torsdag 27 augusti 2020

Rengöra insidan av bilens vindruta

Ikea Geschirrspüler Ersatzteile günstig kaufen. Viele Teile für Modell RENGÖRA auf Lager. Das Ersatzteil passt nicht? Von unserem Tage Rückgaberecht profitieren!


Nästa, torka av våt trasa över den inre ytan av fönstret för att tvätta den. För svåra att nå hörn, använd en klädhängare eller rak kant (t.ex. en linjal) för att hjälpa till att driva tyget i dem. Slutligen, torka vindrutan torrt med den andra duken.


Tidning kan användas i stället för mikrofiber. Spray hälften av vindrutan med auto glas renare. Torka att hälften, med cirkulära rörelser, med en microfiber glas handduk.


Torr och polera fönstret med en fräsch microfiber handduk. Upprepa steg och för den andra halvan av vindrutan, med färska handdukar mikrofiber glas. Viktigast att behandla är framrutan och därefter de främre sidorutorna. Vill du behandla alla rutor på bilen behöver du två ampuller. Så gör du – steg för steg: 1. Skaka ampullen i cirka en minut.


Särskilt viktigt om ampullen legat ett tag. Eftertorka med en mikrofiberduk. Man torkar väl i regel rutorna på en bil på min kanske man kan tro.


Jag vet inte hur många bilar jag lagt runt en timmas jobb på att puts fönster på men det är iaf en jäkla massa. Jag räknar väl på min (fin ny bil ) till 1. Jag tycker ofta att insidan av vindrutan får en trist smutsfilm men har inte hittat nåt bra sätt att få rent utan att få fula ränder efter mina rengöringsförsök. För att göra detta, använd en bildammsugare, spray för vård. Vattnet samlas och leder ut under din bil. ACn hämtar fuktig luft inifrån bilen , torkar den och skickar tillbaka luften.


Se till att mattorna är fria från smuts och is och undvik att ha fuktiga saker i bilen. Fukt gör att det ofta blir immigt på insidan av bilrutan. Då upplever du samma problem igen och igen. Däremot märkte jag att det fanns en del fläckar på insidan av vindrutan , som av både fingrar men även en massa dammpartiklar. Har ett stort problem på min V70.


Insidan av vindrutan har en fet hinna, som jag inte lyckas få bort. Har putsat med fönsterputs och även testat T-rö ser bra ut direkt efter putsningen, men ganska snabbt är där en fet hinna igen. Hur får man bort hinnan på vindrutan när det regnar och när man kör med torkarna så blir det som en hinna eller småränder kvar det blir så dålig sikt har försökt med olika rengörningsmedel men inget fungera. På grund av vinkeln på vindrutan och positionen på instrumentpanelen, kan det vara en utmaning att rengöra den ordentligt. För att få bästa tänkbara sikt och samtidigt hålla din bil ren och fräsch, gäller det därför att hålla efter den med jämna mellanrum.


Låt oss därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra vindrutan ! Rengöra vindruta – så gör du. Spraya fönsterputs på insidan av rutorna och backspegel. Kom också ihåg instrumentpanelens ruta. I många bilar kan man även lyfta upp sitsarna bak för att riktigt komma åt där under.


Fortsätt med övriga ytor, de främre stolarna måste flyttas för att det ska gå att komma åt riktigt bra i alla skrymslen. Påverkar säkerheten. Under de ljusa sommarmånaderna är sikten ofta optimal, men när man bländas av direkt solljus blir det ofta tydligt hur det står till med bilens vindruta. Plötsligt kan små skador eller repor bli riktiga irritationsmoment.


Tandkrämen går också att använda. Det är inte bara tandborsten som är användbar när man gör ren bilen. Applicera ungefär en matsked på en trasa och skrubba de smutsiga strålkastarglasen.


När du sedan sköljer av tandkrämen med vatten kommer det helt plötsligt vara mycket enklare att se. När Petter rengör kundernas bilar använder han en speciell spruta med rengöringsmedel. Den är kopplad till tryckluft och sprutans spets har ett munstycke som jobbar i cirkulerande rörelser.


För hobbystädaren har Petter funderat ut en enklare variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...