fredag 21 juni 2019

Gel batteri laddning

Sveriges största utbud av batterier – inga avgifter och garanterat bra service. Brett sortiment av olika batterier. V vid fulladdat 165V vid , 1vid och 1V vid.


När temperaturen sjunker ökar motståndet inne i batteriet. För att en ordentlig laddning ska uppnås måste därför spänningen ökas. BATTERIEXPRESSEN Gelbatteri.


Gelbatterier har de bästa förbrukningsegenskaperna och läcker inte ens ut syra om du skulle såga batteriet mitt itu. Låg självurladdning, underhållsfritt och tåligt mot förfrysning och djupurladdningar. Gelbatterier används inom industrin och vid högkvalitativa syften och användningsområden! Vid laddning avges varken gas eller syraångor, batteriet kan därför placeras i svåråtkomliga utrymmen. Tål fler cykler urladdningar än konventionella MC-batterier.


Gel batteri laddning

Långsam självurladdningstakt samt god förmåga att återhämta sig efter djup urladdning gör gel-batteriet idealiskt för säsongs- eller sporadisk användning. I fritt ventilerade batterier behöver man höja spänningen och på så sätt provocera fram en gasutveckling som blandar om elektrolyten. I stället för att använda vatten eller gel använder ett AGM-batteri en glasfiberfyllning som håller elektrolyten på plats.


Gelbatterier klarar av djup urladdning och används normalt i fordon med krävande elektrisk utrustning, elektriska rullstolar och på båtar. I dessa batterier är elektrolyten antingen i form av en gel eller uppsugen i en porös separator. Batterierna är förslutna och vatten skall aldrig tillsättas. Det finns säkerhetsventiler i locket som öppnar och släpper ut överskottet av laddningsgaser som kan uppstå vid laddning vid för hög spänning.


Gel batteri laddning

Istället för vatten eller gel finns en glasfiberfyllning som håller elektrolyten på plats. Självurladdas och måste laddas. Sv: Laddning till Agm-batteri Förutom 1vid GEL så brukar underhållsladdningen vara 1i stället för 16. Jag svarade GEL för att du skulle slippa bry dig och inte skada batteriet.


GEL ska man använda även för andra slutna batterier. Delbetala i upp till månader. Gel batteri är underhållsfria ventil reglerade blybatterier där batterisyran är bunden i en trögflytande Gel. Batteriet har många stora fördelar som lång livsläng långsam självurladdning och en god förmåga att återhämta sig. Ett gel batteri är därför väldigt hållbart och även användningsbart i flera olika sammanhang.


Våra GEL - batterier klarar 5gånger ner till DoD och 7gånger till DoD. Ett bra GEL - batteri klarar ofta upp mot dubbla livslängden jämfört med andra batterier. Delta V- laddning (Δv) innebär att laddaren mäter och övervakar spänningen över batteriet. Detta känner laddaren av, och avbryter då laddningen , alternativt övergår till en låg laddström (underhållsladdning). Ofta startar då laddningen upp, och du kan ta bort motståndet.


Man kan även först ladda batteriet en stund med ett vanligt strömbegränsat nätaggregat. Men bäst är att hitta en laddare som är bra både på att ladda och att identifiera när ett batteri verkligen behöver kasseras. OBS: AGM batterier måste laddas med smartladdare som är avsedd för AGM- och GEL - batterier , används en vanlig batteriladdare utan denna funktion så kommer batteriet att laddas sönder. Produkttyp Batteri Volt V Amp.


Gel batteri laddning

För att få laddning på GEL - batteriet skulle jag lkoppla ett Biltema laddfördelningsrelä mellan AGM-banken och Gelbatteriet. Jo dom tankarna som du och Bhemac har är kanske inte fel. Kylen skulle ju kunna va en sån förbrukare. Samtidigt ”förbrukas” svavelsyra, eller mera riktigt så sjunker koncentrationen när syran omvandlas till blysulfat.


Det är därför man kan bedöma laddningen på et öppet batteri genom att mäta syrans densitet. GEL batterier tal inte skakningar och ar mycket dyrare. Se till så att de batterierna du kopplar ihop är av samma kvalité och ålder. Du vill inte ha ett dåligt och ett bra i din batteribank. Att korsladda en batteribank är att föredra.


Detta innebär att du sätter batteriladdarens minus på ena batteriet och plus på andra batteriet – då går laddningen igenom båda batterierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...