Hegel H3is a giant among integrated amplifiers. Thanks to the patented SoundEnginetechnology, this beast of an amplifier combines power, dynamics, finesse and musicality like no other integrated amp on the market. To my min the H3’s ability to perform so well when stacked up against Hegel ’s own $21k combo is highly commendable. I dag betraktas en förstärkare utan digitala ingångar som udda, även i highend-segmentet.
Man förväntas kunna koppla TV, mediespelare, spelkonsol och dator till förstärkaren digitalt. Hegel har sedan länge insett detta så på baksidan av H3hittar vi hela tre optiska ljudingångar samt en koaxial. Se hela listan på ljudochbild. Men Hegel har gått ett steg till när det gäller att implementera musikströmning. Inte bara AirPlay, som alla Apple-användare gillar, utan också det mer universella DLNA-protokollet.
Tack vare detta kan du strömma musik direkt och trådlöst från mobiltelefonen eller datorn, helt oberoende av märke och operativsystem. Allt som behövs är en app som stöder det. Till exempel Linn Kinsky eller JRiver Media Center, som båda är gratis.
Men i grund och botten är det inte de digitala ingångarna som gör en förstärkare. Ljudkvaliteten är det allra, allra viktigaste. Och gärna en god dos kvantitet också, inte bara för att kunna spela högt när det gäller, utan för att ha järnkoll ända ner i basregistret även när man spelar lågt. Musiksignalen är en komplex historia att återge, även när förstärkaren befinner sig i sin bekvämlighetszon. Den har varit en referens i prisklassen 30 000–40 0kronor sedan dess, tack vare ”sin ärlighet och sina svällande muskler”.
Men när Hegels H1förra året pensionerade den förra referensen kring 20 0kronor, H20 så hamnade Hegel rejält i trubbel. Vilket också ledde till en mer levande återgivning av. Hegels största äss i förstärkar-ärmen är den patenterade SoundEngine-modulen. Den övervakar den elektriska ljudsignalen i realtid och analyserar vad som är brus.
En motfassignal skickas sedan för eliminera störningarna. Hegel kallar detta för en ”adaptive feed forward-teknik” som tillsammans med balanserade kretsar i försteget ger ännu lägre brusgolv. SoundEngine-tekniken har i grund och botten varit oförändra med bara små förbättringar, sedan den introducerades för mer än år sedan. Nu är tiden kommen för en komplett överhalning av SoundEngine.
Samtidigt utlovas att störningarna ska hållas nere på försvinnande låga nivåer och då bara finnas som andra och tredje ordningens harmoniska distorsion. På tomgång är energiförbrukningen procent lägre än förut. Inne i testrummet har vi just bekantat oss med Piega Classic 60. Piega-högtalarna skiljer också enkelt olika förstärkare från varandra, och är inte minst förtjusta i kraft. PSB:s nya Imagine T3.
Ljudbilden vilar på en stor och ståndaktig basgitarr som skapar själva fundamentet i ljudbilden. Inspelningen skiner mer ju bättre anläggning den spelas genom. Med min egen MacBook Pro inkopplad till USB-porten och musik i förlustfri kvalitet från strömningstjänsten Tidal så låter det både superluftigt i t. Den innebär att digitalkällan, i mitt fall min Mac, kopplas till Hegel-förstärkaren på vanligt sätt.
Förstärkaren har också en smart funktion med en DAC-loop. Signalen klockas och körs sedan ut från digitalutgången till en extern digitalomvandlare, i det här fallet Hegel HD1 som sedan klockar om signalen på nytt och skickar tillbaka signalen via den balanserade ingången. Tanken är att man ska kunna använda bättre digitalomvandling i framtiden men fortfarande använda fjärrkontrollen för att styra volymen. Enligt Hegel ger detta ett bättre resultat än om man använder den externa omvandlaren på egen hand. Plus att man får en extra omklockning och förhoppningsvis bättre jitter-reducering.
Ljudbilden andas ännu lite mer och sammantaget är ljudkvaliteten ännu ett strå vassare än med enbart den inbyggda omvandlaren. De flesta digitala ljudkällor har optisk utgång så det är trevligt att H3har hela tre sådana, plus en koaxial och en USB. Ethernet-ingången används för a. Eftersom vi också har separata komponenter från samma tillverkare i vårt testrum så ville jag för skojs skull veta hur H3står sig mot Hegels P30-förförstärkare och H20-effektförstärkare. Bara förförstärkaren kostar på egen hand mer än H3och den separata effektförstärkaren för 42 0kronor har något lägre effekt, ”bara” 2watt per kanal.
Poch Hkopplas ihop balanserat och Macen kopplas till HD12-omvandlaren. En komplett Hegel-rigg, alltså. Med den tudelade förstärkarkombinationen låter kantslagen på virveltrumman ännu mer exakta, ljudbilden öppnar sig ännu mer bakåt och ytterligare klangfärger framträder. Det skulle bara fattas annat med en förstärkarkombination för 100 0kronor!
Men H3hänger med bra och placerar Bruce trovärdigt i mitten av en stor ljudbild som bärs upp av en pizzicato-gitarr och kantslagen på virveltrumman, med. En förstärkare som jag föll pladask för när jag testade den i fjol var italienska Norma Revo IPA-140. Det är inte så konstigt med tanke på att Norma-förstärkaren kostar 61 0kronor – ännu mer med DAC och skivspelaringång. Det var trots allt den egenskapen jag föll så pladask för.
Men jag är inte helt säker eftersom jag inte har kvar Revo-förstärkaren. Vad jag däremot ÄR säker på är att H3har betydligt bättre baskontroll och mosar IPA-1när det gäller råstyrka, och därför passar ännu fler högtalare – dyra och billiga, stora och små. Ur den synvinkeln är priset på 44 0kronor inte vansinnigt alls.
H3är Hegels bästa integrerade förstärkare hittills. Det säger inte lite, eftersom de genom historien har haft flera stycken som har fått oss att häpna. Men ingen av dem har haft den här sinnessjuka baskontrollen, i kombination med en nästan magisk finkornighet i övertonerna.
Den kombinerar kort sagt H300:s styrka med H160:s snabbhet och luftighet, och är helt enkelt ett råskinn med finess. Nackdelen med högre kvalitet är ett högre pris. Nu är prislappen på god väg mot highend-nivå och då är kraven på ljudkvalitet desto högre. I den här prisklassen är inte Hegel ensamma om att erbjuda både kraft och elegans på samma gång, men det är ändå ingen tvekan om att förstärkaren infriar – och mer än så – på alla områden.
Att H3är en kanonbra förstärkare är höjt över allt tvivel. Och plus i kanten för AirPlay och. Its neutral tonal balance, articulate and lovely rendering of details, commanding power reserves, spacious soundstaging, and natural imaging are laudable.
Otroligt bra förstärkare! Har haft den i drygt ett halvår och hanterar mina Dynaudio Contour med ett handfast grepp! H3IR Codes H3User Manual - English Contact us.
Hegel vill därför att vi hellre betraktar Röst som en nedskalad H3än en förbättrad H80. Och utan att gå händelserna i förväg så kan det ligga något i det. Smarta hem Det mest speciella med Röst är att den är Hegels första förstärkare som är utvecklad för smarta hem. Hegel H1har kanske inte samma mikronyanser längst upp i toppen av frekvensregistret, men den har en varmare och djupare basåtergivning som gör att rytmerna på Janelle Monáes überfunkiga låt ”Q.
N” kommer fram mer bestämt och rytmiskt. Ifølge Hegel giver den nye version H3en dæmpningsfaktor på svimlende 4. Samtidig bliver vi lovet, at forvrængningen holdes på et forsvindende lavt niveau, og da kun som anden og tredje harmoniske, og strømforbruget i tomgang er procent lavere end før. The H3replaces the H3as Hegel ’s top model of integrated amplifier.
Like its predecessor, the H3boasts a whopping 250Wpc into ohms, or 420Wpc into ohms.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.