måndag 27 maj 2019

Diarsanyl kattunge

Användarinstruktioner. Vi har lämnat träckprov som inget visade samt testat en kur med antibiotika. VetZoo är Sveriges ledande butik på nätet för djurägare. Hos oss går det även att prenumerera på foder med hemleverans.


I samband med din beställning har du möjlighet att få kostnadsfri rådgivning från några av landets främsta veterinärer. Kräkning bör särskiljas från uppstötningar. Vid kräkning hulkar katten och du kan se att bukmusklerna jobbar för att stöta upp mat från magsäcken och främre delen av tunntarmen. Vid en uppstötning (även kallat regurgitation) kommer mat eller vätska upp utan ansträngning. Regurgitation och kräkning har olika orsaker och det är därför bra att känna till skillnaden.


En videofilm att visa din veterinär kan hjälpa till om du själv är osäker. Intensiv kräkning utan diarré kan tyda på att något fastnat i tarmen och veterinär bör uppsökas. Se hela listan på agria. Akut diarré pågår under en kortare perio mindre än en till två veckor. Kronisk diarré pågår under längre tid och bör alltid utredas.


Diarsanyl kattunge

En akut diarré kan många gånger vara lindrig och gå över av sig själv. Så länge kattens allmäntillstånd är normalt och katten inte har andra symptom kan du avvakta. Diarré delas upp i tunntarms- respektive grovtarmsdiarré.


Vid tunntarmsdiarré kommer större mängder lös avföring lika ofta eller lite oftare än normalt. Vid grovtarmsdiarré sitter katten på lådan betydligt oftare än normalt och krystar, men det kommer bara små mängder avföring i taget. Avföringen kan även ha en hinna av slem och lite färskt blod. En kombination av tunn- och grovtarmsdiarré är också möjlig. Små droppar färskt blod i avföringen vid enstaka tillfällen är inte farligt.


Om avföringen däremot blir svart och liknar tjära eller innehåller större mängder mörkt blod ska veterinär uppsökas omedelbart. Mycket unga kattungar kan också ha missbildningar. I värsta fall kan föremål fastna i tarmen och behöva opereras bort. IBD (inflammatory bowel disease) eller tumörer. Infektioner ex parasiter (ex tritrichomonas, spolmask), bakterieinfektioner (ex salmonella hos katter som jagar småfåglar), virusinfektioner (ex parvovirus (kattpest) eller coronavirus) 4. Bukspottkörtelinflammation (pankreatit), lever eller njurskador 6. Främmande kropp (föremål fast i tarmen) 8. En katt med akut kräkning och diarré som fortfarande är pigg och inte har andra symptom kan med fördel behandlas hemma.


Vid diarré är inte längre rekommendationen att svälta katter. Katter har en snabb ämnesomsättning och klarar inte svält någon längre tid. Ge istället små portioner skonsam kost (fettsnål och lättsmält). Specialkost vid akut gastrenterit kan köpas hos veterinär. Ge maten fördelat på många mål per dag (någon tesked varannan timme till en början, för att sedan öka portionsstorlek och minska frekvensen när katten mår bättre).


Diarsanyl kattunge

Du kan även ge katten kokt vit fisk eller kokt kyckling utan ben och fett under ett par dagar. Ger du egen hemlagad mat ska detta dock inte pågå mer än någon vecka då den saknar en hel del av de viktiga näringsämnen som katten behöver. Detta skall inte kattungar äta hela tiden sedan, utan tills magen är bra och så någon vecka till. Därefter byter man gradvis tillbaka till ett kattungefoder av god kvalité.


Man kan även ge tillskott som hjälper mage och tarm att jobba på rätt sätt, t. Om din hona har dåligt med mjölk eller har gått igenom ett kejsarsnitt, försök mjölka ur ett par droppar ur spenarna av råmjölken i en pipett så att kattungarna får i sig lite av råmjölken iallafall. Viktökningen kan vara mindre det första dygnet. Som trådnamnet antyder har jag en kattflicka på veckor som sedan jag fick henne varit lös i magen (dock inte diarré). Jag fick råd av veterinär att köpa diarsanyl och behandla med vilket jag gjort.


Problemet är dock att hon inte alls vill svälja det! Vet inte om sprutan är för stor. Funkar toppen tycker jag och man kan ge det till kattungar. Jag har köpt min hos veterinären, kan finnas i djuraffären oxå men det kan jag inte lova. Hemleverans till dörren på 1-vardagar (plus 1-dagar om du har lantbrevbärare).


Fri frakt över 5kr. Handla enkelt och tryggt från Animail! Vår lilla kattunge på sju veckor har haft först löst bajs och sedan har det övergått till diarré sedan igår kväll. Diarsanyl är en sorts pasta som är emot tillfällig lös mage. Har även gaser i magen, som luktar illa.


Han dricker (vatten) och äter ordentligt (Friskies Junior). I många fall uppstår akuta magtarmproblem efter att hunden eller katten har ätit något som orsakar en magsjuka. Ofta börjar det med ett par kräkningar och övergår sedan snabbt i diarré under något dygn. Man ska aldrig byta foder på en katt när den flyttar.


Kontakta säljaren och fråga vad den lille ätit och köp samma sak. Ett nytt foder kan ni fasa in mycket långsamt om ngr veckor. Lif och våra leverantörer kakor för att säkerställa att webbplatserna fungerar som de ska och för att följa upp och utvärdera användningen av webbplatserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...