onsdag 11 mars 2020

Plasmaskärning

Det är ljusbågen ( plasmat ) som hettar upp det elektriskt ledande materialet, till exempel stål, rostfritt, aluminium, mässing, m. Eftersom att det är en så hög hastighet på plasmaskärning och precision i kombination med att det är låga kostnader så finns det en utbredd användning av det här i alltifrån industri till hobby. Plasmaskärning utförs med gaser som är anpassade till applikationen. Med hjälp av ny teknik som till exempel den vattenskärning Stockholm och andra områden som Öland och Göteborg kan erbjuda, så kan man undvika att komma alltför nära själva beskärningsprocessen.


Se telefonnummer, adress, hemsida, öppettider mm.

Gratis årsredovisning. Vi kan även fogbereda direkt vid skärning genom att fasa den figurskurna konturen i grader. Följande referensguide ger flera lösningar som hjälper till att förbättra snittkvaliteten.


Weland erbjuder flera olika typer av plåtskärningsmetoder i vår produktion. Vi hjälper er med skärning i både plåt och rör och erbjuder laskerskärning, rörlaserskärning, vattenskärning, gasskärning, plasmaskärning , och slittning. Har köpt mig en plasmaskärare på 220v och Ampere.


Märke S-plasma 55H Köpte en kompressor på hk på biltema. Men den verkar va för liten.

Den orkar bara hålla de ca 4-bar som krävs enligt instruktionsboken en kort stund. Skärmetoden har en hög skärhastighet, upp till fem gånger snabbare än exempelvis gasskärning, samt en kort hålslagningstid. Mjukt kolstål skärs till exempel ofta med syre eller kväve som plasmagas, medan rostfritt stål ofta skärs med en argonbaserad (eller kvävebaserad) gas som innehåller väte som reducerande medium.


Det 5-axliga skärhuvudet kan skära fasade kanter som förberedelse till fogberedning. Det är också möjligt att skära flera plåtar på en gång. Det blir mer effektivt då man kan skära ut flera lager plåt samtidigt. Idag så är det inte längre lika farligt att vara verkstadsarbetare som det en gång var.


Vid plasmaskärning finns möjligheten att märka punkter och linjer samt att i den ena maskinen fasa (max gr) direkt vid skärningen i tjocklekar upp till 25mm – även i radier. Skulle ni vilja ha hjälp med ytterligare arbeten så har vi genom vårt breda kontaktnät möjlighet att lösa även detta. Istället för sönderdelning genom oxidation smält godset lokalt av den energirika och heta plasmabågen.


Verktygsboden har ett brett utbud av blästring. Olika gaser används för olika metaller så som syre används för mjukt kolstål. Nedan finns bara ett fåtal av plasmaskärarna me för övriga plasmaskärare är du välkommen att kontakta oss ! Cylex har det, tilsammans med telefonnr, kontaktuppgifter, öppettider, recensioner och reklamkampanjer. Gas, en lämplig brännare och en stadig hand är allt som behövs för att skära konstruktionsstål. En svets är ett otroligt bra verktyg att ha i garaget eller på jobbet om du är en händig människa eller mekaniker.


Skurna och bearbetade ämnen från BE Group.

Plasmat smälter ned och blåser (av ord) Vill du få tillgång till hela artikeln? Selco erbjuder ett omfattande utbud av kraftfulla plasmaskärare. Vi är specialister på legotillverkning till möbelindustrin. Rörbockning, laserskärning, rörlaserskärning och svetsning av rör är vår specialitet.


Vi gillar utmaningar - kontakta oss! Med vår finplasmaskärare av märket ESAB Combirex 3har vi möjlighet att på ett rationellt sätt ta fram material i både små och stora serier med minsta möjliga spill. Maskinen har en skär-kapacitet på – 2mm och kan arbeta med vanlig plåt, rostfritt och aluminium.


Den kan även märka och göra körnslag. Höjdhållningen genom kapacitiv avkänning (sensor ring) vid gasskärning eller genom bågspänningsavkänning (inga yttre sensorer) vid plasmaskärning. Förvärmning, hålslagning och den kapacitiva höjdhållningen vid gas-skärning sköts automatisk av styrningen likaså start, stop och bågspännings-höjdhållningen vid plasmaskärning. Ekonomiska aspekter och begränsningar påverkar metodens användningsområde. För att utreda när plasmaskärningsmetoden är bäst lämpad har vi därför valt att göra en jämförelse med andra termiska skärmetoder.


Fördelar och nackdelar med plasmaskärning En plasmastråle håller en väldigt hög temperatur och består av kinetisk energi. När man använder sig av plasmaskärning för att beskära ett material så kommer materialet att delvis smälta så att man kan blåsa bort det. Det finns fördelar med den här typen av beskäring, och ibland så är plasmametoden bättre än exempelvis. CNC- plasmaskärning med egna händer. Ofta beställer sådana organisationer utförandet av plasmaskärning vid speciella företag, men det här är också dyrt, särskilt om arbetsvolymen är stor.


Vi har ett brett urval av vagnar för olika branscher. Vi levererar alltid med års garanti och snabba leveranser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...