tisdag 25 augusti 2020

Raspberry pi användningsområden

Vi är Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter. Stort sortiment av tillbehör. Skal, headsets, wearables, m. Dags för ny bärbar dator? Vi har laptops för alla behov.


Allt från grafikkort till barebone.

Hitta din favorit och köp den idag! Om du vill använda båda 4K-signalerna begränsas uppdateringsfrekvensen till Hz per utgång. Hdmi-kabel med dvi-adapter till en gammal lcd-monitor.


Vanlig nätverkskabel. Jag programmerade en egen webbplats för att visa busstider. Den som finns på Västtrafiks webbplats är för plottrig. Jag kommer här gå igenom de komponenter jag anser att man bör ha för att. Raspberry Pi (liten linux-dator) Strömförsörjning via micro-usb.


En Debian Linux-variant kallad Raspbian är speciellt utvecklad för den lilla datorn, men det går att installera och köra en uppsjö av olika versioner, mer eller mindre specialanpassade.

Det vill säga: ett usb-anslutet tangentbor en usb-ansluten datormus och en bildskärm. Sistnämnda är ju det som puttar upp priset mest om du inte redan har en skärm som ligger och dammar där hemma. Utöver det går det att ansluta flera externa diskar genom usb-portarna.


Vi rekommenderar att du använder ett micro-sd-kort med så stort utrymme som möjligt i det här fallet. För bästa prestanda och stöd för wifi och bluetooth är det också klokt att använda någon av de två senaste modellerna. Det är möjligt att koppla upp mot. Se hela listan på pcforalla. Tyvärr finns det i nuläget ingen renodlad version av Windows utan bara en mer nedbantad version som kallas Windows IoT Core.


Som namnet antyder är det främst ämnat för att driva exempelvis smarta hemmet-applikationer. Det går bara driva en applikation åt gången och det finns inget grafiskt användargränssnitt. Två operativsystem som vi däremot rekommenderar är Raspbian och Ubuntu Mate. En datorskärm med hdmi-anslutning 2. Till exempel det här för 1kronor hos Clas Ohlson.


Kostar 1kronor hos Ginza. Ett micro-sd-kort (gärna så stort som budgeten tillåter). Det finns mängder av olika varianter att välja och vraka mellan på webben. Det här chassit för kronor hos Dustin är bland de snyggare alternativen.


En nätverkskabel (valfritt).

Den är gjord för utbildning med inriktning på skolbarn. Den ska locka till att utforska hur en dator fungerar. Man kan också använda den till en mängd olika projekt där man kan behöva en liten dator, t. Finns mängder av exempel på vad folk gör med sina Pi:s, sök på. Jag har själv skaffat mig en sådan enhet, men på grund av tidsbrist och allmänna problem så har jag inte haft möjlighet att börja leka med den än.


It employs the Openbox stacking window manager and the Pi Improved Xwindows Environment Lightweight coupled with a number of pre-installed software which includes Minecraft Pi , Java , Mathematica , and Chromium. A micro SD card serves as a hard drive while also providing the operating system. Så bygger du en egen spelkonsol.


Ett populärt användningsområde är att koppla den till tv:n och använda som mediaspelare. Mjukvaran du behöver för detta heter Kodi (tidigare känd som XBMC). Ja du kan använda raspberry pi som streaming enhet antingen genom att streama från lokal PC, USB HD nätverks HDD eller filmer som finns på webben via Addons till KODI. Den klarar av att streama klipp utan problem.


Du har lite att fixa med innan du kan använda den. Placera dig i närheten av den bildskärm eller tv du har tänkt använda som skärm. Plocka fram ditt lilla datorkort. Hantera det försiktigt – all elektronik.


Om du vill köpa ett färdigt chassi tycker vi det här från Dustin är ett av de snyggare. Välj fliken Interfaces och byt från Disabled till Enabled till höger om SSH. Du ska även byta lösenord för att hålla datorn säker. På Mac och Linux är ssh inbyggt.


Windows har numera också en inbyggd klient, som du dock måste aktivera. Här finns en guide till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...