torsdag 4 juli 2019

Fylla på underhållsfritt batteri

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag!


Norge, Finland och Danmark.

Hitta ditt närmaste varuhus. Fri frakt och leverans nästa dag. Upp till lägre pris hos oss! Fyll inte på med kranvatten och absolut inte med batterisyra.


AGM- batterier , av de flesta kallade för underhållsfria. Helt underhållsfria är de inte men de kräver i varje fall ingen vätskepåfyllning. Ovansidan på ett sådant batteri är slät och någon vätskepåfyllning vare sig kan eller skall ske.


Fylla på underhållsfritt batteri A valve-regulated lead-acid battery (VRLA battery ) sometimes called sealed lead -acid (SLA), gel cell, or maintenance free battery.

Due to their construction, the gel and absorbent glass mat ( AGM ) types of. Oavsett hur batteriet förvaras ska det gå in i vinterdvalan fulladdat. Förvara batteriet svalt och torrt.


Håll koll på inköpsdatumet. Det kan vara lämpligt att du skriver ner och sparar inköpsdatumet för batteriet. Generellt håller ett batteri av god kvalité mellan fyra och sju år i det svenska klimatet.


Cellerna är även inkapslade vilket gör att batteriet är väldigt säkert då det inte avger någon gas och endast kan svälla istället för att explodera. Test av öppnande och kontroll om återförsluta och återfylla celler av batteri. Verktyg brutal hammare och skruvmejsel. Hoppas bilderna talar för sig själv. Vätskan är bara att hälla ut eller fylla på i detta läge locket är kört enligt mig.


När det gäller underhållsfria batterier så tror jag man kan säga att ifall det skvalpar om batteriet när man vickar på det så behöver de ibland fyllas på och om det inte skvalpar så är det underhållsfritt eftersom syran är uppbunden i gelé eller andra tekniker. Du skall alltså fylla på med destillerat avjoniserat vatten som kan köpas hos din batteri - eller maskinleverantör, på servicestationer och biltillbehörsföretag. Vid speciellt höga krav så finns det ännu renare batterivatten, t. Eftersom det är såna där korkar med krysspår och att de lätt kan tas bort, då är batteriet gjort för att kunna fyllas på med vatten.


De underhållsfria batterier som inte ska fylla s på med vatten brukar vara ganska knepiga att öppna, det finns inga vanliga korkar där.

Då ökar avdunstningen och det är inte heller hälsosamt för varken dig eller batteriet. Om batteriet är ett så kallat underhållsfritt går det inte att fylla på vätska. Viss avdunstning sker vid laddning, men det är helt normalt.


Vid beställninng innan kl 17. Brett sortiment av olika batterier. Delbetala i upp till månader. Fyller du på skall det vara med destillerat vatten, finns på bensinstationen och kallas då batterivatten.


På de flesta batterier så finns det någon form av markering som visar hur mycket vattenn du skall fylla på. AGM-batterier, av de flesta kallade för underhållsfria. Finns det ingen på utsidan så kanske det finns någon i varje hål för påfyllning.


Hurvida dina 4dl är tilräckligt eller ej det går inte att bedöma utan att sett batteriet , det låter dock som om du fått fylla på mycket vatten. Ska jag fylla på batterivatten, eller ska det inte behövas? Det är ett original BMW- batteri , utan något öga som visar kondition. Jag _tror_ att det är underhållsfritt , men är inte säker.


Det står ingenting om påfyllning på själva batteriet. Har sökt men inte hittat svaret på frågan. Ovanpå finns sex stycken plastskruvar med rejäla krysspår. Fuktigt, men inget vatten. Man behöver alltså inte fylla på någon syra eller ladda batteriet innan det används.


Batteriet levereras färdigaktiverat för omedelbar installation. YTX- batteriet levereras med bipackade syra- ampuller och behöver aktiveras (laddas) innan användning. Att batterier åldras i förtid är tyvärr ett problem som vi bilägare fått se mer av de senaste åren.


Tudor är världsledande på batterier. Det har vi blivit genom att aldrig kompromissa på kvalitet och prestanda! Vi använder den senaste teknologin för att fortsätta leverera de bästa batterierna på marknaden. Och vi utvecklar ständigt våra produkter för att de alltid ska hålla högsta klass. Batterier som står overksamma i mer än fem veckor, till exempel båt-, MC- eller husvagnsbatterier ska förvaras svalt men frostfritt och laddas upp en gång i månaden.


Använd gärna en underhållsladdare som kontinuerligt övervakar och kompletteringsladdar batteriet. Ett fulladdat batteri har en vilospänning på ca 1V.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...