tisdag 25 juni 2019

Ladda fritidsbatteri med solceller

Räkna själv ut hur mycket sol ditt hus får och vad du kan spara med solceller. Vill du veta om Otovo passar dig? Kontakta oss så berättar vi mer. Har du tagit med samtliga strömförbrukare och väljer en solpanel med den genomsnittliga uteffekt per dygn som du räknade ut, så klarar du dig utan ytterligare tillskottsladdning. Hur fungerar MPPT laddning och varför laddar dessa bättre än PWM.


De flesta solenergisystem använder volts batterier.

Solcellspaneler levererar dock betydligt mer spänning än vad som krävs för att ladda batterierna under normala ljusförhållanden. Ca 18V (beroende på panel) kan spänningen ligga på vid stark sol mitt på dagen. Kan ladda enheter samtidigt.


Räcker denna solcell att ladda ett fritidsbatteri ? Men ett hett tips är att satsa ordentligt, för när man väl har börjat med solceller kan man inte få nog. Jag har köpt en liten finnsport 5HT 50hk som jag hade tänkt sätta en solcell på för att ladda batteriet. Sådan överladdning bör endast användas under en kort period för att undvika vätskeförlust.


Ladda aldrig frysta batterier eller batterier med en temperatur på över 45˚ C. Supporten ger dig en snabb och professionell hjälp när du har frågor.

Ska du ladda dina nya batterier med endast en batteriladdare är det inga problem att byta ut dina blybatterier rakt av. Det enda som är viktigt att tänka på i detta fall är att din batteriladdare skall vara avsedd för Lithiumbatterier och att det är säkrat på korrekt sätt. Ett naturligt sätt att låta solens energi ladda batteriet till bilen, båten eller husvagnen.


Thin Film-teknologin gör panelen effektiv även vid molnigt väder. Inbyggd spärrdiod förhindrar urladdning av batteriet. Panelen är väderbeständig med stöttåligt yttre.


Med solceller kan du göra en god insats för miljön genom att börja producera din egen el. Stort utbud och de bästa priserna. Med batterier kan du öka din egenanvändning. Alltid Nöjda Kunder. Ett batteri gör att du kan lagra den överskottsel din solcellsanläggning producerar under dagen för användning på kvällen när solen har gått ned.


Det gör att du bättre kan matcha din produktion med din konsumtion och generellt få mer egenanvändning ur dina solceller. Funderar lite om inkoppling av solpanel och laddning av batterier till bodelen o startbatteriet vid körning. Har nu 1Ah på bodelen och ca 4w effekt på paneler beroende på solläge,har själv monterat st 1w =3w från sunlux. Jag ser ingen anledning att ladda med solceller när man har 2V. Du har ju redan laddning så det räcker och blir över från den laddaren.


Kostnaden är försumbar jämfört med vad allt annat i sammanhanget kostar. Skillnaden i miljöpåverkan likaså. Det andra alternativet kan vara att ta bort laddningen från 2V istället.

Med ett solcellsbatteri lagrar du elen från dina solceller så att du kan använda den även när solen gått ner. Läs mer om solcellsbatteri och fördelarna här. Men blir inte riktigt klok på hur stort. Batterier till solceller.


Solceller V för husvagn, husbil , båt och stuga. För bara några år sen var solceller något som många bara kunde drömma om. Men med vårt kompletta V solcellssortiment kan nu alla producera egen el till husvagn, husbil, båt eller stuga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...