dator startar inte! Men lampan inne på moderkortet tänds.

Igår tryckte han på on-knappen, och inget hände. Starta datorn och tryck på Fom datorn inte startar Windows. På skärmen Windows avancerade startalternativ väljer du ett eller flera av följande alternativ. Välj en i taget och tryck på RETUR för att försöka starta om datorn.


När du startar om datorn är den i ett felsäkert läge. Följ felsökningsstegen för att installera, avinstallera eller köra programmet. Nu har vi Club Days och rabatt på Surfplattor.


Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser. Handla på Mediamarkt. Missa inte våra otroliga kampanjer. Beställ online för snabb leverans. Jobbar du hemifrån?


Passa på, beställ online idag! Vi erbjuder Datorer både för privat och företag med smidiga betallösningar. Hitta din Dator hos Nordens största e-handel och få dem levererade till dörren. På Start-fliken under Systemkonfiguration, välj OK och starta sedan om datorn.


Vissa symptom på att en dator har startprobleSystemet slås på, har bild och fortsätter förbi Dell-skärmen (skärmen tänds och släcks), men Windows startar inte.

Datorn startas om i ett felsäkert läge. Caps Lock-tangenten tänds när du trycker på den. Ljusindikatorn för hårddiskaktivitet kan flimra, ha fast sken eller vara släckt.


Felsäkert läge är användbart när datorn inte fungerar normalt eller när Windows inte kan starta som vanligt. I god tid innan någonting händer är det en bra idé att ta backup av viktiga filer. I Fördelszonen finns det över 3kontrollerade och säkra program, exempelvis vårt säkerhetspaket som skyddar datorn mot virus och andra hot. När Windows startar upp, inte ens i felsäkert läge. Det skulle vara en fruktansvärd dag när du trycker på startknappen på din dator och it speglar du ingenting, inte ens åt den i felsäkert läge.


Det finns många anledningar till varför ditt Windows inte startar , men några ledtrådar att du vet vad problemet kan vara. NTLDR saknas… ” eller en blinkande sträck uppe i vänstra hörnan så är chanser stora att du kan åtgärda problemet genom en Windows reparation. Att starta datorn i felsäkert läge gör att Windows inte startar några onödiga filer eller processer där virus och andra otyg kan gömma sig.


Om datorn inte startar och du ser bara fel på skärmen som t. Genom att i det felsäkra läget sedan scanna efter skadlig programvara eller virus är chansen att komma åt dessa filer oftast mycket större än i vanliga Windows. RAM-minnen eller en hårddisk som kraschar. Felsök datorn och hårdvaruproblem Börja med att koppla bort all ström och alla kablar från datorn och öppna datorn så att alla komponenter syns. Vid uppstart av dator så startar bara fläktar, hjälp!


Hej, familjedatorn krånglade idag och jag har försökt felsöka vad problemet kan vara men blir inte klok på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...