torsdag 31 oktober 2019

Gasol under körning

Får man ha gasolanläggningen i drift under körning? Ja, men för säkerhets skull bör anläggningen vara utrustad med krocksensor eller slangbrottsventil för att gasolflödet snabbt ska stängas av vid en olycka. Ja, man får ha gasolen i drift under körning eftersom det inte finns någon lag om föreskriver något annat. Största fördelen med att använda V-drift under körning är, att man inte riskerar att gaslågan blåser (eller sugs) ut under körningen.


I många länder är det dessutom förbjudet att ha gasolen i husvagnen inkopplad under färd.

Förr kopplade jag in 12V manuellt under körning. Har ändrat mig nu - kör på gasol numera. Sommartid fick jag problem med brännaren fungerade sämre för att partiklar föll ner i den under körning.


Min tanke är att om det är låga i brännaren håller den sig ren bättre. Har också alltid på kylskåpet på gasol under fär det skall dock stängas vid tankning och vid vissa färjeöverfarter. Har inte hört något om att det inte får användas vid vanlig körning.


Med gasol kan du sätta guldkant på campingturen eller friluftshelgen.

I vårt sortiment hittar du både ett portabelt gasolkök, med en kokplatta, och ett litet och smidigt wok-set. Fixa till en festmåltid som dina medcampare eller friluftsvänner sent kommer att glömma. Jag använder bilens automatik så att kylskåpet går på v under körning. Detta fungerade inte så väl i somras, då vi var i Italien under den varmaste perioden.


Funderade lite och slog sedan över på gasol. Gasolen ger mer kyla än 12v. Ta med de tomma gasolflaskorna till någon av Byggmax butiker för att fylla på dem. Varje år orsakar gasol flera otäcka olyckor och det gäller att hantera den med respekt. Du kan även lämna dina tomma tuber så tar vi hand om dem och ser till att de återvinns på ett miljövänligt sätt.


Sätt guldkant på friluftslivet. Det är tillåtet att använda gasol under körning , men alla öppna lågor måste vara avstängda i samband med tankning. På vanliga vägfärjor som är öppna och fordonen står utomhus stänger jag inte av den. Kylskåpet och värmen får vara på precis som under färden.


Förvara gasolen i ett avskiljt utrymme som är ventilerat till det fria. Allmänna tips för säker förvaring av gasol.

Se till att ventilationsöppningarnas area motsvarar minst av utrymmets. Placera inte gasolflaskan under grillen. Om gasolflaskan utsätts för hög värme, kan säkerhetsventilen öppnas och gasen läcka ut. De flesta modeller startas på bensin och slår automatiskt över till gasdrift efter några sekunder.


Skulle gasen ta slut under körning slår bilen automatiskt om till bensindrift. I andra krävs en knapptryckning. Vid en jämförelse av bränsleåtgång (och drivmedelspris) motsvarar en liter bensin ca kg fordonsgas. Belopp vid trafikförseelser. Ej respekterat rödljus, stopp- eller väjningsplikt.


Hej, Jo du kan ha gasol på under fär men stäng gasolfaskan när du kör in på en bensinstation för tankning. Svenska Hobbyklubben: kylskåp på gasol vid körning ? För att kylen ska kunna drivas på V under körning , krävs kraftiga kablar i såväl. Truma påstår ett EU krav att en husbil levererad och registrerad efter 20som kör med gasol på under färd för t. Plocka undan alla lösa föremål från bor pentry och hyllor.


Lås dörren till kylskåpet med transport-säkringen. Bränslevärmare ger skön värme under de kalla vintermånaderna. Kör som du brukar göra. En klassiker är att man vill visa hur lugnt man kan köra och kör onödigt sakta och sedan blir kuggad för att man under körningen varit hindrande för övrig trafik. Dessutom ser en rutinerad inspektör snabbt igenom om du inte kör som du brukar.


Så med andra or kör som du brukar göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...