onsdag 4 september 2019

Ekk eklk utomhus

EKLK är en PVC isolerad och PVC mantlad installationskabel för fast installation inomhus och utomhus. Får även installeras i mark, dock skall kabeln då förses med ett extra skydd mot mekaniska påfrestningar. Partisoleringen skall skyddas mot UV-ljus.


För öppen eller dold (i rör) förläggning. Vid förläggning utomhus skall särskilda åtgärder vidtas för att skydda kabeln mot direkt solljus. PVC-mantel, PVC-isolering. I industrilokaler, källare och förråd i fuktiga och dammfria lokaler.


Ej avsedd för markförläggning. EKK är mera sladd och EKLK är kabel. På BAUHAUS har vi allt du behöver för en lyckad installation, kanske behöver du en klassisk kabel för förläggning i rör eller en kabel som fungerar ombord på båten – vad du än söker kan vi garantera att du hittar det i vårt breda sortiment. Här hittar du EKK och EKLK -kabel i olika längder.


Ekk eklk utomhus

Skarvslad jordad med lock, utomhus. FK får endast dras i VP-rör, EKRK får ej användas. För uttag i badrum gäller särskilda regler. Utomhus, Altan, belysn. Ericsson och pm flex.


Kabel för starkström av hög kvalitet. Välkommen till Mitt Biltema. Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton. EKLK Installationskabel är inte begränsad till endast inomhusförläggning.


Ekk eklk utomhus

Mantelmaterialet är beständigt mot UV strålning och därför lämpligt även för förläggning utomhus. EKLK är PVC isolerad och PVC mantlad i vit UV beständig PVC. EKK kabeln används vid fast förläggning i torra, ej brand– eller explosionsfarliga utrymmen som kök och sovrum men funkar även på torra vindar. EXQ och EKK Light måste dock skyddas från UV-strålning och rekommenderas främst för inomhusbruk.


Följsam och enkel att. Eluttag Miller Badrum till Tvättställsskåp. Rund 3-polig (3xmm²) solid EKK Light-kabel för fast installation inom- och utomhus (får ej grävas ned).


Installationskabeln passar väl för användning i exempelvis industrilokaler, källare, förrå verkstäder samt badrum och duschrum. Kabeln är ej lämpad för markförläggning. För fast förläggning inom och utomhus.


I mark förutsatt att skydd mot mekanisk åverkan finns. Brandspridningsklass:F4C. Ledare:Entrådig, rund kopparledare. Isolering:Halogenfri polyolefin.


Al skärm:Flertrådig biledare av förtent koppar under och i kontakt med ett längslöpande plastbelagt aluminiumband. Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Användning Fast förläggning, i rör, kanal, i eller under puts, samt upphängd i bärlina. Lämpad för inom- och utomhusbruk.


Får man dra EKLK infällt i vägg? Jag har hört att man får göra det. På väggen kommer det sedan att spikas panel. Det finns inga detaljregler om detta i Elsäkerhetsverkets utförandeföreskrifter.


EKLK är en djävulskabel som ingen använder längre (om det inte är EX-område eller dyl.). Nu finns det en hel drös med kablar som är mycket smidigare att arbeta med och där resultatet även blir bättre. Nackdelen är att det finns så jädra många olika kablar att hålla reda på.


Tidigare var det bara EKK , EKLK , EKRK, EKKJ och AKKJ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...