måndag 27 april 2020

Kikare med avståndsmätare test

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Köp Avståndsmätare m. Enormt sortiment, billigt. Faktura utan avgift.

Svensk Jakt testar handkikare med avståndsmätare. Handki karen är ett av jägarens bästa hjälpmedel. Avstånds­mätaren är i vissa situationer oerhört värdefull. Kombinationen är guld värd – om funktionen är god.


Vi har testat åtta handkikare med avståndsmätare. Här ger en avståndsmätare en stor fördel, kan man dessutom kombinera den med en handkikare i samma enhet rationaliserar vi bort ytterligare en pryl. Ett stort plus för att den är vattentät.

Svensk Golf har testat avståndsmätare för att du enklare ska hitta rätt i produktdjungeln. Här är marknadens bästa kikare. Test av Meopta Meorange – kikare med avståndsmätning Premium.


En kombinerad handkikare och avstånds­mätare är ett väldigt bra, men dyrt, hjälp­medel vid många jakter. Nya MeoRange 10×HD är skonsamt prissatt och ger ett mycket gott intryck. Den är perfekt för jakt då den står emot både vatten och imma.


Den har stativfäste och takkantsprisma. Objektivdiameter är mm medan ögonavståndet är mm. Vi jämför dyra kikare med laseravståndsmätare med billigare utan. Med en bra kikare kan du skymta rådjur och älgar, men även titta närmre på växtliv och insekter. Till Drömprodukten för bästa fågelkikaren utsåg vi Swarovski EL Range 8×42.


I mellanklassen valde vi Vortex Fury HD 10×Gen II Handkikare med Inbyggd Avståndsmätare till den bästa fågelkikaren. Hemfint är byggvaruhuset på nätet som erbjuder högsta kvalitet till bra priser. Av de fyra testade kikarna med inbyggd avståndsmätare sticker två ut, Kahlen som har en betydligt ”grumligare” bild än övriga, och Zeiss Victory RF som helt enkelt är den absolut bästa.


Golfbuddys kikare är en liten och nätt apparat med en hel drös av avancerade funktioner. Bland annat har den en slopefunktion som enkelt och tydligt kan slås av och på med en switch på framsidan.

Den mäter upp till cirka 8meter, med en väldig precision på meters avstånd. Precis som i alla våra test har vi valt produkter i olika prisklasser så att alla ska ha råd med en kikare så att man kan hitta en produkt som passar just dem. I vårt test av den bästa kikaren blev vår drömprodukt Vortex Fury HD 10×Gen II , vår mellanprodukt Vortex Diamondback HD 8×samt vår budgetprodukt Silva Binocular Pocket 8x. Det bästa inom Kikare – undvik de klassiska misstagen.


Kahles Helia Range Finder 10×är en riktigt högteknologisk och avancerad avståndsmätare som ger dig tillgång till en handkikare med en avståndsmätare i samma produkt. TEST Bushnell Sport 850. Kommentar: Den på engelska skrivna instruktionsboken är inte bra men det mycket enkla handhavandet med bara en knapp och inga inställningar gör ändå handhavandet enkelt. Bra batterilucka och det enkla men gedigna skalet tål rejält med fukt. Optiken är varken bäst eller sämst i testen och förstorar bilden 4x.


Enligt mig är kikare med inbyggd avståndsmätare överlägset. Det enda som talar för handkikare och separat avståndsmätare är priset. Stort urval av avståndsmätare.


Sikta på ett objekt och tryck på kikarens knapp så visas avståndet. Kan bedöma hastighet på bilar och andra föremål i rörelse. Förstorar sex gånger och har objektivdiameter på mm. Räckvidd: 6meter. Lägsta mätavstånd: meter.


Batteri: 1x CR(medföljer ej). Levereras med förvaringsväska med bälteshållare. Det är en binokulär kikare som fungerar både dag och natt. Nitro Rangefinder mile 6×är en avståndsmätare från Bushnell som mäter upp till km.


Bäst i test avståndsmätare. Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste modellerna. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...