torsdag 13 juni 2019

Flyes hantlar

Hantlar, Hantelpaket och Hantelset för alla nivåer. Upptäck vårt otroliga sortiment för ditt hem och trädgård här! XL erbjuder Styrketräning till låga priser online.


En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Gratis att använda!

Allt från leksaker till barnen till verktyg som får din trädgård att blomstra. Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Lägg dig på en bänk, och lyft upp ett par hantlar till utgångspositionen. Med nästan helt raka armar, sänk kontrollerat hantlarna åt sidorna.


När du sänkt hantlarna så djupt du kan, vänd kontrollerat rörelsen och återför hantlarna till utgångspositionen. Ligg på bänk och fatta hantlarna. Håll dem ovanför huvudet på lätt böjda armar, sänk hantlarna utåt sidan mot golvet med konstant böjda armar för att inte överbelasta lederna och lyft sedan upp hantlarna igen då hantlarna befinner sig strax under bänkhöjd.

Med omvända flyes kan du fokusera på musklerna kring skulderbladen för att få en snygg och stark bröstrygg. Omvända flyes (eng. reverse flyes) är en fantastisk övning för musklerna i bröstryggen.


En isolationsövning är en styrketräningsövning som isolerar och ger isolerad träning av en särkild muskelgrupp. Stå upp med hantlarna på raka armar med handflatorna mot varandra. Tryck nu in skulderbladen i ryggen så att ryggen blir platt. Böj lätt på armarna och håll de böjda samtidigt som du bromsar vikterna ner till horisontalt läge.


Härifrån lyfter du sedan upp hantlarna tills armarna är raka igen. Alla delar kommer att tränas men eftersom vi ligger på en plan bänk så kommer delen med horisontella muskelfibrer att tränas mest. Se bröstmusklernas anatomi här.


Det finns dock stora skaderisker med denna övning. Sänk därefter hantlarna ned mot golvet i en bågformad rörelse utanför bröstkorgen samtidigt som du andas in och bröstar upp dig ytterligare. Vänd rörelsen när hantlarna är utanför kroppen och du känner en skön stretch i bröstmusklerna.


Du behöver en hantel och frivikter för att kunna utföra övningen. För ner armarna så att de är vinkelräta mot bänken, se till att armarna är sträckta under hela rörelsen. Linn Bylin PT på FS Sundbyberg visar hur du tränar axlar och rygg med omvända flyes med hantlar.

Du kan dessutom utmana rörligheten i bröstet. Letar du efter en helt ny design för ditt hem? Vill du förvandla ditt hem till ditt drömhus? Vi har ett stort utbud. Köp Hantlar hos Bodystore.


Träningsövning: Flyes. Med hjälp av denna övning kan du få den välformade bröstmuskulaturen som du alltid drömt om. Luta dig fram med ett par hantlar i händerna, och låt armarna hänga lodrätt mot golvet. Lär dig hur du ska göra Nedåtlutande flyes med hantlar för att nå Bröstmuskeln, Deltamuskeln med enkla steg för steg i en expertinstruktionsvideo. Hitta relaterade övningar och variationer.


Denna övning kan även bidra till en bättre hållning. PT Stina Andersson visar bröstpress och flyes med hantlar. Bra tips till dig som vill komma igång med stryrketräningen. Efter uppvärmning, greppa ett par lämpliga hantlar och lägg dig på rygg på golvet med böjda ben och fötterna i golvet.


Du har säkert sett många göra flyes på träningsbänk, men att göra övningen på golvet är faktiskt bättre då golvet hindrar dig att gå så långt ner att du riskerar att skada axlarna. Läs mer hur du utför den senare här. Sidolyft med hantlar (reverse flyes ) Du tränar: Baksida axlar, rygg. Här behöver du väldigt lätta hantlar , själv brukar jag använda kg.


Starta med raka armar längs med sidorna, och lyft upp hantlarna rakt ut åt sidorna. Billiga hantlar ja, men i en mycket hög kvalitet. Flyes finns i olika utföranden ex. Du använder hantlar till bänkpress, bröstpress, axelpress, flyes , rodd och mycket mer. Det är en bra och billig investering och gör det också lätt att träna därhemma.


Här nedan finns ett exempel på hur du kommer i gång med din grundträning med hantlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...