måndag 9 september 2019

Låg kroppstemperatur orsak

Låg kroppstemperatur orsak

Låg kroppstemperatur kan vara farligt om den hamnar under grader. Symtomen med utmattning och frossa tyder på att det är något som inte stämmer i din kropp. Det kan bero på olika orsaker, en vanlig orsak är hypotermi. Det kan uppstå på olika sätt, till exempel om man blir exponerad av kyla eller av undernäring.


Låg kroppstemperatur orsak

Förutom helt oskadliga faktorer kan detta symptom orsaka allvarliga patologier eller en dold infektionsprocess. De vanligaste orsakerna till hypotermi är att man blir nedkyld i samband med en olycka, i samband med att man dricker alkohol och blir medvetslös, eller att man blir nedkyld i vatten eller snö. Fysisk ansträngning höjer temperaturen.


Till exempel i idrott eller lek. Du som har ägglossning kan ha ungefär en halv grad högre kroppstemperatur från ägglossningen fram till menstruationen. Jag har låg kroppstemperatur , 30-3som högst. Men symtomen vid underfunktion av sköldkörteln stämmer inte på mig!


Det enda som stämmer är låg kroppstemp. En låg basal kroppstemperatur (hypotermi) är det säkraste testet för att avgöra en sänkt ämnesomsättning (hypotyreos) och stämmer, med undantag för dem som har en pågående infektion eller inflammation i kroppen (i leder eller muskler, förkylning etc), alltid in. När kroppstemperaturen börjar sjunka försvarar sig kroppen genom att minska blodförsörjningen till huden samt genom att öka värmeproduktionen genom att huttra.


Hypotermi innebär att kroppstemperaturen är för låg. Dessa mekanismer är väldigt energikrävande och kan därför inte upprätthållas hur länge som helst. Hos unga barn kan låg kroppstemperatur vara ett symptom på stress eller överarbete.


Också ofta sänkning är ett symptom på förändring i blodets biokemiska sammansättning. Denna åldersrelaterade process bör inte orsaka ångest, men barnläkaren behöver fortfarande meddelas. Om du däremot ligger på och över 3är du så kallad subfebril och det är fortfarande ett ”aktivt symtom”.


När din kroppstemperatur återgått till under dessa siffror i mer än timmar anses du inte vara smittsam. Om jag tolkar din text rätt hamnar du fortfarande på toppar över 3så då skulle du anses vara sjuk fortfarande. Låg temperatur av människokroppen: anledningen överväga huvudskäl: exacerbation av kroniska sjukdomar, som redan finns i den mänskliga kroppen.


Om du har en allvarlig kronisk sjukdom, bör betydande orsak till läkarbesök vara en låg kroppstemperatur. De vanligaste fallen som leder till en låg kroppstemperatur hos ett barn är ett fel i sköldkörteln, problem med binjurarna, hypotermi, svag immunitet, fysisk och nervös överbelastning. Orsaker till låg temperatur kan lurar i obehagliga komplikationer.


I alla fall bör man inte gissa vad orsaken till den låga kroppstemperaturen är och hur man eliminerar den. Muskelaktivitet ökar kroppens värmeproduktion. För att då öka värmeavgivningen vidgas blodkärlen i huden samtidigt som vi också svettas. Om kroppstemperaturen blir för låg måste värmeproduktionen öka.


Att ha en låg temperatur kan dock vara lika farligt och skadligt. Det är därför väldigt viktigt att man känner till kroppens optimala temperatur för att undvika risker och felaktiga diagnoser. Du kanske inte vet om det, men det finns tusentals sätt att mäta kroppstemperaturen , men det är inte alla som är effektiva. När kroppstemperaturen orsak sjunka försvarar vi oss genom att minska blodförsörjningen till kroppstemperatur samt att öka värmeproduktionen genom att huttra.


Jag låg runt 38-3länge men nu under kvällen har det vänt och blivit till 3istället. Min normaltemp är typ 32-3så nu ligger jag över normal. Har upplevt en del hjärtklappning under dagen också men inget som jag känt varit oroväckande.


Min mamma är här och har koll på mig. Vaknade tidigt imorse av att jag låg och svettades. Kunde inte ha täcket på mig ens. Gick upp och kollade min kroppstemperatur , som låg på 34!


Visst, min normala temperatur ligger på och någonting, men så här lågt brukar det aldrig ligga. Och varför dessa svettningar? Jag tyckte inte det var normalt.


En låg temperatur i ett barn kan vara allvarliga. För tidigt födda barn löper en ökad risk, liksom barn med låg födelsevikt. Vi förklarar de bästa metoderna för att ta ett barns temperatur, hur man identifierar en låg temperatur, och vad du ska göra.


Vi täcker också fyra möjliga orsaker till detta symptom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...