tisdag 12 maj 2020

Mikroväxelriktare

Mikroväxelriktare

Mikroväxelriktare : Här har man en växelriktare på varje panel. Lösningen är dyr, och är inget vi i nuläget säljer. Om du har tänkt bygga en anläggning med batteribackup behöver du en växelriktare anpassad för detta. Vi säljer Fronius Hybri Fronius Genoch Huawei för detta ändamål.


Kostnaden blir dock betydligt högre och risken för elektronikfel ökar. En av de testade växelriktarna är en mikroväxelriktare. Då sitter det en växelriktare på varje solcellsmodul, vilket gör det enklare att bygga ut systemet allt efter dina önskemål och behov.


Med mikroväxelriktare minskar risken att skuggning av en enda modul stör hela solcellssystemet som det kan göra när du har en central växelriktare. Att investera i flera separata mikroväxelriktare är därför även ett substitut till att ha en central strängväxelriktare. Växelriktaren är efter solcellerna anläggningens viktigaste system.


En växelriktare har också, till skillnad från solcellerna många rörliga delar som är känsliga. Därför är det viktigt att man köper en kvalitetsprodukt med bra garanti. Krannich Solar är din specialist på växelriktare för solenergisystem. Vi erbjuder strängväxelriktare och centrala växelriktare för system i alla storlekar. Alla produkter i vårt utbud genomgår stränga kvalitetskontroller för att säkerställa att du får växelriktare med lång livslängd och maximal effekt.


Men med så kallade mikroväxelriktare på baksidan av solpanelerna får du fortfarande full effekt av dem som är i solljus. Då jag hade en överbliven panel liggandes som inte fick plats i mina andra strängar bestämde jag mig för att testa ett markmontage i rakt söderläge med 40° lutning. I testet finns växelriktare i storlekarna och kilowatt samt en mikroväxelriktare.


Pris (med moms) Pris med moms. Priset i tabellen är det pris som Energimyndigheten köpt växelriktaren för. Det blir ett litet flexibelt solenergisystem som enkelt kan byggas ut. En mikroväxelriktare är en liten växelriktare som sätts på baksidan av en solpanel.


Om det faller skugga på solpanelerna är mikroväxelriktarna också väldigt bra eftersom det annars är den solpanelen som ger minst ström begränsar strömmen i hela kedjan. Jag får tacka för svaren. Nu är allt inköpt och på plats, det blev en 2. W 1-fas växelriktare och 3kw paneler.


På en sådan liten anläggning är det nära på omöjligt att hitta en 3-fas växelriktare. Om ett hem inte har optimala förhållanden (T. ex. det är delvis skuggat eller har en konstig takvinkel), kan en husägare maximera elektriciteten från sin anläggning genom att använda mikroväxelriktare eller optimerare, istället för konventionella växelriktare som är bättre för storskaliga solcellsparker. När du jämför priser så tänk på att de testade växelriktarna är olika stora. Det tillkommer kostnader för solcellsmoduler, övrig kringutrustning och installation. W - kW ansluts till samma kabel.


Kontroll över hushållets energiförbrukning. Däremot är mikroväxelriktarna ofta dyrare och inte alltid ekonomiskt motiverbara om det inte föreligger särskilt stora utmaningar med skuggbildningar på taket. Det finns även möjlighet att installera mikroväxelriktare , detta görs då på varje enskild panel.


Systemet kan då hantera skuggning och nedsmutsning på ett effektivt sett men har generellt lägre verkningsgrad samt ett betydligt dyrare installation. Hittills har installationer med mikroväxelriktare varit dyrare än system med en central växelriktare. Det kanske kan ändras om mikroväxelriktare blir väldigt populära och tillverkas i stora volymer. Nackdelen med dessa små växelriktare är att de har en lägre verkningsgrad än till exempel strängväxelriktaren och är dyrare i inköp. Fördelen är att varje enskild solcellspanel kommer arbeta inom MPP området oberoende av andra paneler.


SolarEdge erbjuder ett unikt koncept som kombinerar det bästa från vanliga växelriktare och mikroväxelriktare. Solcellspanelerna förses med en optimeringsbox och dessa boxar kopplas sedan ihop till den centrala växelriktaren. Inlägg om mikroväxelriktare skrivna av minivindmoeller Minisnurra, egen el, hemenergi, mindre vindkraftsverk och solenergi Småskalig Vindel, Solel och fornyrbar hemenrgi — bra för båda miljön och din ekonomi! Till skillnad från mikroväxelriktare har dessa optimizers högre verkningsgrad och bredare inspänningsområde vilket gör att de fungerar med i stort sett alla solcellpaneler.


Den låga startspänningen gör att produktionen startar redan vid mycket svag ljusinstrålning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...