fredag 18 september 2020

Skrot kalle

Hans skrotlager nära gränsen till Norge är vida känt, och när vi på SVT träffade honom för tre år sedan lämnade han. Men tro inte att 82-åringen tänker leva pensionärsliv - nu startar han nytt i. Tvår år senare vann Boett och Kalle Årjängs Stora Heatlopp i skiljheat mot Nick Scott och Bertil Rogell. Boett satte också svenskt rekord när han vann med hela upploppet i Arvika, 1. Ett rekord som stod sig i år.

I över år har Kalle Adolfsson i Eda varit köpman i skrotbranschen. Nej, nu startar jag en firma för att sälja maskiner. Om jag får leva till jag blir ska jag gå i pension då. Skrotnisse och hans son Kalle arbetar på sin skrotgård som ligger mitt i den lilla staden. Skrotnisse har en barndomsvän som heter Bertil Enstöring, som är en eremit och uppfinnare till yrket.


Han antecknar alla sina uppfinningar i sin tjocka bok. Den boken vill stadsingenjören och skurken Björkman ha tag på.

Det är mest reservdelar från hans skrotverksamhet men även mycket annat. På Arvikatravet satte han och stjärnhästen Boett svenskt rekord som stod sig i år. I somras besökte Karl Adolfsson banan för att stilla sitt bilintresse vid Arvika Yankee Car Meet.


Förutom verksamheten i Eda har han genom åren även haft filialer i Oslo, Karlstad och Arvika. Efter år i branschen lämnade Karl Adolfsson för tre år sedan sitt livsverk. Skrot-Kalle sålde fordon in i det sista.


Han närmaste är son och dotter med familjer. Han öppnade sitt skrotlager i Eda som 22-åring efter att ha fått upp ögonen för branschen när han arbetade som bilförsäljare. Det var under den tid Sören Norberg var privattränare för Karl Adolfsson i Charlottenberg. Boett var den stora stjärnan och Sulkysport har tidigare berättat om köpet av Boett.


Tillsammans med dem och vårt dotterbolag KB Auto Norge AS så har vi ett brett utbu stor kunskap och ett internationellt nätverk som gynnar både oss och dig som kund. Tre nya namn till travets Hall Of Fame Travsportens Hall Of Fame presenterar idag tre nya medlemmar. Skrotkalle ABs lediga lokaler, uthyrare och artiklar på lokalguiden.


Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Vi hjälper företag och försäkringsbolag med nedskrotning av tunga fordon och återvinner dom på ett miljömässigt korrekt sätt. Vi demonterar även fordon för återvinning av reservdelar.

Vill du göra både din egen ekonomi och miljön en tjänst, kontakta oss för att se vad vi kan erbjuda dig! Ofta kan de vara svårt att hitta en riktigt bra lastbilsskrot för andra lastbilar eller bussar än de som är lätta och väger under 3. Skrot Kalle berättar historier på Idrottscafét. Enligt uppdrag från konkursförvaltaren Advokat Thor Olsson Arvika säljesfastigheten Arvika Grytterud 11:genom offentlig auktion. Auktionen avslutas tisdag. Nu skrotar Kalle Anka sin gamla trotjänare ”313”, också känd som skruttomobilen.


I stället får han köra en ny bil med svensk design. Det uppdaterade vrålåket har designats av Emil Hogslätt, 1 från Mölndal. NWT) En i allra högsta grad västvärmländsk profil jubilerar. Del 2: Bertil vill förstås inte lämna ifrån sig boken frivilligt, men.


Skroten dränerar fordonet på drivmedel, oljor och bromsvätskor. Bilen demonteras på ett sådant sått så att efterfrågade bildelar kan återanvändas. Olika plaster tas om och skickas till återvinning.


Icke återvinningsbara men brännbara material som t. Se dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Zwave telldus

Allt från grafikkort till barebone. Vi har det du letar efter! Hitta din favorit och köp den idag! Rätt bildskärm för rätt ändamål. Här...