fredag 29 november 2019

Näst största hawaii ön

Näst största hawaii ön

Stilla havet mellan latituderna 19° N och 29° N. Stränderna här sägs vara bland de bästa i världen - vare sig de är vita eller svarta, öde eller kantade av lyxhotell. Hawaii och den nordligaste Kureatollen. Hit vallfärdar turister för att lata sig vid vattenbrynet, surfa eller snorkla. Oahu är både den mest befolkade ön och den med högst befolkningstäthet.


Den har knappt en miljon invånare och en befolkningstäthet på 5per kvadratkilometer. Kauai som är känt för sitt regn, berget har världens näst högsta. Befolkningen har olika bakgrun den största delen har asiatiskt ursprung,. Naturen är dramatisk med vajande palmer och höga berg, och klimatet är tropiskt. I havet utanför har du dessutom goda chanser.


Paradisstränder på Maui Maui är den näst största ön och har det passande namnet The Magic Isle. Maui har en häpnadsväckande och dramatisk natur med vacker regnskog, häftiga bergslandskap och så klart mängder av stränder i absolut världsklass. Letar du efter en semester i en vacker miljö är en resa till Maui ett vinnande alternativ. Endast är polynesier.


Man flyger till Lihue, det största samhället. Alla öarna i Hawai’i har fantastisk natur och är mycket vackra, men Kaua’i är nog den vackraste av alla öarna, med en otroligt varierande natur. Waimea Canyon är som ett mini Grand Canyon. Greklands näst största ö är en av Medelhavets minst besökta av turister.


Järn, nickel och marmor bryts på ön. Men det finns flera stränder runt hela ön och visst hittar besökare hit också, särskilt grekerna själva. Balearernas näst största ö är full av orörd natur och intressanta fornlämningar.


Och längs kusten finner du hundratals turkosa badvikar med breda sandstränder och kristallklart vatten. I den lilla huvudstaden Mahón, på den östra änden av ön , finns en av världens största naturliga hamnar. Thailands näst största ö ligger på Siambuktens östra sida, strax norr om Kambodjas kust.


Här får du allt som förväntas av en thailändsk semester- ö : turkost vatten, långa vita sandstränder, avkopplande atmosfär, vacker natur och thailändskt vardagsliv. Den är värd två nationer: Haiti och Dominikanska republiken. Det har en yta på 229kvadrat miles. Topplista med av Sveriges största öar mätt i hektar. Här är svaret på varför Orust halkade ner från tredje till fjärde största ö. En historisk milstolpe har passerats vad gäller språk i Sverige: arabiska är numera Sveriges näst vanligaste modersmål.


Det innebär att finskan – som varit näst störst så länge som Sverige har existerat som nation – knuffas ner till plats nummer 3. Norges högsta berg. Den populäraste ön är Maui som har den perfekta blandningen av vacker natur, fin stran nära till shopping och restauranger med mera. Kauai är en lugn ö med dramatisk natur, kanske till och med lite vackrare. Marettimo är den näst största av de tre egadiska öarna. Den högsta punkten är Monte Falcone med en höjd av 6meter över havet.


Det antika namnet på ön är Hiera, som är av grekiskt ursprung. Med Ving bor du dessutom riktigt bra. Den tredje största ön i Östersjön är Ölan som täcker ett totalt område av 5kvadratmiljoner.


Detta område gör det bara hälften av de tidigare nämnda öarna. Det är den minsta svenska provinsen och hemma för en befolkning på omkring 2000. En stor del av Kanada består dock av natur och stora områden är obebott. Hajen fastnade i en vik på ön Styrsö. Det var en brug som är världens näst största fisk.


Brugden kan bli meter lång. Sapporo är provinshuvudstaden på Hokkaido, en stor ö vid Japans nordligaste spets. Bara valhajen är större.


Hokkaido har en fantastiskt intressant historia som få känner till, då ön egentligen koloniserades väldigt sent och länge tillhört ursprungsbefolkningen Ainu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...