måndag 28 oktober 2019

Högtalarkablar test

Delbetala i upp till månader. Stort utbud av musikinstrument. Se vårt urval av metalldetektorer. Leverans till din dörr på 48timmar! Högtalarkablar påverkar ljudet en hel del.

Bäst i test blir Ixos SW511T som har ett rent och sammanhållet ljud. En del hifi-fantaster lägger tusentals kronor på kablar medan andra betraktar det som rent nonsens. Vi ger oss in i ormboet och tar reda på hur det ligger till. När det gäller analog överföring i högtalarkablar är det endast arean (resistansen) som är av betydelse, kabeln får inte vara för klen. För lågnivåkablar är skärmningen viktigast.


Vid digital överföring kan vi inte se någon vits alls med de dyrare kablarna, för här har vi ju korrektionsbitar med i signalen om något skulle bli fel på vägen. Här kan du filtrera på läng användningsområde, typ av kontakt, hur mycket kabeln får kosta per meter och om kabeln ska vara pläterad.

Det går även att välja om kabeln ska vara av standardvariant, run kvadratisk eller platt. Följer vi svenska Supras kabellära så är induktansen parametern som man först ska minimera. Expertpanelen framför test -apparaterna medan Mövervakar. Både Olof Karlströmer och Pär Josefsson på Philips är av samma åsikt.


Skillnaderna är små, men den som lagt lite extra pengar på sin utrustning, och är en kräsen tittare, ser skillna säger Pär. Samma diskutioner där om högtalarkablar som här om Nvidia eller AMD grafikkort. Kan hålla på i evigheter.


Numera kan högtalarkablar ibland kosta mer än ett par riktigt bra högtalare. Man kan fråga sej om detta kan vara vettigt. En högtalarkabel skall ju endast överföra slutstegets signal till högtalarna.


Vi samlar tester och recensioner på ett ställe så att du enkelt hittar det du behöver. Massor av funktioner räcker inte. De är kopplade till en trådlös förstärkare, så man slipper ha högtalarkablar tvärs över golvet. För att få ut så bra ljud som möjligt ur din anläggning krävs en bra högtalarkabel. Vi har kablar av hög kvalité från Argon och AudioQuest.


Hifi Musik testar kablar för att hitta en vinnare.

Hitta högtalarkablar i vårt enastående utbud med kända varumärken. Vi levererar fraktfritt, du väljer faktura eller räntefri avbetalning. Välkommen till Hi-Fi Experience!


JBL Charge är vattentät, har riktigt bra ljud och är lätt att ta med sig överallt. Den går att koppla ihop med andra högtalare i JBL:s utbud. En bra högtalarkabel lyfter ljudkvaliteten hörbart även på den billigare anläggningen. Det bästa alternativet är alltid att korta ner högtalarkablaget så långt det är praktiskt möjligt, 1m är enormt långt och en ommöblering vore bättre och billigare, det är också bättre att ha långa signalkablar än högtalarkablar så att placera slutstegen vid högtalarna ger ju korta högtalarkablar och har man stereosteg kan man skaffa och köra biamp eller aktivt om man. För något år sedan, i samband med att vardagsrummet skulle renoveras, skruvade jag ned de sista skenorna som använts för att dölja högtalarkablar.


Redan då hade de inte använts på flera år. Vilka högtalarkablar till PMC ? Lanseringen av PMC har satt stora avtryck i hifi-Sverige, och med prestanda som oavsett storlek är i sin egen klass är det inte så konstigt. Det gör att allt fler frågor inkommer om vad som är lämplig kringutrustning till en så pass korrekt och transparent högtalare. Vårt avslöjande test av antennkablar. Vi har testat ett antal antennkablar från diverse varuhus och filmat resultatet.


Här är våra avslöjande filmer som visar hur dåliga en del kablar är på att göra det de skall, nämligen att skicka tv-signaler från ett ställe till ett annat. En lite intressant test av en variant av dessa. Tidal - Raspberrypi Allo Digione - Bel Canto DAC. Nya högtalarkablar från Dynavox med banan-kontakter.


Jenving has a great selection of cables for true professionals. Here you can find SUPRA Cables and adapters for the best possible HI-FI experience.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...