måndag 1 juli 2019

Elcykel batteri livslängd

Elcykel batteri livslängd

Stort utbud av Elcyklar till fantastiska priser. Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus.


Elcykel batteri livslängd

Vi levererer varor till hela Sverige Direkt hem till dörren. Fri frakt och leverans nästa dag. Vid beställninng innan kl 17. Batterier anses som en slitdel och kapacitetsförlust är oundviklig. Korrekt underhåll är avgörande för batterilivslängden.


Gäller inte kapacitetsförlust. Livslängden på ditt elcykelbatteri mäts i laddningscykler. En laddningscykel är en laddning som är 1 eller likaså två laddningar som båda är.


Elcykel batteri livslängd

Så funkar ett elcykelbatteri! Litiumbatteriet laddas i ett vanligt eluttag. Batteriet har hög effektivitet och liten påverkan på miljön. Det tar normalt cirka 4-timmar att ladda batteriet från tomt till fullt.


Och batteriernas livsläng antal laddcykler, kan också skilja en hel del. En del av prestanda beror på typ av elmotor, men också på batteriet. Hemligheten sitter i de små battericeller som cykelbatteriet är uppbyggt av. Låt de första laddningarna ta ti det är dessa som sätter nivån för batteriets kommande livslängd. Laddningstiden första gången är ca timmar, därefter 4-timmar.


Låt aldrig batteriet laddas ur helt. Plocka aldrig isär batteriet. Kortslut aldrig batteriet. Stoppa aldrig ner batterier i vatten. Hur ofta batteriet behöver laddas: Det beror på hur mycket du cyklar och hur mycket effekt du tar ur batteriet.


De flesta klarar sig med en eller ett par laddningar per vecka. Det påverkar inte batteriets livslängd om du laddar ofta. Hur batteriet ska laddas: Du låser upp och lossar batteriet från cykeln.


Vi felsöker och reparerar elcykel batterier. Hur länge håller batteri till elcykel? Om du laddar batteriet till de flesta gångerna, och sedan till 1 var femte eller var tionde gång kan du mer än fördubbla batteriets livslängd. En elcykelmotor har en kraft uppemot 250W (kontinuerlig effekt). Laddtid: Ett helt urladdat batteri tar 5-timmar att ladda upp.


Våra batterier tog slut efter år, hade bara laddat dem ca gånger, cykelmärke Goodwheel. Ett batteri som är mindre urladdat laddas upp snabbare. Kostnaden för nya batterier är ju halva priset för en cykel, så kvalitén på batterier borde vara mycket bättre.


Skötselråd för batterier till elcykel. När det är under plusgrader rekommenderar vi att du förvarar batteriet inomhus när det inte används. Vårda ditt elcykelbatteri. Cyklar i lägre prisklasser brukar kunna klara 3–mil med fullt batteri.


De mer påkostade motorsystemen kan klara över mil, åtminstone om man kör på lägsta motoreffekt. Det kan vara värt att notera att ett stort batteri som ger lång körsträcka förmodligen betyder mycket för batteriets livslängd. Förvara din elcykel i en torr rumstempererad miljö. Vi erbjuder service av batterier till elcyklar.


Elcykel batteri livslängd

Har du ett batteri till din elcykel som har tröttnat kan vi byta ut cellerna i det så att det blir som nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...