fredag 7 augusti 2020

Vad kan man göra med raspberry pi 3

Beställ online redan idag. Stort sortiment av tillbehör. Skal, headsets, wearables, m. Dags för ny bärbar dator? Vi har laptops för alla behov.

Allt från grafikkort till barebone. Hitta din favorit och köp den idag! Okej, det är kanske en överdrift, men för inte ens 5kronor får du en minidator som du kan förvandla till allt från en övervakningskamera till en stationär dator, smarta hemmet-hubb eller en spelkonsol. Makezine har instruktionerna. Observera dock att en sådan här konstruktion med största sannolikhet är olaglig att bygga och använda i Sverige.


NAS (Network Attached Storage). Det är också några av de saker som jag har gjort guider om. En Debian Linux-variant kallad Raspbian är speciellt utvecklad för den lilla datorn, men det går att installera och köra en uppsjö av olika versioner, mer eller mindre specialanpassade.

Kom gärna med tips på vad mer man kan göra med en RPI eller om något inte stämmer i guiden. För att få till följande resultat behövs hårdvara för ca 7– 8kr. Då räknar jag med låda och annat med till RPI. MicroSDHC Minneskort, ju större desto bättre men.


Här hittar du artiklarna som handlar om det mest grundläggande. Den ska locka till att utforska hur en dator fungerar. Finns mängder av exempel på vad folk gör med sina Pi :s, sök på.


Vi rekommenderar dock att följa specifikationerna och strömförsörja den med V och A. Det är en dator stor som ett kreditkort med ett Micro SD-kort som hårddisk. Vad kan man göra med raspberry pi Power supplies for both Pi and Screen. Car stereo (can be stock). Raspberry Pi (eller ) Länk till ett startkit på m. In this tutorial we will learn how we can. Den är dessutom utrustad med stöd för trådlöst nätverk (Wireless AC), Bluetooth () och Bluetooth LE.


Dagens modell är även utrustad med så kallade GPIO-stift (General Purpose Input Output), vilka används för att koppla in tilläggsmoduler. Vill prova lite vad man kan göra utan vare sig Linuxkunskaper eller att programmera något själv. Vad tipsar ni om att man kan ladda upp på den och ha den stående och gå som?

I denna artikel beskriver jag hur man laddar ner och installerar OSet på kortet och vilka extra program som man kan behöva. Om man har en Mac så är det enkelt att hålla reda på sina backuper med Time Machine och en Time Capsule för lagring. Hur billig kan en dator bli? Visserligen saknas då: Datormus, Tangentbord och Skärm så har man otur kan man behöva lägga till extra för detta. Men har bara en tv med HDMI så går denna utmärkt att använda som skärm.


Den nya modellen är troligen den största uppdateringen denna lilla dator någonsin har fått. Nya version är snabbare än någonsin och du kan köpa den med eller gigabyte minne vilket gör en Minecraft -server betydligt bättre. Vi är Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter. Exempelvis kan man installera Linux eller en lättare version av Windows (inte tillgänglig ännu), bygga en robot eller t. Man kan egentligen göra nästan vad som helst.


Det är endast ens egen fantasi och kreativitet som begränsar en i skapandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...