onsdag 22 juli 2020

Skärmad kabel till frekvensomformare

Vi erbjuder frekvensomriktare för den svenska marknaden, från både Danfoss VLT och VACON. Vi levererar tillförlitliga produkter som passar just dina tillämpningskrav. Kontakta någon av oss på Busck? Tveka inte att höra av dig. Stort återförsäljarnät.


Hitta återförsäljare av elmotorer. Koll på det senaste inom branschen? Ständigt nya saker hos Busck. Många misstag berör motorkabeln, som i de flesta fall ska vara skärmad.


Men ibland används fel sorts skärmad kabel – det finns många typer att välja på och egenskaperna skiljer sig rejält. En annan tabbe kan inträffa när äldre installationer moderniseras med frekvensomriktare och det gamla oskärmade kablaget får sitta kvar. Styrkabel ska vara skärmad. Skärmen ska ha en optisk täthet av minst. Följ allmänna regler för jordning av styrkablars skärm.


Användning av EMC-riktiga kablar För optimalt EMC resultat ska motorkabel och styrkablar vara skärmade. Vi har endast krav på skärmens. Det var det mesta om frekvensomformare och utgångsfilter i dränkbara pumpinstallationer.


Skärmad lågbruskabel för AUX-anslutningar. CD-spelare och förstärkare. Tillverkad av koppar (OFC). Ytterdiameter: 2x mm.


Det är möjligt att installera kabel för fast förläggning både skärmat och oskärmat. En anledning till att förse en kabel med skärm är att den behöver vara mekaniskt stark. För att få de bästa avskärmande egenskaperna hos en kabel är det att föredra att ha heltäckande eller flätad skärm (metallskärm, cirka procents optisk täckning).


Det innebär att kabeln är EMC. Installationen blir enkel och billig genom att du varken behöver skärmade kablar , EMC-filter eller andra EMC-klassade installationstillbehör. Vid energieffektivisering (ROT-projekt) kan du utnyttja befintligt kablage, även om det är oskärmat, och installationsarbetet går därmed snabbt och enkelt. Rätt typ av kabel till ditt projekt – hos oss hittar du olika typer av kablar för olika ändamål.


Till elinstallation vid nybyggnation och renovering finns starkströmskabel, kulokabel och installationskabel av typ EXQ, EKK, FQ m. Den gemensamma skärmen förekommer antingen som en tunn lindad plastfodrad aluminiumfolie eller en flätad strumpa av förtent koppar. Ibland förekommer både fläta och folie. Att man har olika och ibland dubbla beror på att de bidrar till skärmningen med sina olika egenskaper. Folien vinner på att den till 1 täcker ledarna innanför, medan strumpan som är vävd bara erbjuder ca täckning.


Strumpan å andra sidan innehåller koppar med bättre ledningsförmåga än aluminium och den består också av mer massa per meter vilket ger lägre motstånd när störningar skall avledas. Dessutom bidrar strumpan till kabelns fysiska styrka och hållfasthet, som kontrast till den skörare folien som kan spricka upp med tiden. Samtidigt ökar vikten och diametern på kabeln vilket påverkar komplexiteten för installatören. Ja ni ser, man kan förmodligen debattera länge om detaljerna men landar nog ändå i slutsatsen att det beror på de lokala förutsättningarna och ekonomi.


Se hela listan på direktronik. Den parvisa skärmningen är alltid en folie och har som uttalat syfte att minska störningar mellan paren, sk Cross Talk. Ju högre frekvens (läs datahastighet) desto mindre är marginalerna och risken för överföringsfel ökar med stigande hastighet, men blir påtaglig först över 10Gbps.


Folien är också mer effektiv som skärm just för högre frekvenser, dessutom både lättare och tunnare än flätan. Att oskärmat är enklare att installera och kan ske till lägre kostnad inser de flesta, men färre tänker på att alternativet med skärmad kabel utgör en potentiell felkälla eftersom man genom skärmen lätt riskerar att sammanfoga all utrustning galvaniskt. I en fastighet med flera våningsplan eller områden med många byggnader har man gärna olika el-centraler, var och en med sin egen jordning. Den potentialskillnad som kan finnas här kommer med hjälp av skärmen i kabeln att utjämnas vilket då ger upphov till jordströmmar. Ett korrekt utfört skärmat nät har bättre förutsättningar att klara både höga överföringshastigheter och utifrån kommande störningar.


För att motivera det högre priset och den ökade komplexiteten vid installation samt riskerna som nämnts ovan, bör skärmat användas bara där man kan förutse en extra ogynnsam miljö. Tung industri som gjuterier, plåtindustrier och massafabriker har ofta mycket kraftiga elektriska processer och är självklara kandidater för skärmat kabelnät. Andra ställen där du bör överväga skärmat är i hisschakt och då främst i närhet till hissmotorn. Ett tips är att göra en kontinuitetsmätning med ett certifieringsverktyg för datanät över ett dygn eller så och på en förmodat utsatt länk med både skärmad och oskärmad kabel och utvärdera resultatet.


En kabel med individuellt skärmade par är också en förutsättning för att klara prestandakraven för 40Gbps Cat8-nät. Det räcker tyvärr inte att bara tänka på den, man måste göra rätt också. Ett nätverk hinner se många olika installatörer under sin livstid och risken är därför stor att disciplinen med skärmningen vittrar sönder med tiden och till sist får du ett nätverk med många olika jordplan sammanfogade. Flera av er har säkert hört att man endast ska ansluta skärmen i ena änden, men många missförstår vad man egentligen menar med det och låter helt enkelt bli att ansluta skärmstrumpan eller folien till RJ45-uttaget i ena änden. Ordet som fattas här är till jord.


Man ska bara ansluta skärmen till jord i ena änden, skall det vara. Standarden för skärmat nät kräver nämligen att skärmen är intakt i hela Channel Link, dvs all kabel, från switchport till nätverkskort inklusive patchkablar. Konsekvensen av det är att du måste försäkra dig om att det inte finns en g. Någonstans i köpbeslutet kommer priset in i bilden. Man bör vara medveten om att ett skärmat nät inte bara innebär skärmad kabel, utan att hela länken behöver skärmas, från vägguttag till patchpaneler och all anslutningskabel. Givetvis blir hårvarukostnaden högre, räkna med upp till dubbla priset.


Men glöm inte att också monteringen går långsammare och är mer komplicera vilket också skall läggas till totalsumman. Det är lätt att börja gilla oskärmat, eller hur? Med det oskärmade nätet slipper du hela komplexiteten och eftersom ett kontors- eller hemmanätverk vanligtvis inte är utsatt för den typen av störningar som motiverar skärmning på grund av yttre omständigheter, rekommenderar vi därför oskärmat till alla vanliga kontorsmiljöer upp till 10Gbps. Vill du veta mer om kabelnät, test och certifiering eller diskutera några utmaningar du har? Böj inte kabeln mer än att det går att lägga en snusdosa i böjen.


Kabeln monteras i alltför skarpa böjar. Paren tvinnas upp för mycket (max mm för Cat. 5e respektive max mm för Cat. 6). Det finns speciellt skärmade kablar just för frekvensomriktare.


Dom är skärmade med fläta liknande coax och har ett ganska saftigt meterpris, men är det inga längre sträckor så är det väl helt överkomligt. Hos Office Depot hittar du allt du behöver till kontoret. Allt från pennor till möbler.


Skärmad kabel till frekvensomformare

Vi är Sveriges största kontorsvaruhus och har det mesta och bästa för ditt kontor. Behöver du nätverkskabel ? På NetOnNet hittar du allt du behöver i de längder som krävs. Beställ direkt online eller hämta i din närmaste lagershop. Levereras med 2st skärmade kategori eller 6A kontaktdon. Snap­in kontakt, svart.


IPuttag med RJkat. Använd skärmad kabel mellan motorn och frekvensomformarens motorplintar U, V, W. Elektrisk installation, styrkablar Ta loss frontpanelen under manöverpanelen. Anslut kabelskärmen ordentligt. Vasco frekvensomformare är byggd för styrning, övervakning och skydd av pumpar.


Enheten är gjord i aluminium vilker ger en kompakt design i en lättkyld kapsling. Med sin bakgrundsbelysta LCD är den lätt att avläsa och programmera. Vilken nätverkskabel ska du välja?


Detta är till stor hjälp när exv. Det har fått en av PC-tidningens läsare att undra vilken kabel som är den rätta för att ansluta en smart-tv till nätverket. En kompakt frekvensomformare för styrning av AC-motorer upp till kW. Den fungerar perfekt även i komplexa applikationer där den optimerar energieffektivitet och drift. Min mobil har nu legat på kabel under hela tiden detta har lästs och skrivits utan problem.


Har dragit kabel av och till i år och aldrig hört tals om det problemet tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...