tisdag 12 november 2019

Lufta element kommer inget vatten

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Styr eluttag, lampor etc.


Bli medlem i Club Clas och du får tillbaka i bonuscheckar på allt du handlar. Om det var mycket luft i elementet som du luftade, och det lät på din beskrivning som det var det.

Kanske övertrycket i radiatorsystemet fallit helt. Du behöver då fylla på mer vatten i det. Vilket förklarar varför det inte kommer mer när du försöker lufta. Men inte varför ett element blir varmt även fast du stängt ventilen. Hur man lufta element kommer inget vatten.


Det har aldrig samlat sig någon luft i elementen i det huset, vare sig då det är cirkulationsproblem eller direkt. Men kan något förklara hur det kommer sig att det kommer in luft i ett slutet system som dom säger att. Lufta tills varmt vatten kommer.

När du har luftat elementen, kan det behövas mer vatten i systemet. Rätt tryck är vanligtvis 1-bar, men beror på hur ditt värmesystem är utformat. Om du har fått meddelande från hyresvärden att de kommer att stänga av vattnet för arbete. Under locket kommer du se det exponerade stiftet.


Dessa kan ofta fastna i stängningsläget, vilket betyder att vatten inte kan rinna in i din kylare. När stiftet åker ”inåt” stängs ventilen. Ett annat tecken på luft kan vara att elementet ger ifrån sig ljud av olika slag. Leta reda på var luftventilen sitter.


Den brukar sitta högt upp på i änden av elementet. Sätt en mugg, handduk, ett glas eller liknande under ventilen du ska åtgärda. Jag hade samma problem när jag bodde i lägenhet en gång. Kom aldrig på vad som var felet, och orkade inte ringa någon heller.


Men jag luftade elementet , och tappade det på säkert flera liter vatten , men det blev inte bättre. Båda rören för inkommande och utgående vatten var kalla (det inkommande var inte riktigt lika kallt men nästan). När det blir kallare ute är det bra att elementen inomhus fungerar som de ska. Här visar vi hur man luftar sina element.


Då är det förmodligen dags att lufta elementen ! Här kan du läsa steg för steg hur du går tillväga eller se filmen där Emelie visar hur du gör.

Att lufta elementen innebär helt enkelt att du släpper ut luften som samlats i systemet så att det varma vattnet kan cirkulera fritt och värma hela elementet. Tusentals smarta, säkra, miljövänliga och energisnåla produkter som lyser upp ditt hem. Vrid sedan elementnyckeln långsamt motsols, ett kvartsvarv till ett halvt varv brukar räcka.


Du bör antingen höra ett svagt väsande ljud fortsätt lufta tills det kommer vatten. Till en början så kommer vattnet som kommer vara blandat med luft. Det svarta i vattnet är magnetit, ta en kylskåpsmagnet och testa. Man ska som sagt bara lufta ut luften, inte vattnet.


Fyll på mer vatten i systemet. Efterjustera eventuellt tryck. Se till att trycket är okej. För högt tryck kan släppas ut genom säkerhetsventilen, kolla i pannans manual. Och till sist: Var uppmärksam på att elementet som du återmonterat.


Stäng av cirkulationspumpen (genom att slå av strömmen). Du kan själv lufta dina element: 1. Kontrollera trycket. Efter ett långt sommaruppehåll ska husets element väckas till liv.


Men ofta strejkar något element. Det problemet kan du som tur är fixa på ett par minuter. Beroende på hur mycket luft som finns i systemet kan man behöva fylla på mer vatten.


Först nu, när luften är borta, startas pumpen. Samma metod används om man bara ska fylla på lite vatten i systemet, eller om ett element behöver luftas. LÄS OCKSÅ: Rörisolering - den enklaste besparingen. Jag har en handdukstork som går på varmvatten. Samma vatten som går till duschen, alltså varmvattenledningen splittas i två.


Den har fungerat tidigare men nu är den kall. Jag läste online att man ska lufta den, så jag skruvade av luftningsvntilen. Ingen luft, inget vatten , ingenting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...