måndag 30 mars 2020

Kapacitiv pekskärm

Kapacitiv pekskärm

En pekskärm eller petskärm (engelska: touchscreen) är en bildskärm som också fungerar som en inenhet. Bildskärmen kan känna var skärmen blir berörd antingen via resistiv, tryckkänslig eller kapacitiv beröring. En kapacitiv pekskärm består av en isolater, såsom glas, belagda med en transparent ledare, som indium-tennoxid. På samma sätt så är den mänskliga kroppen också en elektrisk ledare, rör man vid ytan blir resultatet på skärmen en snedvridning av skärmens elektrostatiska fält, detta blir till en mätbar förändring i kapacitans.


Kapacitiva pekskärmar består av lager av glas och fungerar som en kondensator. Glaset är en isolator, det vill säga ett material som inte leder elektrisk ström, men har täckts av en genomskinlig strömledare som exempelvis indium-tenn-oxid. Resistiv pekskärm förlita sig mer på de fysiska egenskaperna med fingret, det vill säga på den fysiska depression att fingret gör när det berör skärmen.


Det finns två ­typer av pekskärmar, resistiv och kapacitiv. Den resistiva känner tryck på skärmen genom att skärmen sviktar något och minskar avståndet mellan två tunna skikt i skärmen som då kommer i kontakt med varandra. Den vanligaste pekskärmen på smarta mobiltelefoner av i dag är av typen kapacitiv skärm.


Kapacitiv pekskärm teknik är att använda kroppens strömavkänning att arbeta. Kapacitiva skärmar Kapacitiva, eller aktiva skärmar, fungerar på ett lite annorlunda sätt än resistiva skärmar. Dock är de även dyrare att producera och drar mer ström.


Kondensation från kyla eller fuktigt väder kan hamna på skärmen varpå vattnet får skärmen att registrera slumpmässiga klick. Andra saker så som smuts och till och med den naturliga oljan på vår hud kan störa funktionaliteten hos en kapacitiv pekskärm. Det ­leder både till känslan av ökad precision och bättre reflektionsegenskaper i solljus.


Tyvärr kan samtidigt glasskivan som täcker skärmpanelen ge upphov till jobbiga ­reflek­tioner. Dessa är laddade med en väldigt låg strömstyrka och när du drar. De bakomliggande principerna i dessa två teknologier är ganska olika och är väl värda att veta.


En korrekt förståelse i dessa tekniker är obligatorisk inom områden som utveckling av datautrustning, operativsystemdesign för datorer, utveckling av mobilapplikationer och många andra områden. De underliggande principerna i dessa två tekniker är ganska olika och är väl värda att veta. En korrekt förståelse för dessa teknologier är obligatorisk inom områden som hårdvarautveckling, design av operativsystem för datorer, utveckling av mobiltelefonapplikationer och många andra områden. Tekniken för touchscreen uppfanns redan på 60-talet, då skapades det som kallas en kapacitiv pekskärm. När någon av våra elektriskt ledande fingrar kommer i kontakt med en kapacitiv pekskärm känner processorn skillnaden på den elektriska laddningen och hanterar den som en inmatning.


Det innebär att då du berör skärmen så kan alltså denna känna av fin beröring med hjälp av teknik som antingen är resistiv, dvs. Idag så använder vis oss utav pekskärmar i en oerhört stor utsträckning, både privat och på våra arbeten. Inte heller konstigt då kanske att det talas mycket om de olika pekskärms alternativen och vilka som olika enheter försetts med. Beställ idag, leverans imorgon! Batteritid (Batteritiden varierar beroende på spel och användning.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild har spelats för att komma fram till det lägsta numret) Ca 5-timmar. Vilken pekskärm – touch screen – är optimal för dina syften? Välj bland analog resistiv och kapacitiv pekskärm , med eller utan dekorglas, så kallad touch lens. Vi erbjuder även olika typer av silikon- och membrantangentbord. Ladda ner användarmanual för 13.


Kapacitiv pekskärm

Den har en HDMI-visningsport, USB Touch-port och VGA (mini HDMI) -port. Denna HDMI LCD har en IPS-skärm. Projicerade kapacitiva pekskärmspoler gör att du kan skapa engagerande och skräddarsydda pekskärmar. Använd dem för inomhus och utomhus pekskärmar på offentliga, industriella och kommersiella platser. Kontakta VisualPlanet för mer information.


Pekskärmar används allra mest i smarta telefoner och andra mobila kringutrustning. En pekskärm är en dator -gränssnitt , inte olikt en mus , som även fungerar som en visuell effekt medium. Två typer av pekskärmen är kapacitiv och resistiv. Aktiva kapacitiva pekpennor kräver en digitiserar inbyggd i skärmen att möjliggör kommunikation mellan pekskärmen och pennan. Det är inte alla dator och surfplattsmodeller som har en digitiserare.


Ytor- kapacitiva pekskärmar. Majoriteten av bildskärmar med peksystem använder denna form. Panelerna består av två skikt, mellan vilka det finns ett elektrokoordinatnät.


För detta ändamål bildas kolumner och rader som berör sig vid deras många korspunkter. Enkel-DIN stereo med vikbar tum HD kapacitiv pekskärm samt avtagbar. Avalon Wär fullt programmerbar och använder MS Windows IoT som plattform.


Kapacitiv pekskärm

Underhållsfri LED-belysning, reglerbar ljusstyrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...