onsdag 2 september 2020

Silverstämplar 835

Namnstämpeln är för ädelmetallarbeten en obligatorisk ansvarsstämpel. Den svenska namnstämpeln består alltid minst av två stora bokstäver placerade efter varandra i en rektangulär figur. I det här fallet står namnstämpeln BUL för formgivaren och silversmeden Liljedahl på Östermalmsgatan i Stockholm. Den som vill använda en namnstämpel skall först vara godkänd av och registrerad hos Swedac.


Den som stämplar sin namnstämpel på ett ädelmetallarbete ansvarar också för att den angivna finhalten stämmer.

Se hela listan på silverklubben. Ortsmärket anger tillverkningsorten eller importörens hemvist. Märket fastställs av Swedac. Vi har med vänlig tillåtelse från Swedac publicerat förteckningen över ortsmärken.


Kattfoten kan sägas vara Sveriges äldsta konsumentskydd. Svea Riksråd att ädelmetallföremål skulle förses med mästarstämpel. Bokstaven P innebär att ädelmetallföremålet är kontrollstämplad Platina.


En halt som i vardagligt tal brukar kallas för Sterlingsilver.

Finhalten anges i tusendelars renhet. I undantagsfall kan andra halter förekomma, då för importerat silver. I fallet ovan talar flera av stämplarna om för oss att det är ett importerat föremål men då det försätts med kontrollstämpel, att importören garanterar finhalten. Denna har precis som kattfoten de tre kronorna i stämpeln, men skiljer sig till formen från kattfoten genom sin ovalitet.


Denna säger oss att föremålet är importerat till Sverige. Månskärvan som visserligen förekom i andra länder säger oss att föremålet kommer från Tyskland. Långt ifrån allt importerat silver har fått med den svenska kontrollstämpeln.


På stämpeln ovan ges exempel på ryskt silver utan svensk kontrollstämpel. Av silverstämplar kan man utläsa mycket. Vem som var silversmeden.


Var silvret kom ifrån samt inte minst, hur gammalt silvret är. För silver är 830-tusendelars renhet idag lägsta halt i Sverige. Vill du sälja ditt silver?


Lär dig att gjuta i silver eller få skötselråd för silverbestick. Det kallas sterlingsilver. Silverstämplar 835.

Dessa silverstämplar skiljer sig till utseendet från ansvarsstämplarna. Norska silverstämplar Den norska traditionen kring silver är snarlik den svenska på flera sätt. Norge finns det en lång tradition av silversmide, ofta med emaljerade smycken vilka exporterats över hela världen. A of the directory of antique Russian silver marks with an alphabetical index of makers, town, assayers and a conversion table of cyrillic alphabet.


När du ska sälja silver ska du titta efter silverstämpel. En stämpel kan gedig ett bättre silverpris när du ska sälja silver. En liten guide om stämplar på smycken i silver och guld. Frågor om stämpling. Svenska silverstämplar.


Vi får många frågor vad stämpeln betyder, hur gammalt silvret är, var stämpeln hittas, var det är bäst att sälja nysilver Kontrollstämpel är en stämpel som är inslagen i föremål av ädelmetall där den registrerade innehavaren av stämpeln personligen och under lagansvar, garanterar att den. Gul silver och tenn. En svensk namnstämpel är en unik bokstavskombination och ska bestå av minst två versaler placerade efter varandra med samma inbördes avstånd i en rektangulär ram.


ALC, kattfot och guldmyntfot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...